Verslag fietsen voor m’n Sallandse eten – 22/7/2020


Van Westland naar Salland rijden èn meteen de eerste kilometers fietsen, dat was een klein feestje gisteren.

Mijn roadtrip door Nederland is gisteren begonnen, met de caravan achter de vierwieler de Westlandse kassen verlaten en de groene Sallandse Heuvelrug tegemoet.

M’n pa en ma staan sinds vorige week weer op ‘hun’ plekkie in Haarle en ik kon nog nipt een plaats voor mezelf reserveren. Wat een drukte hier op de camping, maar wat een rust nog zo heerlijk vroeg.

Toen de sleurhut op z’n plek stond, moest de koelkast gevuld worden. Dus op de Vers-Express samen met m’n pa naar de plek waar het Sallandse avontuur twee jaar geleden allemaal begon: Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos. Als Fanny de Vries en ik niet via hen in contact waren gebracht, was deze groep er niet geweest op deze manier. Maar toeval bestaat natuurlijk niet, het moest gewoon zo zijn…

Eerst nog even groente halen bij Huisman/Van Roalter Grond aan de Evenbelterweg 7, Raalte. Het was er gezellig druk en dan raak je makkelijk aan de praat als je vanwege de 1,5 meter afstand niet met z’n allen in het hokje mag. Natuurlijk even reclame maken voor de website en de regiopagina van de Noaberhaptrap. En voor alle adressen die daar op staan, want daar gaat het uiteindelijk om: dat de kleine zelfstandige onder de aandacht komt.
Waar je al die adressen vindt? Kijk eens op https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/salland/

Bij Kleinlangevelsloo wat groenten van eigen bodem, boerenkaas, Griekse yoghurt uit de Drentse Aa, blauwe bessen van kweker Jeroen en nog wat andere voorraden gehaald. En de heerlijke BBQ-pakketten van Jager & Boer voor vanavond ingeslagen. Wist je dat Lisa Koers van Jager & Boer het logo-ontwerp van Fietsen voor m’n eten heeft gesponsord? Na twee jaar nog steeds intens blij mee…

Nog even bijpraten met Henrieke Kleinlangevelsloo-Marsman en vlug weer terug met goed gevulde fietstassen richting Haarle.
Vlak bij de camping zit nog een man die aardbeien en kersen verkoopt uit Brabant. Op de A.T.L. Hasselbachweg 17 in Haarle om precies te zijn.
Dus dat heerlijke fruit moest mee voor in de yoghurt of uit het vuistje.

De eerste 200 autokilometers en 32 fietskilometers zitten er weer op. De komende twee dagen vermaak ik me met fietsritjes en ander leuks in Salland. Dus wie weet komen we elkaar tegen bij een van de vele stalletjes langs de weg of boerderijwinkels die Salland rijk is en ontmoeten we elkaar (zonder handen schudden helaas…). Zoals we gisteren ook bij Kleinlangevelsloo werden aangesproken door een van de leden van deze groep die ons herkende.

Zaterdag hebben we een ontmoeting met Fanny, Ria Olde RechterschotKatja Werlich – van Ulft en Martijn Werlich – van Ulft. Wat daar voor leuke ideeën uitkomen voor deze groep, hoor je vanzelf.

Tot nader bericht geniet ik weer even verder van mijn ‘werk’vakantie…

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *