Verslag kris-kras fietsen voor m’n eten – 23/9/2017


Wat een prachtig weer was het vandaag om te fietsen voor m’n eten! M’n fietstocht begon iets voor 12-en toen ik een makreel ging halen bij Rokerij Hoeks & Heerlijk. Wat een drukte alweer zo vroeg! De rij was lang voor de warme paling dus gelukkig kon ik voorgaan want ik had alleen makreel nodig.

Daarna fietste ik naar Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin
omdat ze daar Druivenfeest hadden vandaag en morgen ook nog. Even met de mannen van de imkervereniging gesproken en natuurlijk Westlandse honing gekocht. Daarna een rondje door de druivenkas en een praatje met druivenprinses Joyce van der Meer gemaakt. Dat wordt nog vervolgd…
Ik heb een kleine selectie witte druiven meegenomen. Wist je dat de druiven daar volledig biologisch geteeld worden en zonder te wassen gegeten kunnen worden?

Vervolgens naar de Raaphorstlaan (Tiny Hovinkpad volgens Elselien van der Wel  ) voor oranje paprika’s. Doorgefietst naar Plukkerij Framblij om met eigen ogen te zien dat ze daar cressen van Koppert Cress verkopen. En ja hoor… het is waar! 3 soorten meegenomen voor €1,-.

En toen… had mijn telefoon wat voeding nodig. Ik had zoveel foto’s her en der gemaakt en mijn fietsrondje geregistreerd dat hij bijna leeg was. Dus even naar huis om bij te tanken. Thuisgekomen appte soepexpert Linda Bosman dat ze bamikruiden nodig had, waar ze die kon krijgen. Ik dacht meteen aan de Biefit Gezondheidswinkel dus samen op naar Naaldwijk. Onderweg bij de Boeregoed hoek bij De Carlton Tuincentrum nog citroen, ijsbergsla, eieren en komkommers meegenomen.

Bij de Biefit nog een knoflookbolletje en erwtjes meegenomen en Linda vond haar bamikruiden. Nu hoef ik echt niet meer naar de supermarkt want daar hebben ze ook toiletpapier. Nu nog even naar Kaasmeester Richard voor kaas en noten en mijn boodschappenritje was echt compleet. Hij organiseert binnenkort een proeverij (zie de foto). Heerlijk het fietsrondje afgerond met een latte bij Eetcafé de Witte, altijd een feestje op zich…

Vanavond heb ik venkelsoep gemaakt met de venkel van Stadstuinderij Buitenleeft. De Aclla Cress van Koppert Cress erdoor en nog wat zalmsnippers van Vishandel ’t Loggertje maakten het helemaal af.

Morgen ga ik naar de Boeren- en Paardendag met Streekmarkt en Foodtruck in Schipluiden (www.BPS2017.nl). Daarna naar Nicolette Rosalinde Graff die haar druiven gratis weggeeft.
Wie van jullie ga ik morgen in Schipluiden of Poeldijk tegen komen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.