Verslag fietsen voor ons WestlandHart – 31/5/2021


Daar staat-ie… en zoveel schoonheid heb ik nooit gezien… ????????

Naast de oorkonde die we onlangs van Rob Veenman ontvingen en het door mensen met een beperking bij Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk gemaakte mozaïeken hart, staat nu het mooie zware Westlandhart beeld.
We werden vanmorgen bij Brownies&downieS ‘s-Gravenzande eerst hartelijk ontvangen met een in stijl gebrouwen kopje koffie. Terwijl om ons heen het tafereel al druk gefilmd werd voor TV, namen Ria en Theo Roessen, Petra Wevers, Christie de Vrij en ik plaats aan de voor ons bestemde tafel.
De zenuwen bereikten hun hoogtepunt toen het best lang duurde en daarom werden we verblijd met: eten. Een grote schaal vol overheerlijke hartige en zoete hapjes werd voor onze neus neergezet. Noem het maar een Westlandse lunch zo rond 10:30. Terwijl achter ons nog druk gefilmd werd, kregen we nog een lekkere ochtendcocktail, oftewel alcoholvrij, om mee te proosten.
En toen was het eindelijk zover… wethouder Piet Vreugdenhil deed op een Songfestival-achtige manier de uitreiking, eerst van de juryprijs. Die ging naar School’s cool Westland, een mentorproject voor kinderen die van de basisschool naar het voortgezet gaan. Gefeliciteerd!
Wat een spanning! Wie zou die publieksprijs op basis van de stemronde gewonnen hebben? Nou… je hoort al op het filmpje hoe blij wij zijn dat het Fietsen voor m’n eten is!
Ja en toen stond presentator Rob eerst met een sprakeloze Marja maar even later rolde de winnaarsspeech zo de mond uit. Zie het filmpje en ook het nieuwsbericht op de WOS vanaf vanavond ieder half uur.
Toen nog een paar interviews op beeld en allemaal met het fraaie beeld op de foto en we namen afscheid van het lieve personeel van de Brownies en Downies, die ons top verzorgd hadden.
Thuisgekomen stond mijn telefoon roodgloeiend van de appjes van felicitaties die binnen kwamen. Het werd een middag van interviewtje met AD Westland hier en radio-interviewtje met de WOS daar…
Voldaan moe zit ik nu op de bank na te genieten van deze wonderlijke maandag.
Aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit platform te helpen groeien tot wat het nu is: deze is voor jullie, gefeliciteerd!
Aan alle stemmers: bedankt voor jullie stem!
Aan de Gemeente Westland en Vitis Welzijn: bedankt voor de geweldige prijs van € 2.500 die alle genomineerden sowieso hebben gewonnen! We gaan hem goed terecht laten komen om nog meer (Westland)harten te raken met ons initiatief…

❤️????????

De speech:

Commentaren zijn gesloten