Verslag fietsen voor m’n water (en vis) – 20/9/2017


Na een korte nacht (door de ondernemerstraining die ik gisteravond gaf), had ik vanmorgen eerst een energiek ontbijt bij de Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin, georganiseerd door MKB Westland. Even wennen met wakker worden, maar fris onderweg. Daar ontmoette ik loodgieter Martin Van Wingerden, die iets meer met water doet dan loodgieteren. Daarover later meer, ik houd jullie nog even in nieuwsgierigheid.

Vandaag had ik een afspraak in De Lier bij Sylvia Simons-vd Berg van Santé Holland. Wat een heerlijk gesprek was dat en wat een interessant product leveren zij! Ook dit Westlandse initiatief is onderdeel van een zelfonderzoekje dat ik momenteel pleeg. Nog even geduld, dan wordt alles duidelijk…
Ik ging bij Sylvia weg met een 10 liter tank Aquadraat drinkwater en nog een paar flesjes voor tijdens het fietsen. Dat was even zwaar trappen terug naar huis.

Onderweg naar De Lier had ik vanmorgen al een visje gehaald bij Vishandel ’t Loggertje op de Naaldwijkse weekmarkt. Het was even zoeken want het Wilhelminaplein lag op de schop, maar ze stonden er echt, verscholen bij Café de Slimmerick in de buurt.

Verder had ik nog niks nodig want ik had nog die heerlijke snijbonen die ik vorige week van Ina De Munnik had gekregen. Met de vershoudfilter van Marian’s Kookwereld bleven die goed vers in mijn groentela. Ook had ik natuurlijk nog voor een weeshuis aan gele courgettes van Ewa Van Vliet- Fludra van Courgettekwekerij van Vliet gekregen, dus ik besloot een snijbonenstamppot met courgette als vervanging voor aardappel te maken, met de kabeljauwfilet die ik vers van de markt had gevist.

Het was weer een genot om te maken en om te eten. Ik heb nu al drie verschillende variaties met gele courgette gemaakt en ben het nog lang niet zat. Nog eentje te gaan, morgen roerbakken misschien?

Waar zijn jullie vandaag op deze prachtige nazomerdag naartoe gefietst voor je eten?
Nieuwsgierig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 5 =