Verslag fietsen voor m’n eten en lintjeknipmoment – 1/6 – 5/6/2020


Was het begin deze week nog zo heerlijk zomers, hoe anders is het weertje nu. Dat er regen valt, is hard nodig voor alles wat groeit en bloeit en vooral voor wat straks op ons bord beland. De boeren en tuinders zijn er blij mee…

Deze week heb ik vooral m’n koelkast leeg gemaakt. Maandag hadden we nog wat barbecue worstjes van De Holy Hoeve, die ik bij Santé Holland had gekocht. Een salade erbij van sla van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk, komkommer van Flower Art, paprika van Ad de Groot (Lange Broekweg 31, Naaldwijk), tomaten van Boeregoed, radijsjes van Jongfresh (Madeweg 72, Monster), fetakaas van Landwinkel Klok-pagina en dressing van Hoeve Bouwlust.

Dinsdag weer heerlijk aan de slag in mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl, waarna we die salade nog eens dunnetjes over deden, inderdaad dunnetjes want zonder sla. Maar met eitjes van Boerderij Landlust Maasland, gekocht bij Hoeve Bouwlust. Verder hadden we daar argentijnse hamburgers bij van Slagerij Aad Groenewegen, gebakken in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel en champignons van Boeregoed. Beetje tomatenketchup van Looye Kwekers erbij, zodat de gerecyclede tomaatjes ook een plek op ons bord kregen.

M’n lief had weer zin om kunstig bezig te zijn en vormde de ananas die we in het stalletje tegenover de Montessori school in Monster aan de Madeweg hadden gekocht om tot een plaatje, met aardbeitjes van Westlandse Aardbei en framblijtjes van Plukkerij Framblij. Een waar feest!

Woensdag 3 juni was Wereld Fietsdag, natuurlijk echt een dag voor deze Fietsburgemeester om op de trappers te stappen. Het ontbijtje bestond uit aardbeienyoghurt van DelflandseZuivel, met frambozen van Framblij en granola van Enjoy Granola, gekocht bij Tramhuisje.
En toen een bijzonder moment: lintjeknippen bij De Westlandse Kaskers, om speciaal op Wereld Fietsdag het kersenseizoen officieel af te trappen.
Dat wordt weer genieten van die heerlijke rooie ballen  !

Ik nam natuurlijk een paar bakjes mee om moedertje en schoonmoedertje blij mee te maken. Frank Stijger had ook wat potjes kersen op likeur, heerlijk voor bij een ijsje. En ze waren er maar wat blij mee, die (schoon)ouders van me.

Nog even een bezoekje aan m’n eigen durp om graskaas en notenmix te halen bij Kaasmeester Richard en melk en schnitzels van de aanbieding bij Keurslager Poleij. Ook nog een paar gegrilde kippenpoten bij Poelier Lieffering en we hadden weer wat lekkers.

Even voor het gemak had ik bij Poleij ook paprika’s meegenomen voor de auberginesoep die ik nog steeds van de heerlijke aubergines van Ted en Dennis van Luijk wilde maken. Dus lekker aan de slag in de keuken. Met nog wat andere ingrediënten van Boer Pait Peter Hoogendonk (ui en knoflook) en de Biefit (bouillonblokjes, gedroogde kruiden en mosterd) werd het een heerlijk pittige soep. Ik parkeerde een pannetje in de koelkast en de rest in de vriezer.
Ondertussen pruttelden de krootjes van Boer Pait ook in een pannetje, dus we aten gegrilde kip met bietjes en komkommer.

Donderdag werd de auberginesoep mijn lunch en aten we ‘s avonds de schnitzels van Poleij met een salade van dezelfde ingrediënten als eerder, met snoeptomaatjes van De Bakker Westland erdoor en nog wat overgebleven bietjes. Gisteren was het vrijdag-gemakdag met wat restjes. En een heerlijk glas sangria van úw topSlijter uit Maasdijk, met vers fruit van Framblij, Koornneef Versmarkt en het stalletje op Maasdijk 222, ‘s-Gravenzande erin.

Nu is m’n koelkast echt bijna leeg en staat een fietsritje weer op de planning. Waarheen? Ik denk richting Monster voor framblijtjes, kersen en radijsjes. De voorraden mogen weer aangevuld, de maagjes weer verblijd…

Ga jij nog fietsen vandaag? Ander weertje maar goed voor de plantjes zullen we maar zeggen…

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *