Verslag fietsen voor m’n eten op m’n vrije dag – 1/4/2020


Hebben jullie het gemerkt? Dat ik even afwezig was… dat ik een Social media distance dagje had?
Ik wel. En dit is echt geen 1-aprilgrap. Ik was echt een dagje vrij en heb geen moment op FB gekeken. Knap hè…

En wat een feest is het om na zo’n heerlijk dagje vrij weer terug te keren in deze groep en al die leuke verhalen, tips, recepten en aanbod te lezen! Dit is waar deze groep voor bedoeld is. En nu willen jullie natuurlijk de tips verder delen en misschien vroeg je je al af waar de ‘delen’-knop is gebleven onder berichten. Nou, dat doet FB dus als een groep besloten is. Dan kun je niet delen. En dat besloten zijn is natuurlijk nu even nodig, maar het is het overwegen waard om weer open te gaan. Dat ligt er een beetje aan of de drukte in het weekend en druk op de stalletjes afgenomen is en meer verdeeld is geraakt over verschillende dagen. Of de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. Of er netjes betaald wordt. Even geduld a.u.b. dus…

En wat doen we dan op zo’n vrije dag? Incognito fietsen met m’n lief natuurlijk. Het was een prachtweertje en de aardbeitjes waren bijna op. We fietsten lekker naar de Haakweg naar Kwekerij de Haak om een paar bakjes te halen. Het was heerlijk rustig en de vakjes lagen weer goed gevuld.

Wat is dat wennen hè, afstand houden op de fietspaden. Wandelaars links en rechts en nog geen halve meter aan elke kant om er in het midden tussendoor te gaan. En als er dan nog iemand tegemoet komt, kan het net even bijna misgaan. Sorry meneer met de capuchon op achter het Staelduinse bos…

We fietsten richting Maasdijk om op de Lange Kruisweg door dat leuke karretje van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk verleid te worden om asperges te gaan kopen. Ook namen we een zakje granola van Enjoy Granola mee, die tip dat ze dat daar te koop hebben, had ik nog in mijn achterhoofd.

Verder fietsen naar Bakkerij Vreugdenhil waar we insloegen voor onze lunch. Ook daar staan de dozen van Koppert Cress te wachten op kopers.

Volgende stap was de Geestweg. Maar onderweg konden we het niet laten om even bij Het Blauwe Hek die heerlijke eierkoeken te scoren. En twee flesjes fruitsap van De Schulp voor onderweg.

Bij Slagerij Björn van Koppen ging ik naar buiten met een voordeeltas, een aanbieding met precies datgene wat ik nodig had. Nog wat broodbeleg en door naar de Biefit Gezondheidswinkel. M’n lief wilde een kwarktaart gaan maken en dan moet je toch even daar kijken voor de ingrediënten in biologische vorm. Voor de bodem lange vingers en die waren er!

Binnendoor door de Dijckerwaal fietsten we terug naar huis. Het eindresultaat van de taart laat ik je nog even op wachten want hij is wel gemaakt maar nog niet afgemaakt.

We aten gisteravond een gemengde salade met kipfilet. Sla en komkommer van de Kleine Achterweg, paprika van Koornneef Versmarkt, ui van Boer Pait Peter Hoogendonk, radijsjes van Mijnie van der Knaap, olijfolie, azijn en fetakaas van de Biefit, tomaatjes van T Kommaatje.

Naast het feit dat ik trots ben op mezelf dat ik de groep even een dagje helemaal kon loslaten, en daarmee ook op de beheerders Sanne Romijn-OosterbaanEd-Corrie Feliksik-Herben en Aad van Meurs die het beheer even zonder mij hebben gedaan, ben ik trots op jullie voor de sfeer die er nu in de tijdlijn heerst. Superleuk om jullie 450+ voorstelberichtjes onder mijn vorige oproep te lezen en elkaar zo beter te leren kennen.
Zodat we straks als alles weer mag, we elkaar herkennen onderweg op de fiets en ook buiten de hand kunnen schudden.

En hebben jullie ook al gezien dat de groep Fietsen voor m’n eten – Oostland van start is gegaan? Diana Bolle Van Egmond heeft het stuur als voorfietser opgepakt en is daar nu tips aan het verzamelen van stalletjes in Nootdorp/Pijnacker en omgeving. Dus neem daar ook een (of vaker een) kijkje als je in die omgeving woont. Deel je tips en je fietstochtjes zodat ze op de regiokaart op https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/oostland terecht kunnen komen.

Fiets, nog even met mate, voor een coronavrije omgeving…

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + 16 =