Verslag fietsen voor m’n eten (lees: druiven) – 15/8 – 22/8/2020


Zo tussen al het geweld van houten bordjes op een paal en op camera om die paal heen fietsen door (lees het verslag van gisteren), heb ik natuurlijk ook m’n dagelijkse eten gescoord op de Vers-Express.

Ik kreeg m’n lief vorige week zaterdag gemotiveerd om met me mee te gaan. Een terrasje bij Eetcafé De Bonte Haas was de wortel waar hij voor te vangen was. Ik ging natuurlijk voor die heerlijke Westlandse druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight die kant op. Jaja het is weer druiventijd! Zo naar uitgekeken…

Wat gezellig is het dan weer om Arnold en Hilde Jansen te kunnen bezoeken. Het kleine winkeltje was coronalooproute geworden en de toonbank was in de schuur voor de kas geplaatst. Met nog veel meer lekkers te koop dan alleen blauwe en witte Frankenthalers: oogmeloenen en vijgen gingen naast een paar kilo druiven ook mee de fietstas in.

Met meloenen waren we nog niet klaar. M’n lief is gek op watermeloen dus dat werd de volgende wortel aan het touwtje om hem te bewegen nog een stukkie te fietsen. Binnendoor onder de Veilingroute door fietsten we naar Kwintsheul om daar op de Bovendijk 67a bij Lokaal Westland de echte Westlandse watermeloentjes te halen.

Een volgend terrasje werd de belofte aan m’n lief om nog even Naaldwijk door te fietsen. Bij Tramhuisje genoten we van yoghurt met granola. Wist je dat ze daar de granola van Enjoy Granola verkopen èn verwerken in hun gerechten? Even een praatje met Mike Van Rheenen om te bekokstoven hoe we meer inzendingen voor de Vreugdevitamientjesverkiezing kunnen binnen krijgen. Jullie hebben nog tot 31/8 23:59 om je lekkerste saprecept in te sturen voor de sapcentrifuge van Bakkerij Vreugdenhil, om een bakkerspakket van € 110 te winnen. En Mike zit in de jury om de drie sapjes van de uiteindelijke genomineerden te proeven.
Zie https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/de-eerste-vreugdevita…/

Laatste stop werd het Winkelcentrum ‘s-Gravenzande om wat vlees voor onze supersonische grill te halen bij Keurslager Poleij en zuivel van DelflandseZuivel die ze daar verkopen. Nog wat stokbrood voor het dopen in de satésaus bij Meesterbakker Roodenrijs halen en de buit was compleet. Zo hadden we toch een rit van 31 km in de beentjes samen.

Zondag was een relaxdagje. ‘s Avonds maakte ik de vleesspiezen van Poleij in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel klaar met nog wat paarse-sperziebonen-die-gewoon-groen-kleuren-als-je-ze-kookt en champignons van mijn tripje met Miranda van de Wouw van Fietsen voor m’n eten – Noordoost-Brabant. Toetje werd een knapperige en sappige Westlandse watermeloen van De Bakker Westland.

Maandag was ik weer lekker aan het werk in mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl en tussendoor met Project Profi Promofilmpje. Ook heb ik de nieuwe regio van Fietsen voor m’n eten – Zuidwest-Drenthe opgestart met voorfietser Berry Wognum. De volgende stapjes naar meer landelijke dekking met regionale kracht zijn gezet.

‘s Avonds aten we hamburgers van De Holy Hoeve die ik nog in de vriezer had met een gemengde salade erbij van ijsbergsla van Roks streekwinkel van Fietsen voor m’n eten – West-Brabant / ’n Bietje Gezond, tomaten van Huisman van de Noaberhaptrap / Fietsen voor m’n eten – Salland, komkommer van T Kommaatje, radijs van Jongfresh (Madeweg 72, Monster) en rode ui van Belevingstuin de Bosroos – ’s Heeren Loo. Het is ongelofelijk maar ik heb nog twee weken kunnen nagenieten van die superverse producten uit andere windstreken.

Dinsdag stond een afspraak gepland met mijn collega de Haagse Fietsburgemeester Marcel Kleizen. Samen met voorzitter van de Fietsersbond Westland Frans Visee deden we een bakkie bij Het Blauwe Hek. “Wat een leuke plek is dit!”, zei Marcel en ik vertelde dat ze vorig jaar meegedaan hadden aan de opnames van ons filmpje voor BinnensteBuiten en onze eerste flyers hadden gesponsord. We spraken over verdere samenwerking tussen de Haagse en Westlandse Fietsburgemeesters die nog leuke vormen kan gaan krijgen.

