Verslag fietsen voor m’n eten (en Okidoki rugzakje) – 17/10/2018


Wat scheen dat zonnetje weer mooi gisteren! Ik had een fietstochtje gepland naar De Lier omdat ik naar een collega massagetherapeut ging. Niet om zelf gemasseerd te worden (helaas), maar omdat zij gaat stoppen met haar praktijk en haar klanten nu naar mijn praktijk SuXeed gaat doorverwijzen. Ik kon dus even een stapeltje visitekaartjes bij haar afgeven en had meteen reden voor een ritje.

Maar ik had natuurlijk nog een reden, want als je het verslag van gisteren hebt gelezen, weet je nog dat kunstenares Masja Pakvis me had uitgenodigd voor een wel heel bijzonder project dat zij met de kinderen van Okidoki had uitgevoerd. De kinderen van De Leeuwerik in Kwintsheul hebben collages gemaakt van ‘De leuke wereld van het Westland’ en hier is een heel bijzonder boekje van gemaakt en kleurboeken en ansichtkaarten. En ook rugzakjes, daar ben ik natuurlijk gek op, vooral als er een verhaal achter zit.

Woensdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 hadden de kinderen een Pop-up store (oftewel een ergens tijdelijk opploppend winkeltje) bij het World Horti Center. En Masja had me uitgenodigd om een rugzakje te komen halen. En wat zag dat er leuk uit! Masja en de kinderen hadden het onderwerp van het project ‘ondernemerschap’ zeer serieus genomen.

En wat heeft dit nou met Fietsen voor m’n eten te maken? Nou… een van de tekeningen in het boekje gaat over stalletjes en andere over de kassen, tomaten en komkommers. De kinderen van 6-10 jaar hebben alles helemaal zelf bedacht en ontworpen. Ik wilde natuurlijk een rugtasje met die specifieke stalletjes tekening erop en die waren al op, dus Masja zou hem nog komen brengen.

Wil je ook zo’n mooi kleurboek, voorleesboek, rugtasje of ansichtkaarten dan kun je een e-mail sturen naar info@okidoki-kdv.nl. De overgebleven voorraad wordt verspreid over de kinderdagverblijven en is daar te koop. Echt een aanrader voor als je kind van kleuren houdt! Zelfs de rugtasjes zijn zelf nog in te kleuren naar eigen creativiteit.

Onderweg terug naar huis ben ik nog even langs de Boeregoed Farmshop bij De Carlton Tuincentrum gefietst en vulde ik de Vers-Express met heerlijk snoep: aardbeien, pruimen, radijsjes en snoepkomkommertjes belandden in de fietstas.

‘s Avonds maakte ik een heerlijke salade. Met ijsbergsla, ei en ui van Boer Pait Peter Hoogendonk, komkommer en radijs van Boeregoed, paprika van Kwekerij het Westland, tomaat van Oudecampsweg 25 (De Lier), reepjes boerenkaas en olijfolie van Kaasmeester Richard, dillesaus gekocht bij Farm I See en augurk van de Biefit Gezondheidswinkel. Ik had nog wat kippenpootjes van Poelier Jos Straathof, even onder de grill in mijn oven en kluiven maar!
Je krijgt die pootjes altijd mee in zo’n magnetronzak maar ik ben anti-magnetron dus die gebruik ik niet. En onder de grill duurt dan wel iets langer (5 minuten per kant) maar het is zóveel lekkerder (en gezonder). Slow Food zullen we maar zeggen…

Wat me meteen doet denken aan zaterdag, de fietstocht met Ingrid Schrauwen en Ton Benning van Slow Food Rotterdam. Voor de leden in deze groep is er ook nog plaats, dus als je nog mee wilt, zie https://slowfood.nl/…/slow-op-zaterdag-fietstocht-fietsen-…/ waar je je hiervoor kunt aanmelden.

Tijdens het eten: dingdong! De bel, wie zou dat zijn? Natuurlijk Masja Pakvis met het rugzakje. En ze had er twee gemaakt met de afbeelding van de collage van het stalletje erop en nog wat kruiden erin gestopt. Per ongeluk was er een tasje in spiegelbeeld afgedrukt dus dat wordt gewoon een collector’s item voor over zoveel jaar als we oud en grijs zijn, iedereen nog steeds fietst voor z’n eten en dit tasje in ‘Tussen Kunst en Kitsch’ op tienduizenden euri’s gewaardeerd gaat worden. Ojee, m’n fantasie gaat weer flink op hol… terug naar de grond…

Vandaag ontmoet ik Bakker Jan Bronswijk van Hoeve Biesland weer. Dan niet in zijn natuurlijke omgeving (zijnde biodynamische boerderij en bakkerij), maar op de Oogstdag 18 oktober van de Voedselfamilies Zuid-Holland en Provincie Zuid-Holland, in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. De afronding voor de #ikeetzuidhollands challenge. Het begint met een oogstmarkt waar allerlei heerlijke producten uit onze provincie te vinden zijn en vervolgens leuke sprekers over de toekomst van ons streeketen.

Ik had met de fiets willen gaan maar het is laat afgelopen en alweer vroeg donker. En aangezien dit meisje nog steeds niet graag in het donker fietst (met een aanleiding die in het verleden ligt), wordt het de dakloze vierwieler vandaag.

Wat gaan jullie vandaag weer bij elkaar sprokkelen op de fiets?

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *