Verslag Paasbrunchfietsen nummer 1 (en pre-Paasbrunchfietsen-training) – 31/3/2021


Als je zo’n activiteit als het Paasbrunchfietsen organiseert, moet je natuurlijk zelf het goeie voorbeeld geven. Dus woensdag 31 maart was het zover: ik ging route 6 fietsen.
Maar niet voordat ik een kleine voortraining had gedaan. M’n lief en ik waren namelijk een lang weekend daarvoor heerlijk gaan kamperen in Renesse. En toen dacht ik zondagochtend: “hoeveel kilometers zou het hier vandaan naar huis fietsen zijn?”. Nou, dat bleken er maar 60 te zijn en met die windkracht 6/7 constant in de rug bleek dat een pre-paas-eitje. Op sommige stukken ging ik windje mee en duintje af zelfs 47 km per uur! Alleen de laatste 15 km vanaf de pont van Maassluis naar huis was ff afzien met de zijwind. Een topvoorbereiding voor deze week…
Woensdagochtend vroeg was het zover. Ik had om 8:00 afgesproken met Omroep West omdat ze een stukje live wilden meefietsen op de radio. Fiets geregeld voor de racende reporter bij Dennis van Luijk van Auberginekwekerij Van Luijk. Door allerlei ander nieuws werd het een kort stukje maar het was een mooi begin van de dag. We fietsten samen naar Lokaal Westland voor tomaatjes en Erik Kooyman maakte ook wat filmpjes voor het nageslacht. Hij moest meteen daarna weer terug want de volgende reportage wachtte alweer in Den Haag.
Ik fietste lekker door naar het volgende punt: Op het erf in Den Hoorn. Heerlijk binnendoor Wateringen en Wateringse Veld waar nog een mooi stukje landschap en nostalgie te vinden is tegen de snelweg aan. Ik had al aangegeven dat de jam van Lenneke Van Vliet-Verbeek opperdepop was, toch vond ik stiekem nog een potje in het kastje. Speciaal voor mij of toeval? Benieuwd hoe appeltaart op je boterham smaakt….
Via de Sionswijk fietste ik door naar Delft om bij Stadstuinderij Buitenleeft even te stoppen voor een foto. Omdat het nog zo vroeg in het seizoen is, zijn ze alleen op maandag en vrijdag open en op afspraak.
Bruggetjes over en naar Hoeve Biesland. Het was al zo lang geleden dat ik voor het laatst in De Winkel van Hoeve Biesland was geweest, dat ik nu pas ontdekte dat de oude SRV-wagen had plaats gemaakt voor een grote stal met ruim opgezette winkel erin. Wat een mooie plek en wat een assortiment! Ik kocht natuurlijk de paasstol en deed nog lekker wat andere boodschappen. En een eierkoek voor onderweg, dat hoort erbij als ik daar ben.
Door Delftse Hout fietste ik verder naar het volgende punt: Boerderijzuivel & meer, midden in de stad van Delft. Wat leuk om de vrouw achter dit winkeltje eindelijk te ontmoeten! Ineke Verkade leefde zich uit op een paar stukjes kaas en ik nam een blok boerenboter mee. Door de verschillende steegjes fietsen en dan het zonnetje erbij, het was een prachtige route.
Toen ik in Den Hoorn fietste, bedacht ik ineens dat ik Aad van Meurs nog gebak beloofd had voor z’n verjaardag. En we hadden nog iets te vieren, maar dat mag ik nog niet verklappen. Dubbel gebak voor Aad en Wilma van Meurs
dus, meteen bij Holtkamp, de bakkerij meegenomen. Ik week dus af van de route, door een klein uittrapje naar Schipluiden te maken.
Via de Tuinderij en ‘t Woudt fietste ik naar de Zwethkade Zuid om daar bij Jolanda’s eierstalletje een doos eieren te kopen. Ze was toevallig net aan het bijvullen, dus even een praatje met deze gezellige vrouw.
Omdat ik natuurlijk een perfectionist ben, wilde ik route 6 helemaal afronden. Dus nog even langs Meesterbakker Roodenrijs in Kwintsheul voor de mini-rustiek afbakbroodjes.
In Kwintsheul woont vriendin Monique Sieck en ik had wel even behoefte aan een theetje, praatje en niet te vergeten een plaspauze, dus het werd een spontaan bezoekje. We konden heerlijk in de tuin zitten want het was een bescheiden… 21 graden!
Nog 8,5 km naar huis fietsen en moe maar voldaan en met een mooi paasbrunchbuit kwam ik thuis.
Dat belooft wat voor de Pasen!
Op naar het verslag van Paasbrunchfietsen nummer 2…
 ‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × een =