Verslag fietsen voor m’n pompoensoep (en 100% sap) – 25/9/2017


Vanmorgen vatte ik het plan op om iets met de flespompoen te gaan doen, die ik vorige week geoogst had bij Stadstuinderij Buitenleeft. Ik zocht het eerste de beste recept op van smulweb en ging de ingrediënten halen voor deze ‘pompoensoep met geroosterde knoflook’ (zie voor het recept: http://www.smulweb.nl/…/Pompoensoep-met-geroosterde-knoflook).

Een tip: lees eerst het hele recept zodat je weet dat je niet pas om 18:00 moet beginnen… 

Na mijn hardlooprondje in Het Staelduinse Bos fietste ik eerst naar Sylvia Simons-vd Berg van Santé Holland (op afspraak) aan de Oudecampsweg 29 in De Lier, voor een 5 litertank appelperentap, 100% sap die ik vorige week niet meer meekreeg in m’n fietsmandje. Heb je mijn blog over water al gelezen met Sylvia in een van de drie hoofdrollen? Zie de blog ‘Fietsen voor m’n water op: https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/09/24/fietsenvoormnwa…/

Na een wederom altijd gezellig praatje met Sylvia fietste ik naar Naaldwijk om bij de Biefit Gezondheidswinkel de overige benodigdheden te halen. Nog even bij de Speciaalslagerij Bjorn van Koppen langs om die lekkerste grillworst van het Westland te halen.

Thuisgekomen proefde ik de groentesoep van soepexpert Linda Bosman die ik gisteren van haar kreeg in de soepruilclub, als lunch. Ze heeft me overtuigd dat groentesoep wél lekker kan zijn.

Vanavond begon ik dus vrij laat aan de pompoensoep. Gelukkig had ik alle tijd en heb ik me helemaal uitgeleefd in de keuken. Deze groep motiveert mij niet alleen om meer te fietsen, maar ook om uitgebreider te koken en nieuwe dingen uit te proberen. Ik zat om 20:00 heerlijk te smullen van de soep met pittige tomatensalsa en geroosterde pompoenpitten.
De overgebleven tomatensalsa uit dit recept kan ik mooi nog gebruiken voor een pastasaus deze week. We gaan niets verspillen natuurlijk…
En op advies van Marieke Berkhout heb ik dus ook de pompoenpitjes uit de flespompoen gepeuterd en geroosterd in de oven met een beetje olie en zout. Lekker voor over de salade, door de pompoensoep zelf of om zo te knabbelen.

Heb jij jezelf vandaag ook weer uitgedaagd om te fietsen voor je eten?
Nieuwsgierig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.