Verslag fietsen voor ons eten – 16/1/2021


Dit tripje van gisteren verdient een apart verslag. Toen ik ervan thuis kwam, voelde ik me alsof ik een toertocht op de ski’s had gemaakt. Dat kwam natuurlijk doordat er sneeuw in de lucht hing. Het was even echt winter…

Nadat ik m’n verslag van de afgelopen week had geschreven en m’n lief ook uitgeronkt was, vroeg ik voorzichtig of hij meeging fietsen. Ik moest hem wel een worst voorhouden, die rookworst van Bavette Boutique Restaurant Farmshop, die hij zo lekker vindt. Daar wilde hij wel voor op de trappers.
We fietsten de Maasdijk helemaal af en via Maassluis onder de A20 door, om zo bij Sonnetje / Bavette’s Farmshop uit te komen. Zelf vind ik dat niet zo’n fijne route, maar m’n lief dacht dat dat de kortste was. Dus ik stemde ermee in, om hem vervolgens te overtuigen via Maasland en De Lier terug te fietsen.
Bij Bavette’s Farmshop langs gaan, werd een succes. M’n lief keek z’n ogen uit en de ene na de andere lekkernij belandde in de fietstas. We namen entrecote mee, wagyu vet om in te braden, biefstukschnitzels, rosbief voor op brood en natuurlijk de rookworst waar we voor kwamen. Een mooi flesje wijn belandde ook in de tas van de Vers-Express, die vanwege de temperatuur meteen als koeltas fungeerde. En dat was weer fijn voor de bitterballen van vlees van eigen boerderij, die we meenamen voor een avondje gezellig met een hapje uit de airfryer. Kleine kans dat die onderweg ontdooid zouden raken…
De volgende ‘worst’ werd een bezoekje aan de molen voor broodmixen. We fietsten door het pittoreske Maasland en m’n lief zei: “kunnen we niet ergens onderweg iets te drinken halen?”. En prompt toen hij het zei, zag ik een bord met take-away langs de weg. Het was bij Galerie Weerloos, waar de warme chocolade met slagroom al helemaal op ons stond te wachten.
Wat een ontzettend leuk winkeltje is dat! Hoewel natuurlijk alleen geopend voor de take-away…. We namen ook nog een zakje huisgemaakte anijs-speltkoekjes mee die we erbij te proeven kregen en nuttigden netjes buiten de warme choco.
Terwijl we daar stonden te genieten, passeerde een vrouw met kinderwagen ons. Ze herkende me en het bleek Laura Berg te zijn van het stalletje aan de Havenstraat in Monster! Zij woont in Maasland en dat bevalt haar super, vertelde ze. Zodra haar stalletje met groente en fruit weer buiten staat, laat ze het ons weten.
We fietsten verder naar Molen De Drie Lelies – Maasland om bij Luc Ruijgt de broodmixen te kopen. De kast stond er weer vol mee en de molen draaide flink omdat de wind was toegenomen. Zie ook het leuke filmpje dat m’n lief gisteren had gemaakt en ik heb gedeeld.
Gelukkig hadden we tijdens het fietsen niet zoveel last van de toegenomen wind, want heen hadden we zijwind, richting de molen wind mee en op het fietspad tussen Maasland en De Lier weer zijwind. Langs dat fietspad ligt ook de boerderij van Boerin in Midden Delfland en ik stelde voor om een fles verse melk te gaan tappen. Boerin Jacqueline Van Staalduinen Verkade was er zelf niet maar zoonlief was zo lief ons te helpen. Na de nodige kalfjesknuffelhandelingen fietsten we snel verder.
Ik had nog roomboter nodig en m’n lief wilde zo snel mogelijk weer naar huis, want z’n accu was bijna leeg. Dat werd dus een ritje naar de Biefit Gezondheidswinkel. Maar eerst even langs Tramhuisje, want de dorst sloeg weer toe. Ik stelde voor om daar ook een lekkere lunch mee te nemen die we thuis konden verorberen. We dronken een heerlijke ijsthee terwijl Mike Van Rheenen een chef’s soep voor mij en een broodje voor m’n lief maakte. Wist je dat je Mike ook als thuischef kunt inhuren? Hij neemt dan alles mee, zelfs het servies en de glazen, en kookt in je eigen keuken de lekkerste gerechten. Toppunt van creativiteit van deze horecaondernemer in deze zware tijden….
Bij de Biefit nam ik de voorraad roomboter mee en we fietsten het laatste stukkie binnendoor door de Dijckerwaal en het sportpark van ‘s-Gravenzande.
Ik warmde de aardappelpreisoep van Mike op en dat was een welkome verwarming van m’n binnenste. En een warm bad versterkte dat wintersportgevoel nog meer. Buiten begon het te sneeuwen en de wereld werd langzaam wit.
Om vervolgens weer te veranderen in natte soppige zooi. Maar dat mag de pret van het winterse gevoel niet drukken….
Fijne zondag!

 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *