Verslag installatie Westlandse Fietsburgemeester – 4/3/2020


Wat een onwijs leuke middag was het gisteren bij Natuurlijk-Westland.! Met de Vers-Express tussen de honingproducten en de vlaggen van de Fietsersbond en Fietsen voor m’n eten gebroederlijk naast elkaar, werd de officiële handeling voor de installatie van de eerste Westlandse Fietsburgemeester een feit.

Na de introductie en toelichting door bestuurslid Frans Visee, was het de beurt aan wethouder van Gemeente Westland Pieter Varekamp om de ambtsketting om te hangen.

Daarna kwaBen de Westlandse Bij voorbij vliegen, want geestelijk vader Richard de Rijke had weer een mooie nieuwe strip getekend, die hij ingelijst aanbood aan Gerrit Stuurman voor zijn gastvrijheid om ons in zijn prachtige winkel te ontvangen.

M’n pa en ma waren er ook bij en in mijn speech die daarna volgde, zette ik hen als mijn grootste inspiratiebronnen om actief te fietsen, even in het zonnetje. En ik vertelde over mijn krantenwijk, over het fietsongeluk van mijn zus 30 jaar geleden op de Zijdijk die toen nog geen zij-fietspad had en natuurlijk over jullie, deze fijne groep van fanatieke fietsers die nu het weer beter weer is, de stalen rossen weer uit de schuur halen.

De komende twee jaar zet ik me vrijwillig in voor een beter fietsgeluk in onze gemeente. Veiligheid, comfortabel fietsen staat voorop, maar ook leefbaarheid, gezondheid en activiteit zijn belangrijke onderwerpen. “Fietsen met een doel brengt mensen in beweging”, is mijn slogan.

De komende twee jaar mag ik deze nieuwe functie invulling geven, waarbij ‘aandacht vragen voor…’ voorop staat.
Tijdens mijn eigen fietstochten zal ik samen met de Fietsersbond Westland extra letten op onveilige situaties en deze doorgeven.

Frans, bedankt voor deze eer! Ik zal de ambtsketting met liefde voor fietsen dragen…

‍♀️

Zien jullie trouwens wat er onderaan die ketting hangt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *