Verslag fietsen voor m’n eten Pinksterweekend – 30/5 – 1/6/2020


Wat een feest! Of eigenlijk dubbelfeest: prachtig fietsweertje èn ik kreeg m’n lief mee zaterdag.

Als ik Bakkerij Vreugdenhil noem in mijn plannen dan krijg ik hem wel wakker. Dat is precies een lekker endje en genoeg lekkers om de smikkelbeer tevreden te krijgen.

We gingen voor stokbrood voor de BBQ ‘s avonds met vrienden in onze buitenkeuken. Natuurlijk waren de tasjes alweer afgeladen toen we buiten kwamen.

Ook nog iets lekkers te drinken erbij en voor het eerst in m’n leven ben ik bij úw topSlijter in Maasdijk geweest. M’n lief wilde sangria maken met vers fruit erin, niet van die bowl met van de blikvruchtjes erin die je op een verjaardag in een kringetje krijgt natuurlijk…

Wat een keus vind je daar bij die slijterij! Ook huisgemaakte limoncello, die konden we ook niet weerstaan. En Hugo, daar ben ik ook gek op. Nu lijken we meteen drankorgels met vijf vrolijk gekleurde flessen in de fietstas, maar als ik één keer per maand een paar drankjes drink, is het veel. Dan meteen maar kwaliteit bij de kleine ondernemer vandaan.

Via de Lange Kruisweg in Maasdijk fietsten we terug naar ‘s-Gravenzande om eerst bij Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk de huisgemaakte kruidenboter te kopen en nog wat (snoep)groente.

Voor in de sangria had m’n lief nog sinaasappels nodig en die vonden we in het stalletje bij Maasdijk 222, ‘s-Gravenzande (vlakbij de Oranjesluis).

Door naar Rokerij Hoeks & Heerlijk voor een vispakket, bestaande uit gerookte zalm, paling en makreel. Het was er lekker druk en de pinautomaat had storing dus Johan Leerdam heeft het lekker druk gehad later met Tikkies sturen. Lang leve de techniek…

Onderweg naar huis nog even langs Keurslager Poleij voor broodbeleg en ik nam meteen graskaas, wilde perziken en blauwe bessensap van De Blauwe Bessen Shop Westland mee.

Het rondje was weer compleet en we konden heerlijk gaan lunchen van de bij elkaar gefietste spullen.

Hierna konden we de BBQ gaan voorbereiden. De sangria werd nog verrijkt met citroen naast het andere fruit en de Hugo met limoen van Koornneef Versmarkt.

Vriendin Manuela Ende-Ruis had de saté voorbereid waarvan ze de kip ook bij een echte kippenboer rechtstreeks haalt.

Ik had hamburgers van Delflandse Vleesmeesters erbij en frietjes van Biefit Gezondheidswinkel in de airfryer.

Nog een salade erbij van sla van de Landwinkel Klok-pagina, komkommer van Hoeve Bouwlust, tomaten van De Bakker Westland, paprika van Ad de Groot (Lange Broekweg 31, Naaldwijk), radijsjes van Jongfresh, Madeweg 72, Monster. Griekse olijfolie van Jacqueline Moen-van Dijk erdoorheen  . Het was ook nog zulk heerlijk weer dat we tot laat buiten gezeten hebben.

Zondagochtend een heerlijk ontbijtje door m’n lief verzorgd dat ik gisteren al uitgebreid toegelicht heb. Omdat het weer zo heerlijk weer was, werd het een ritje met de dakloze vierwieler. Onderweg even langs de radijsjes want die waren alweer op. Toen zagen we een stalletje aan de Madeweg schuin tegenover de Montessorischool met voornamelijk buitenlands fruit. We namen hier een ananas mee, die m’n lief daarna tot een kunstwerk met ander fruit erin ging omvormen. Een mooie presentatie doet je nog meer watertanden natuurlijk.

We aten ‘s avonds de speklappen van Bouwlust en kasbonen van Mil Maasdijk. Wat waren die lekker! Speklapjes gebakken in roomboter van de Biefit.

Vandaag moest m’n lief werken, want vanwege de Franse Moederdag hebben ze het op de bloemenveiling gelukkig weer lekker druk met de export. En wat ga je dan doen als Fietsburgemeester? Dan ga je een lintje doorknippen. Waar dat was, verklap ik nog lekker niet, dat zie je deze week vanzelf voorbij komen.

Op de terugweg haalde ik komkommers met een plekje bij Flower Art. En ik kon het niet laten om even wat van die heerlijke framblijtjes te halen bij… hoe kan het ook anders… Plukkerij Framblij. Ze waren zelfs zo vers dat ik ze achterin de kas mocht halen. Nog aardbeien en kersen erbij en smullen maar. En wie kwam ik daar ook toevallig tegen? Moderator en fan van het eerste uur Sanne Romijn-Oosterbaan! Dat moest natuurlijk even vastgelegd worden op de gevoelige plaat.

En wie wat bewaart die heeft wat… de overgebleven salade van zaterdag was nog knapperig en werd versierd met de zalm en makreel die nog over was. Zo genieten we weer langer van deze superverse producten.

Nu nog even op m’n lief wachten die zo hard aan het werk is. Misschien onze andere passie uitoefenen als de wind nog wat toeneemt vanmiddag?

Hebben jullie nog lekker gefietst vandaag, op zoek naar vers lekkers langs de weg?

Fijne 2e pinksterdag nog voor wat er nog van rest!

‍♀️ ☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *