Verslag fietsen voor m’n eten en postbij spelen – 14/11/2020


Was je net een beetje bijgekomen van dat lange verhaal van gisteren, dan hebben we hier weer wat leesvoer voor de zondagmorgen.

Nog even verslag van gisteren doen, voordat ik op de fiets stap om broodjes te halen voor het zondagochtendontbijtje. Jaja, bij de nieuwe bakker Bakkerij Huijsgemaakt zijn ze op zondag open.
Gisteren was een fietstochtje met iets extra: ik was namelijk ook postduif, of beter gezegd postbij. Vrijdag had ik wat mailverzendproblemen, dus ik besloot de betreffende persoon te verblijden met het verhaal over het Kerstdinerfietsen op papier. Meteen een paar brieven extra in mijn blauwe rugtasje gestoken voor wie ik onderweg nog tegen kwam.
Eerst langs Boeregoed voor champignons, yoghurt en paprika. De bospenen belandden ook in mijn tas en hoe slim is het om bij de kassa de kruidnootjes van Het Blauwe Hek neer te zetten… een zakje kon ik natuurlijk niet weerstaan. Er was ook een actie: je kon zelf gratis verse kruiden plukken in de kas. Dat hadden ze al voor mij gedaan, er werd me een zakje met allerlei kruiden toegestopt en munt voor de thee, daartegen zeg ik geen nee. Je ziet, met de Sint weer in het land, heb ik de eerste rijmkolder ook al niet meer in de hand.
Na mijn bezoekje aan de Baakwoning fietste ik naar de Plas van Alle Winden, waar je Natuurlijk-Westland. vindt. Gerrit Stuurman was in maart zo vriendelijk om de Fietsersbond Westland in zijn zaaltje te ontvangen toen ik benoemd werd tot de eerste Westlandse Fietsburgemeester, dus ik ging bij hem en zijn vrouw Astrid langs om te vertellen over het Kerstdinerfietsen en te bespreken hoe ik hun product een plekje in de menukaart kan geven. Wordt het die gedestilleerde honing? Of een schepje in de thee na afloop? Of zit honing in het winnende menu verwerkt? We gaan het 1 december allemaal zien… Voor nu nam ik weer een pot Westlandse honing mee voor mezelf.

De volgende brief werd bezorgd bij Bakkerij van Malkenhorst. De raderen bij

Wim van Malkenhorst gingen meteen draaien wat hij kon bedenken, terwijl de timmermannen zijn oliebollenafdak weer aan het opbouwen waren. Ik nam melk van DelflandseZuivel mee en een puur speltbrood.
Verder naar De Lier, waar ik bij Sylvia Simons-vd Berg even buiten mocht wachten omdat Inge Pellikaan en Sam Benji gezellig hun inkopen aan het doen waren. Een kletspraatje en ik was alweer aan de beurt. Syl was helemaal enthousiast over het Kerstdinerfietsen en doet ook graag mee. En wie kwam er toen aanfietsen? Mariette Perk, fan van deze groep van ongeveer het eerste uur, met haar fietsvriendin. Zie ook de foto die ik ook gistermiddag nog deelde en je ziet hoe de sfeer bij Santé Holland weer was…
Ik kocht wat vlees, Appelz en appelkers en fietste met de resterende brieven naar het centrum van De Lier. Bij ZWAARD, slagerij & traiteur haalde ik rookworst, bij Poelier Jos Straathof gegrilde drumstickjes en bij Slagerij D&D ham en grillworst en bij elk van hen bleef een brief en het Kerstdinerfietsen-verhaal achter. Dat gaat een mooie route worden, verwacht ik.
Nu nog wat meer keuze aan menu’s voor de Kerstdinerfietsenverkiezing. Er zijn er inmiddels wel al vier ingezonden en alleen op papier al klinken ze stuk voor stuk om te smullen. Tot 24 november kun je jouw heerlijkste kerstmenu nog inzenden via https://www.fietsenvoormijneten.nl/…/kerstdinerfietsen…/.
Ondertussen ga ik weer verder met winkeliers en kwekerijen die in december nog oogst hebben, uitnodigen om Kerstdinerfietsenpartner te worden. En dan wordt het spannend, na de stemronde wordt op 1 december het winnende menu bekend gemaakt en worden de ingrediënten uitgestippeld in de fietsroute die we via Bezoek Westland op route.nl gaan plaatsen. Zo krijg je straks helemaal voorgekauwd wat je gaat eten met kerst en waar je het bij elkaar kunt fietsen.
Ik had er gisteren weer 22 km voor in de beentjes zitten en een volle Vers-Express. M’n lief had ook nog eierkoeken bij Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst en Huijsgemaakt brood gehaald, dus die legden we ook bij de buit op tafel.

En daarna ben ik nog even naar Naaldwijk geweest met de vierwieler om nieuwe fietskleding te scoren bij De Bruin Fietsen, die hadden een rek met aanbiedingen maar helaas niks van mijn smaak en maat. En even langs

Marian’s Kookwereld want ook haar winkel kan in de route opgenomen worden voor de aankleding van de kersttafel of gereedschap om te bereiden of eten. Zo wordt alles een compleet geheel.
Zo nu eens even kijken wat voor lekkers ik voor een ontbijtje op bed kan gaan scoren. Op de fiets natuurlijk, wel 1 km fietsen…
Fijne zondag!
 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *