Verslag fietsen voor TV en een beetje eten – 30/3/2020


Een ‘doorsnee’ maandagochtend voor de Fietsburgemeester:

8:00 telefoon: “Goeiemorgen, met Jim Gardien. Marja, wil je straks in de uitzending wat vertellen over de lockdown in je Facebookgroep?”
Ik, nog in pyjama maar wel al een paar uurtjes wakker: “ja hoor, prima, tot zo!”
Kwartiertje later een fijn interview op WOS radio en die Jim, die stelt altijd gewoon de juiste vragen. Of het nou over Soepfietsen gaat of de effecten van de coronagekte, het wordt altijd een prettig gesprek in de ochtend.

10:00 appje: “Goedemorgen Marja, ik zou je vandaag willen interviewen voor WOS Nieuws. Wil je contact opnemen? Groetjes Boudewijn Vermeer”.
Dat betekent op beeld, dus…
Ik, nog steeds in pyjama want alleen maar bezig met Facebooken: “Nou… dan moet ik natuurlijk wel in ‘t sis. Geef me een uurtje de tijd en dan zien we elkaar bij Boeregoed.”
En in ‘t sis, dat betekent bij mij natuurlijk: fietspakkie an! Haar in een staart, helm op en op De Vers-Express.

Gelukkig konden we lekker binnen staan want een winters buitje viel wat rauw op m’n helmdak. Het is een prachtig filmpje geworden. Hebben jullie het gezien gisteravond? En ik kan niet wachten tot die nieuwe Farmshop bij de buurtkas open gaat.

Als ik dan toch zo op de fiets zit, dan moet er natuurlijk iets van eten gehaald worden. En toiletrollen… jaja je leest het goed! Waar haal je die dan langs de weg? Nou, langs de Geestweg.
Even bij de Biefit Gezondheidswinkel naar binnen. Maar zelfs daar waren de toiletrollen niet meer leverbaar. Nog even wachten dan, ik heb een kleine voorraad nog. En anders zijn er natuurlijk nog veel meer andere oplossingen, dus waar maken we ons druk om? Griekse yoghurt mee en weer terug naar huis fietsen.

13:30: telefonische afspraak met een nieuwe voorfietser waarvan ik de naam nog niet ga onthullen. Zij gaat een start maken met een nieuwe groep voor Oostland. Nog even wat voorbereiden en dan gaat hij open. Wordt vervolgd dus…
14:00: (ik zit nog middenin bespreking met haar) vier keer telefoon op verschillende telefoonnummers, dus toch maar even een wisselgesprekje want blijkbaar dringend. “Hoi Marja, met Het Hele Westland. We maken een overzicht van de gevolgen van de coronacrisis, wil je daaraan meewerken?”
Ik: “ja, tuurlijk! Even mijn andere gesprek afmaken. Je hebt een deadline zeker? Geef me een half uurtje.”
Precies een half uur later bel ik de journaliste van HHW terug en zitten we een uur in gesprek over het ontstaan van Fietsen voor m’n eten, hoe het nu gaat met de besloten groep en zelfs over hoe ik als vakidioot/gedragstherapeut kijk naar de vraag hoe we in vredesnaam in deze tijd van chaos komen tot het hamsteren voor toiletrollen. Dat wordt misschien nog een ander artikel. Of een boek… 

15:30: even wat voorbereiden voor de Oostland groep zodat onze mystery voorfietser in de startblokken kan.
Deze dag heb ik lekker voor ons laten koken. Tussen 5 en 6 kon ik twee maaltijden bij Sandra Kaag-Rietveld van De Keuken Van Sandra ophalen. Zal ik daar nog een fietstochtje aan knopen naar Wateringen? Maar nee, de energie was er even niet naar. Dus de vierwieler was mijn vriend.

Wat een heerlijke pittige hutspot was dat! Hebben jullie de berichtjes van Sandra al voorbij zien komen in deze groep? Echt een aanrader! Dat wist ik natuurlijk al omdat zij ons vorig jaar begeleidde met het maken van de tomatensoep tijdens het Tomatensoepfietsen bij De Bakker Westland….

Voldaan nog even dat heerlijke cheesecakeje oppeuzelen dat Sandra erbij aanbood. Nog even die honderd+ leuke voorstelberichtjes doorlezen die jullie onder het andere bericht hebben geplaatst. En natuurlijk het eindresultaat van de opnames kijken. Het was een enerverende dag voor deze Fietsburgemeester.

Wat zal vandaag weer brengen…?
Gaan jullie nog fietsen?
Deel je belevenissen, foto’s van je buit en wat je ervan gemaakt hebt.
Nieuwsgierig…

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + twintig =