Verslag niet-fietsen-wel-eten – 13/9/2017


Vandaag had ik een rustdagje wat het fietsen betreft. Los van het feit dat het zo hard waaide dat de strandhuisjes op het strand door de lucht vlogen, vond ik mezelf gisteren zo’n bikkel met m’n 50+ km’s dat ik wel een dagje niksen verdiend had.

Ik wilde wel een paar sliptongetjes op de markt in Naaldwijk halen. Dus op met de gemotoriseerde vierwieler naar de weekmarkt, waar ik bij Vishandel ’t Loggertje m’n vis haalde. Onderweg kwam ik op het idee om de gele courgettes die ik gisteren van Ewa Van Vliet- Fludra van Courgettekwekerij van Vliet kado kreeg, binnenkort om te vormen tot pastaslierten. Dus meteen even bij Marian van Heuveln van Marian’s Kookwereld langs om daar een handig keukenhulpje voor te halen.

Thuisgekomen bedacht ik me dat ik mijn aandeel in de soepruilclub met Linda Bosman nog moest invullen dus ik ging de overgebleven soep naar haar brengen. En meteen de supersonische keukenmachine bewonderen die ze voor haar verjaardag had gekregen. Benieuwd wat voor lekkers ze daarmee gaat maken. Hint hint…

Het avondeten vroeg genuttigd want ik heb een netwerkavond, voor mijn gezondheidspraktijk bij Jeanette Sjardijn-Brandse bij Op Hodenpijl.

Ik heb die heerlijke snijbonen die ik gisteren van Ina De Munnik kado kreeg, klaargemaakt met een beetje roomkaas van de Kaasmeester Richarderdoorheen. Een gok maar erg lekker. In roomboter van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden gebakken sliptongetjes met nog een salade van komkommer en paprika van Flower Art erbij. En een verloren tomaat die ik gisteren vergeten was in de soep te doen…

Een welverdiend rustig dagje dus.
Heb jij vandaag de wind nog getrotseerd om je eten langs de weg te halen?
Nieuwsgierig naar jullie verhalen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 19 =