Na het gesprek plakte ik er nog een rondje Naaldwijk aan vast en ik kocht graskaas en blokjes geitenkaas van De Molkerei – Geitenzuivel van ’t Wad bij Kaashuis Tromp Naaldwijk en vlees voor twee dagen en broodbeleg bij Keurslager van Leeuwen. Toch zo een leuk ritje van 13 km bij elkaar.

Die middag startte ik samen met nieuwbakken voorfietser Rianne Van Zandbrink de regio Fietsen voor m’n eten – Gelderse Vallei. Zij gaat mensen in beweging brengen met twee regiopagina’s op de website: Gelderse Vallei en Eemland.

‘s Avonds aten we die gemarineerde runderschnitzels van de aanbieding van Van Leeuwen, met witlof van de Kleine Achterweg in Naaldwijk. Ik weer in saladevorm, met eieren ook van hen, een appeltje van Hoeve de Heivelden en ham van Poleij. M’n lief met ham en kaas (nog uit de Beemster toen ik bij Fietsen voor m’n eten – Westfriesland was).

Woensdag weer een drukke dag met voorbereidingen voor het promofilmpje en weer een nieuwe regio die van start ging: Fietsen voor m’n eten – Achterhoek, met Monique Weiden als fietskartrekker en haar buurvrouw Petra Meerman als fietsende reporter.

Gelukkig had ik nog genoeg eten in huis en de laatste Brabantse sla en Sallandse tomaten gingen in de salade, met paprika en rode bietjes van de Waellandweg 25 en het Bosroos uitje en Jongfresh radijsje. Daarbij de blije dijen van Keurslager Van Leeuwen. Nouja niet van hemzelf dan…

Donderdag kocht ik bij mijn bezoek aan Iris Beekman en Theo bij de Bosroos spekbonen en komkommer. Ik fietste door naar het radijsjesstalletje want m’n lief kon maar niet van die lekkere radijsjes afblijven dus er moest een nieuwe voorraad komen. Binnendoor richting Naaldwijk op De Poel vond ik weer een klein druivenstalletje en zo kon ik mijn druivenveelvraatje weer blij maken.

Nog even een rondje Geestweg: vlees bij Slagerij Björn van Koppen, crackers bij Bakkerij van Malkenhorst en zuivel bij de Biefit. Ze hadden daar nog wat Aquadraat water van Santé Holland, die daar helaas mee gestopt is. Dus nog een 10-literverpakking achterop ut fietsie. Zo weer een tochtje van 20 km.

Maar dat was niet de enige fietstocht die ik die dag maakte. Na de lunch met overgebleven salade van de vorige avond, stond er weer een ritje op de planning. Maar eerst nog een nieuwe regio opstarten, de vierde deze week. Voorfietser Loes van der Meulen gaat de fietsers verblijden met Fietsen voor m’n eten – Groen Arnhem.

Daarna meteen op de fiets om een paar bijzondere vlogs op te nemen bij Bakkerij Vreugdenhil. Je ziet ze de komende tijd voorbij komen, de eerste heb ik al gedeeld. En dat appelsapje was al heerlijk maar we zijn toch echt op zoek naar meer variatie. Nog wat gezonde granola van Lijfstijl diëtisten mee en een moorkop voor m’n lief en zo had ik weer 13 km gefietst.

We genoten die avond van het strand en die ene foto wilde ik jullie niet onthouden… 
Het was een mooie voorbereiding voor de opnamedag vrijdag: life is good…

Vrijdag na de opnames en het kitesurfen waarover jullie in mijn andere verslag alles hebben kunnen lezen, vroeg m’n lief om een huisgemaakte Loetje. Mensen die weleens bij een Loetje hebben gegeten, weten al wat dat is: biefstuk in jus met stokbrood erbij om de jus mee op te dopen. Dus het werden de biefstukjes van Bjorn in roomboter gebakken met een extra touch: kruidenboter van Poleij. Komkommer van de Bosroos en snoeptomaatjes van Lokaal Westland erbij en het feestmaal was compleet.

Gisteren gingen we met de vierwieler naar Delft. Onderweg zagen we dat er weer druiven waren aan de Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande. Dus meteen een kistje mee. Daarna heerlijk bij Bakker van Maanen een tosti brie gegeten. Dat is echt een fijne bakkerij, waar je ook vandaag op zondag terecht kunt voor het heerlijkste versgebakken brood.
En Delft is natuurlijk ook een prachtige stad. Dat laatste sfeerplaatje wilde ik jullie ook niet onthouden…

Dit is even het leesvoer waar jullie op mogen (ver)teren, want morgen ga ik een weekje kramperen met vriendin Manuela Ende-Ruis. Of het van fietsen komt met die weersvoorspellingen weet ik niet, maar lekker Zeeuws eten zullen we…

Later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *