Verslag fietsen voor het WestlandHart – 7/4 en 15/4/2021


De afgelopen weken konden jullie in deze groep verschillende berichten voorbij zien komen, over iets waar we in het geniep mee bezig waren. Het was onwijs moeilijk om onze mond nog even op slot te houden en gelukkig konden we het deze week van de daken schreeuwen: we zijn genomineerd voor het WestlandHart!

Het filmpje op de WOS hebben jullie inmiddels voorbij zien komen via https://wos.nl/…/efdb…/2021-04-20-wos-extra-westlandhart.
Maar dat er aan die paar minuten beeld uren voorbereiding vooraf ging, dat is het nog waard om te delen. En dat ik dan meteen m’n eten onderweg scoor, is natuurlijk een feit.

Op woensdag 7 april was ik samen met Aad van Meurs uitgenodigd bij de Naaldwijk De Pluktuin om wethouder Piet Vreugdenhil te ontmoeten. Hij is voorzitter van de jury en wilde graag weten wat ons drijft om ons in te zetten voor Fietsen voor m’n eten. Rob Veenman praatte het programma aan elkaar en terwijl Rob van Holstein van Cleanup Team Westland werd geïnterviewd,

genoten

Aad en ik van een heerlijk WestlandHart gebakje. Alles moest coronaproef dus we hebben de opnames van de andere genomineerden School’s cool Westland en De Vereeniging niet echt meegekregen.

Na de opnames fietste ik nog even naar de Biefit Gezondheidswinkel voor een rookworst want ik had nog een heerlijk maaltje zuurkool te eten. 9 kilometertjes op de teller. Het was echt gokken op droog weer die dag want net nadat ik thuis was, ging het weer los terwijl ik nog precies een mooi zonnetje had.
Op donderdag 15/4 was de tweede opnamedag. Dit keer konden we meer vrijwilligers aan het woord laten en ook een kwekerij die namens alle aanbieders een woordje kon doen. We hadden bij Boeregoed afgesproken waar we eerst even samen kwamen voor een bakkie met Ria Roessen, Sanne Romijn-Oosterbaan, Aad en Fred Mattern van Boeregoed. Ook Rob Veenman was er weer helemaal klaar voor. Eerst wat foto’s maken met Thierry Schut en daarna het filmwerk.
Sanne en ik werden verrast met de mooie oorkonde en een paar vragen over het ontstaan van deze vrijwilligersorganisatie en dat stond er binnen no-time op. Natuurtalenten… 😁
Daarna de opnames met Fred en de overhandiging van de leenfiets aan Rob, zodat hij met Aad en Ria buiten kon gaan fietsen. Het was inmiddels ook prachtig weer geworden en we fietsten door de Poelzone richting het stalletje van courgettefleur aan het Vlotwateringpad, terwijl de bus van de cameraploeg dienst deed als zitje voor de cameraman.
Bij het stalletje stelde Rob mij nog wat vragen en toen stond het erop. Met een zakje courgettes als buit fietsten we terug naar Boeregoed waar de cameraploeg en hun presentator weer snel afscheid namen om naar de volgende genomineerde te vertrekken.
Intussen had Wilma Broch van Groot Westland Sanne al geïnterviewd. Met een gezamenlijke foto en ieder onze antwoorden op haar vragen, ging Wilma naar huis om het profielartikel te schrijven dat deze week zowel in de krant te lezen was, als op de website van Westlandhart: https://www.westlandhart.nl/stem/fietsen-voor-mijn-eten.
Na ruim drie uur was ik weer thuis met 10 kilometertjes op de teller. Ik had tussendoor nog een cliënt in mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl en daarna had ik een afspraak over een nieuwe activiteit, waarbij we ons Westlandse hart wederom kunnen laten spreken. Wat dat is, houd ik nog even geheim. Daar ben ik inmiddels goed in geworden…
De afspraak vond plaats bij Sporthal de Wielepet en ik combineerde dat natuurlijk meteen met een fietsrondje. Ik fietste door naar Flower Art om paprika’s, tomaten en komkommers mee te nemen. Verderop op de Madeweg vind je Jongfresh radijs waar ik radijsjes meenam. Via de Casembrootlaan en Cubalaan fietste ik naar Koppert Cress om een doos broccocress te halen voor een recept dat ik wil maken.
Even bij de Kleine Achterweg langs voor wat groente en fruit en de Biefit nog even bezoeken om de voorraad bananen en yoghurt aan te vullen. Zo weer 20 kilometers op de teller en een lekkere buit.
De paprika’s, komkommers en tomaten van Flower Art verdwenen die avond direct in de pan en in de salade bij de hamburgers van De Holy Hoeve. Heerlijk gebakken paprika’s en de uien van Eetvanpait. In de salade nog rucola van Boeregoed en fetakaas van Kaasmeester Richard. Beetje ketchup van Looye Kwekers erbij en mayonaise van de Biefit. Een heerlijk gezond maal na een intensieve dag.
Wij zitten al te trappelen om de stemmers voor het WestlandHart te gaan werven, maar we mogen nog even wachten tot 4 mei. Ook dat andere geheimpje is nog even afwachten…
Tot die tijd hebben we gelukkig de foto’s en filmpjes nog om ons alvast en alsnog te verheugen!

❤️💙💚🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♂️🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♀️💨💨

Commentaren zijn gesloten