Verslag fietsen voor m’n eten (en iets met een kleurboek) – 16/10/2018


Het houdt maar niet op met dat zomerse weer. Heerlijk natuurlijk, maar lastig om te bepalen wat je aantrekt. Laagjes is mijn advies, die kun je tenminste uitdoen als je oksels klotsen van de warmte.

Mijn rondje gisteren was klein en fijn. Ik ging naar Hannah Degraafvanderstaaij voor speciaal op mij afgericht voedingsadvies, zodat ik de adrenaline die ik verbruik tijdens m’n hyperdepiepjes weer kan aanvullen met de juiste voedingsstoffen. Dat ging gepaard met een heerlijk kopje rooibosthee en een biologisch abrikozenkoekje. Ook kreeg ik van Hannah een stapel For You’s mee om uit te delen, met daarin leuke artikelen over gezondheid van collega gezondheidsprofessionals in het Westland. Dat lees je zo weg onder het genot van een ontbijtje of lunch.

Ik fietste van Hannah Gezondheidspraktijk naar de Biefit Gezondheidswinkelom daar wat olijfolie, balsamicoazijn en verse kruiden te kopen. Jaja sinds mijn opruimaanval van maandag weet ik weer precies wat ik heb en wat bijna op is. En in mijn vensterbank kwam een plekje vrij voor twee potjes dus waarom niet ook meteen een paar verse kruidenplantjes in huis halen.

De basilicum stond me al toe te geuren bij de Biefit Gezondheidswinkelmaar het tweede potje mag nog even wachten om gevuld te worden. Nu maar hopen dat ze een langer leven beschoren zijn dan alle vorige plantjes die ik ooit had. Niet omdat ze leeggeplukt waren maar omdat ik nog weleens vergeet ze water te geven.

Thuisgekomen tijd voor een lekkere lunch. Ik had nog maïsbrood van Bakkerij Vreugdenhil en bakte heerlijk een dubbeldooier eitje van Boer Pait Peter Hoogendonk, van de Polderhaakweg 29, HvH.
Ham van Slagerij Björn van Koppen eronder en smullen maar. Verder nog crackers van de Biefit Gezondheidswinkel met grillworst en ander broodbeleg van Björn en stoofperenjam van Sylvia Simons-vd Berg, Oudecampsweg 29, De Lier erop. Roomboter van de Biefit.
Ik had zoveel lekkers op tafel, ik kon gewoon haast niet kiezen…

‘s Middags maakte ik een heerlijke wandeling met m’n moedertje over de pier, zie weer een mooi fotootje van beukend zeewater.
Nadat ik weer thuis was, ging ik meteen aan de slag met het eten want ik had m’n schoonmoedertje op bezoek dus dat werd weer eten voor drie. Ik had de rode kool van vrijdag uit de vriezer gehaald om op te warmen, want die lekkere kool van Mijnie van der Knaap met peren uit de eigen boom van Theo van den Bos van de Opstalweg moest ik gewoon aan haar laten proeven.

Gegrilde kippetjes van Poelier Jos Straathof erbij en de sperzieboontjes van Kwekerij de Haak maakten het feestmaal compleet. Schoonmoedertje zat weer te smullen en ze zei voorzichtig dat ze toch ook maar eens de fiets zou gaan pakken… laat die smaak van dat veel-verser-dan-uit-de-supermarkt eten (en een snufje kookkunst) maar gewoon z’n werk maar doen, dan raakt ze vanzelf wel gemotiveerd. Maar ik weet als geen ander hoe moeilijk het patroon van gemak is te doorbreken… en hoe snel een nieuw patroon van gemak er weer insluipt.

Na het eten… dingdong! De bel gaat. En wie staat er voor de deur: vriendin van de show en oud-klasgenootje van me Masja Pakvis. Hee, wat brengt jou hier? Nou, Masja is kunstenares en heeft samen met de kinderen van Okidoki een heel leuk (prachtig) Westlands boekje samengesteld over de leuke wereld in het Westland, in het kader van het thema ondernemerschap. En ik kreeg een exemplaar, compleet met kleurplaten en ansichtkaarten die nog ingekleurd kunnen worden.

Plus een uitnodiging om vanmiddag tussen 14:00 en 15:00 naar het World Horti Center te komen, want dan hebben de kinderen in het Rabotorium een Pop-Up winkeltje waar je het boekje en andere spulletjes kun kopen. Er is ook zelfs een bedrukt rugzakje die ik daar kan bewonderen en meenemen.

Hoe dat kwam dat Masja aan mij dacht? Een van de kleurplaten was gemaakt door een jongetje wiens opa en oma appels en peren hebben, die hij dan weer in zijn stalletje verkoopt. Hoe ondernemend is dat!
Nou dat bezoekje aan het WHC kan ik wel tussen de andere praktijkafspraken in plannen, dus ik stap vanmiddag op de fiets naar Europa 1 in Naaldwijk.

Vannacht was het weer even hommeles in m’n hoofd. De duizend ideeën op een dag die ik nu in m’n hoofd krijg, gingen als een tierelier rondzingen om 2:00. Dus maar weer even eruit om ze op te schrijven. Als ik dat niet doe, kan ik helemaal niet meer tot rust komen. En dat hielp, ik ben weer helemaal fris voor een nieuwe werkdag.

Die begon net met een lekker schaaltje bananenyoghurt van DelflandseZuivel, granola van Bakkerij van der Most en bananenchips van Het Blauwe Hek.

#ikeetzuidhollands
#localfoodchallenge
#foodforchange
#Dafw18

Hoe ga jij je vandaag vermaken?
Nog ruimte voor een fietsritje voor je eten?

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *