Verslag fietsen voor m’n fruit (en Knorretje) – 22/9/2017


Vandaag een kort ritje tussen het schrijven van een nieuwe blog (nog even geduld) en praktijkafspraken door. De dag eerst begonnen met thee van die heerlijke verse munt die ik gisteren zelf geknipt heb bij Stadstuinderij Buitenleeft, een speltbeschuitje van Het Blauwe Hek en kaas van de Biefit. Omdat ik gisteren zoveel groenten heb meegekregen in Delft, hoefde ik vandaag alleen wat fruit te halen en vlees.

Nou lijkt het op de foto alsof ik bij de supermarkt ben geweest, maar laten we het dan de gezonde bio-supermarkt noemen. Ik zocht spekreepjes voor door de andijviestamppot en vond het bij de Biefit Gezondheidswinkel. Ook de karbonades vertrouw ik vele malen meer dan in de Appie en de prijs voor dit krachtvoer valt onwijs mee… Lijkt me trouwens superlastig voor de ondernemer achter de winkel, Cindy van Domburg, om in te schatten wat je inkoopt om ons als klant tevreden naar huis te laten gaan met precies dat wat we willen eten die dag…

Met bananen, roomboter, blauwe bessen en biologisch-antibioticavrij-opgegroeide Knorretje fietste ik naar het volgende punt op m’n lijstje: de Boeregoed hoek bij De Carlton Tuincentrum. Ik zocht die heerlijke blauwe pruimen maar die waren helaas op. Dan maar wat snoep meenemen: oranje paprikaatjes en tomaatjes.

Omdat ik gelezen had in het bericht van Esther Van Der Lans-Alders dat de Westlandse Aardbei weer oogst had, heb ik daar heerlijk klasse II aardbeien gehaald. Misvormd maar net zo lekker voor de helft van de prijs.

Laatste stukje over de Alsemgeestlaan gereden nog druiven meegenomen bij nummer 17, leuk verpakt en goedkoop. Ik kon het niet laten om die kleine oogmeloen bij Naaldwijkseweg 116 mee te nemen, dus geld in de brievenbus en meloentje in de tas. Een kleine rit van 10 km maar genoeg voor de beentjes van dit meissie die nog moest bijkomen van die rit naar Hoeve Biesland in Delfgauw van gisteren.

Vanavond heb ik heerlijke andijviestamppot gemaakt met spekjes erdoor en karbonade erbij. Ik eet zelden nog aardappels, maar gisteren zei ik nog tegen Marieke Berkhout bij Buitenleeft: als ik ze dan eet, dan toch liever van de biologisch-dynamische teelt.

Zou het suggestie zijn als ik vind dat mijn eten lekkerder smaakt dan voorheen?
Zou het de liefde van de teler en boer zijn die ik proef?
Zou het de liefde en aandacht zijn die ik zelf meer in het bereiden stop?
Of komt het omdat ik ervoor gefietst heb?
Of gewoon een combinatie van dat alles…?

Weten jullie het antwoord?
Nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *