Verslag fietsen voor m’n eten (en zondagochtendwandeling) – 17-18/10/2020


De sleurhut weer in de opslag, de eerste Westlandse kilometertjes weer gereden….

Gisterochtend ontbeet ik nog bij Camping De Koekoek Tienhoven met een schaaltje yoghurt van IJsboerderij Middelbroeck, aardbeien van Fruitbedrijf Van der Ham, blauwe bessen van Plattelandswinkel de Boomgaard en de walnoten van de Lekdijk in Tienhoven.

Daarna opruimen, schoonmaken, fiets opladen en de caravan weer aanhaken. En afscheid nemen van al die fruitboomgaarden daar in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Een gebied waar ik zeker weer terug ga keren, want er is zoveel te zien en bij elkaar te sprokkelen op de fiets!

Thuis aangekomen na het uitladen van de spullen direct op de fiets naar Winkelcentrum ‘s-Gravenzande om bij Banketbakkerij Arjen Van AalstKeurslager Poleij en Meesterbakker Roodenrijs voor wat eierkoeken, vlees en brood. Toen naar
Kaasmeester Richard voor een stukje brie. Die cremeux de Bourgogne was toen zo snel op en ook door mijn oproep, dat Richard besloot om hem weer te bestellen. Dinsdag is er weer een voorraadje voor de liefhebbers.
Nog even langs Slijterij wijnhandel Madeira en Freshbo groente en fruit voor iedereen voor wat gin en sinaasappels voor m’n lief en toen was de buit compleet.

Vandaag heb ik ook onverwachts nog een buit gescoord. Ik ging eigenlijk zonder geldtasje op de fiets om in Het Staelduinse Bos een ochtendwandeling te gaan maken. Op de Alsemgeestlaan kwam ik dat leuke druivenstalletje weer tegen en ze hadden nog steeds druiven!
Ik had nog wel een briefje van 5 dus een bordje en een bakje gingen in de tas.

Toen ik heerlijk bijna 5 km gewandeld had, fietste ik terug naar huis. Nog onderweg dacht ik: zouden er soeptomaten liggen bij de Zijdijk / hoek Maasdijk? En ja hoor, het stalletje stond er.
Een mooi verhaal van ‘opa Gerrit’ die de tomaten verkoopt hing in het stalletje.

Een immens grote zak verdween in de fietstas en op het laatste stukje onderweg bedacht ik wat ik er allemaal van ga maken: soep, saus, ….
Maar als ik dat allemaal ga maken, moet eerst mijn vriezer wat leger gegeten worden. Dus meteen een stevig tomatensoepje opgewarmd, met nog wat desembrood van Roodenrijs, boerenboter van Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper / Cheese- and Dairyfarm Kuiper en tapenade van Keurslagerij Muilwijk.

Nog een fijne zondag allemaal!

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *