Verslag fietsen voor de Paasbrunchfietsenverkiezing buit – 23/4/2021


Vandaag op Koningsdag wat leesvoer, want dat onwijs gezellige fietsrondje met Ada van Dorp verdient natuurlijk nog een verslag.

De Fietsburgemeestersketting en paashaasoren in de aanslag, de Vers-Express versierd, op naar het tomatenstalletje van Opa Gerrit aan de Maasdijk bij nummer 21 in ‘s-Gravenzande. Bij aankomst stonden Ada en Judith Boudri van Fietsersbond Westland al te wachten op de paashaas en we versierden Ada’s fiets.

Met overhandiging van een zak soeptomaten en een knijp in de blauwe fietstoeter ging het fietsen voor de buit officieel van start. Ada had gekozen voor route 3 en we fietsten via de Maasdijk naar de Nieuwlandsedijk om op nummer 31 bij de kraam van Rokerij Hoeks & Heerlijk verrast te worden door m’n pa die daar toevallig net een visje had gekocht.

Ada ontving uit handen van Johan Leerdam een prachtig vispakket met makreel, paling en zalm. En Ada is een sociale deler, dus ineens stonden we met prikkertjes in de handen de vis op te smikkelen. “De doos past toch niet in mijn fietstas”, was Ada’s reden. Nou daar zeggen we geen nee tegen. Makreeltje nog even in een papiertje wikkelen en in de tas en hup weer verder. We hadden een strak program.

Via het fietspad langs de Hoekse camping fietsen we naar de Schelpweg en zo richting het Staelduinse bos. Wat een prachtige dag om te fietsen was dit! Getuige de stille en bewegende beelden.

Volgende stop was Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk. Ada ontving een potje heerlijke huisgemaakte jam en ook ik werd verwend. Om ons te feliciteren met onze nominatie voor het Westlandhart kreeg ik een prachtig door zorgcliënten gemaakt hart met mozaïek. Die ga ik mooi in de prijzenkast bij de oorkonde zetten.

We fietsten over het fietspad door de Oranjepolder naar Eetvanpait. Onderweg bijna van onze fietsen gereden door de tractor met Boer Pait Peter Hoogendonk achter het stuur. Een geintje natuurlijk, het blijft een kleine kwajongen die boer. Op de boerderij aangekomen was het er weer lekker druk. Hondje Moppiedepoppie werd gelukkig niet afgeschrokken door die grote paashaasoren op m’n helm en ze werd heerlijk geknuffeld door Ada waarna ze weer tevreden in het zonnetje ging liggen. Ada werd door Coriza Hoogendonk verrast met een grote zak sinaasappels en mandarijnen, appeltjes van oranje alvast om in de sfeer voor Koningsdag te komen.

Volgende stop was Bakkerij Vreugdenhil. “De paashaas meldt zich”, zei ik en Linda Vreugdenhil stond al klaar met een doosje Westlandse verleidingen. Volgens Ada paste dat doosje ook niet in haar tas, dus werd het in twee kleine doosjes gesplitst en ging ik ook met de verleidingen naar huis. Nog even inkopen doen, ik nam granola van Lijfstijl diëtisten mee en zonnepitcrackers.

Ik had de fietsroute zo gepland dat Ada vanuit De Lier zo naar Vlaardingen kon fietsen, dus Santé Holland werd de laatste stop. Ada was nog nooit in het winkeltje van Sylvia Simons-vd Berg geweest, maar kocht wel haar producten al geruime tijd bij Bouwlust. Nu heeft ze er meteen een leuk doel bij om meer richting Westland te fietsen.

Ada kreeg een mooie pot heerlijke eierroom van Syl en daarmee was haar gewonnen buit compleet. Ik nam nog een flesje bubbels bij Syl mee en de paashaasoren werden weer van de helm gehaald. Die hadden genoeg verschrikte blikken en glimlachen opgeleverd van tegemoetkomers onderweg.

Omdat ik nog een afspraak in Schipluiden had en Ada daar een mooie route van naar huis kon maken, fietste ze nog een stukje mee. Bij Gaagweg 38 gingen we ieder haars weegs. Wat ik op dat adres ging doen? Dat is voor mij (en de persoon die daar woont) een weet en voor jullie weer nog een geheim. ????

Op de terugrit naar huis fietste ik nog even langs Poelier Jos Straathof voor gebraden kip en andere lekkere zaken en toen ik thuiskwam stonden er 40 kilometertjes op de teller en lag er een flinke buit op tafel.

Het was een geslaagde dag en ik kijk alweer uit naar de volgende met de andere winnaar: Elke Van de Vijver-Harding. Je ziet het vanzelf weer voorbij komen.

Ga je vandaag ook zo genieten van deze feestdag door te gaan fietsen voor je eten? Gisteren heb ik een bericht geplaatst waar allerlei tips in staan van aanbieders die vandaag open zijn. Zie de aankondiging bovenin. Zo kun je vandaag meer dan oranje tompoezen fietsen.

Veel fietsplezier!

????????????‍♀️????????????????????????????????

 

Commentaren zijn gesloten