Verslag fietsen voor m’n eten (en raambiljetten) – 19-20/3/2021


Dat Paasbrunchfietsen organiseren heeft best wel wat voetjes in de aarde en op de trappers. Mooi te combineren met het kopen van eten onderweg. Gisteren een rondje raambiljetten bezorgen bij een aantal winkeliers en dat werd een flink gezwoeg door de straffe noordenwind die er stond. Maar het zonnetje maakte een hoop goed.
Dat moet Moppiedepoppie ook gedacht hebben, de boerderijhond van Peter Hoogendonk en Coriza Hoogendonk bij Eetvanpait, die inmiddels haar eigen fanclub op Facebook heeft. Heerlijk genietend van het zonnetje stond zij klaar voor een aai op d’r bolletje.
Fotomodel Boer Pait werd gestrikt voor de raambiljetfoto die jullie later nog wel een keer voorbij zien komen. Ik deed meteen inkopen, wat groenten en fruit verdween in de fietstassen.
Langs de metrolijn van Maassluis fietste ik helemaal door naar Hoeve Rust-hoff, waar Jeroen van der Kooij aankondigde om naast de vrijdagmiddag 16:00-17:00 en de zaterdagochtend ook op woensdagochtend open te gaan van 9:30-12:00. Nog meer momenten om die heerlijke biologische zuivel en vlees te kunnen kopen. Dat deed ik ook meteen, melk, aardbeienyoghurt en vla en de entrecotes gingen mee.
Omdat ik voor mijn inspanningen van het Kerstdinerfietsen van Bavette Boutique Restaurant Farmshop een waardebon had gekregen, fietste ik ook daar meteen langs om riblappen, een blokje wagyu vet en twee flessen wijn voor bij het vlees mee te nemen.
Toen nog door naar Santé Holland want ik had een pak water nodig om in voorraad te nemen. Het hek was eigenlijk al dicht maar Sylvia Simons-vd Berg is natuurlijk zo lief om me toch nog te helpen na sluitingstijd.
Snel nog naar Poelier Jos Straathof voor warme gegrilde kippenpoten en toen snel naar huis om na een tocht van 37 km de verzuurde beentjes te laten rusten voor vandaag.
Want vandaag was het filmopnamedag voor deze professionele paasfietshaas. Samen met Jeroen van Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland aan de slag voor filmpjes om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het Paasbrunchfietsen.
We kozen als eerste locatie Boerderij Landlust Maasland en wat een prachtweertje was het! Dat gaat zeker mooie beelden opleveren met uitzicht over het platteland. Er was volgens Femke van Buuren net een kalfje geboren en dat was ook fraai om te zien.
Dat paashaasoren op een fietshelm binden hilarische taferelen oplevert en ook zorgt voor meer weerstand op de fiets, merkte ik toen ik naar onze tweede locatie fietste. M’n helm werd flink naar achteren getrokken en er keken flink wat mensen achterom om die paashaas nog even het nakijken te geven. Onderweg stopte ik nog even bij de Westgaag om bij het stalletje van Jacqueline Enthoven – van der Marel tomaten en paprika’s te kopen.
De tweede filmset werd Santé Holland wat de andere kant van ons gebied weergaf op beeld: de kassen rond de Oudecampsweg. Inmiddels een volleerde actrice dus de beelden stonden er snel op. Nog wat water mee want onze eerste kampeertrip komt er alweer aan dus een voorraad is nooit weg.
Op de terugweg fietste ik nog langs de Biefit Gezondheidswinkel waar de inmiddels bekende kat weer op mijn fiets sprong om geaaid te worden. Het dochtertje van Bakkerij van Malkenhorst mocht er van haar moeder Mirjam
bij op de foto. Even bananen en KarisCrackers halen en nog door naar Slagerij Björn van Koppen voor broodbeleg.
M’n lief had brood gehaald bij Meesterbakker Roodenrijs en kruidenkraam bij Kaasmeester Richard dus toen ik thuis kwam na 26 km, kon ik meteen aanschuiven.
Heb je al uitgepuzzeld waar jij naartoe gaat Paasbrunchfietsen? Welke route wordt het?
Kijk goed op de overzichten met de winkeliers en stalletjes die meedoen voor de openingstijden. Je vindt ze per route op de pagina www.fietsenvoormijneten.nl/Paasbrunchfietsen.
De komende weken zien jullie nog berichten over de deelnemers voorbij komen dus houd de tijdlijn in de smiezen…
Enne… hoe vind je die onwijs leuke illustraties van Richard de Rijke dan?
Fijn weekend!
 ‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.