Verslag Paasbrunchfietsen nummer 2 – 2/4/2021


De vrijdagmiddag begint zo langzamerhand een beetje een vaste fietsmiddag voor me te worden. Na mijn praktijkafspraken ‘s morgens in SuXeed Massage & Leefstijl, houd ik de vrijdagmiddag liefst vrij om inkopen voor het weekend te doen. Ik had eerst een heerlijke massage om de spiertjes op te warmen bij mijn uitwisselmaatje Maryelle in HvH.
Een mooie start om daarna direct naar Rokerij Hoeks & Heerlijk te fietsen voor gerookte zalm en makreel (sorry, fotootje vergeten).
Ik wilde mezelf uitdagen om route 5 te gaan fietsen, omdat daar zoveel punten en gebieden in zaten die ik zelf nog niet verkend had. Onderweg nog even bij Santé Holland langs om wat fruitsap en vlees te halen. Het was weer gezellig druk bij Sylvia Simons-vd Berg, dus geen tijd voor een praatje.
Door naar het eerste punt van de route. Boerderij Landlust Maasland is vanmorgen pas weer open, dus ik fietste door naar Bouwlust. Het was alweer lekker druk op de camping voor de paasdagen. In het streekwinkeltje kocht ik groente en fruit en een potje pindakaas. En lekkere snoepkomkommers en echte kromme jongens. En wist je dat ze nu ook bij Bouwlust de granola van Enjoy Granola hebben? Een pakje verdween in de tas.
Door naar Kaas- en Zuivelboerderij van Winden, waar het ook gezellig druk met wachtenden en auto’s in de Drive-in was. Er was een extra uitgeefluik voor melk gecreëerd en de emmers rauwe melk gingen weer vol door het luik en in de vierwielers. Ik wilde een stukje boerenkaas, dus kon even in de rij wachten. Het was fris dus de tengeltjes begonnen het te voelen. Maar ik kon na mijn aankoop me weer lekker warm fietsen.
Een lang stuk had ik voor de boeg, over de trambrug langs Schipluiden en zo via de Zouteveenseweg door de gehuchtjes Negenhuizen, Zouteveen en De Kapel richting Vlaardingen. Ik koos stiekem een iets andere route door het Broekpoldergebied. Een prachtig stuk natuur tegen de snelweg aan.
Voor het eerst bezocht ik Jelle&Stijn’s eierautomaat en toevallig kwam Jelle of Stijn (want die twee zijn als twee druppels water) aangefietst. Ook hun ouders kwamen net langs en moeder wees me op de Streeckproduct.nl appeltjes en peertjes van dochterlief die ook in het hokje lagen. Nadat ze had verteld hoe leuk ze het vond dat we dit Paasbrunchfietsen organiseren. Nou daar doen we het voor: blije moeders van zulke ondernemende kinderen!
Ik vervolgde mijn route naar de andere kant van de snelweg, langs de surfplas naar de Zuidbuurt. Weer een plek waar ik nog nooit geweest was: Hoeve Avondrust. Ik kende Mirjam al via Farm I See, PUUUR Midden-Delfland en Slow Food Rotterdam en steeds vroeg ze wanneer ik een keer zou langs fietsen. Nu was het moment eindelijk daar. En wat een leuke boerderijwinkel heeft ze op deze mooie plek gemaakt! Zeker een bezoekje waard, je kijkt je ogen uit.
Rekken vol huisgemaakte streekproducten en ook voor speciale eetpatronen maakt ze producten. Haar dochter is van Het Poldervarken – Circulaire Varkenshouderij dus ook het vlees is bij Mirjam te krijgen. En ze heeft een Rechtstreex afhaalpunt voor bestellingen van streekproducten. Ik nam een pot zuurkool, vlees en een huisgemaakte aspergequiche mee. Nog voor de winterse dagen die komen en omdat de aspergetijd is aangebroken.
Na mijn bezoekje aan Avondrust was het alles behalve rust, want de tegenwind was heftig. Ik fietste naar Hoeve Rust-hoff waar ik de statiegeld potten van eerdere aankopen inleverde. Ik nam een fles melk, chocolademelk en een pot vanilleyoghurt mee en die heerlijke entrecotes van biologisch vlees.
Route 5 was hiermee klaar en in plaats van terug te fietsen naar het beginpunt, reed ik een route door Maassluis richting huis. Eerst nog even snuffelen bij Bavette Farmshop. Ik zag er een soepje in de etalage staan, een mooie maaltijd voor na het fietsen.
Via de Maasdijk belandde ik bij Bakkerij Vreugdenhil waar ik natuurlijk die bijzondere hazenkoppen wel moest meenemen. Nog een doosje verse eitjes (van praline en chocola natuurlijk) erbij en een desemstokbrood voor bij het soepje.
Via de Lange Kruisweg fietste ik nog naar Poelier Gebrs. van der Ende Maasdijk, waar het water me in de mond liep bij de gedachte dat ik een paar heerlijke gekruide kippenvleugeltjes in de airfryer zou stoppen en oppeuzelen. Nog wat kipfilet voor op brood en mijn buit was echt compleet.
De laatste loodjes waren heel zwaar want ik had weer een straffe tegenwind, maar ik voel me supertrots dat ik weer 54 kilometertjes voor m’n paasbrunchtafel en andere eetmomenten heb afgelegd! Met een enorme verse buit die bijna niet meer op m’n tafel paste, als resultaat.
Ik warmde het soepje op, pakte de kruidenboter die ik nog van Slagerij Björn van Koppen had en slurpte dat heerlijke soepje naar binnen met een stokbroodje kruidenboter erbij.
Met de nog natrillende beentjes op de bank en het vogeltje kon ook genieten van die sappige snoepkomkommertjes die altijd lekker zijn voor uit het vuistje.
Life is good als je Paasbrunchfietst…
Op naar Paasbrunchfietsen nummer 3! Vandaag een kort rondje want ik heb niet zoveel meer nodig.
Ga je ook nog Paasbrunchfietsen vandaag?
 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *