Verslag fietsen voor m’n eten en gekokkerel – 27-30/10/2020


“Gaat het wel goed met je? Het is zo stil aan de overkant?”. Een appje van ploegbaas van het stalletjesinvoerclubje Aad van Meurs … nou het gaat zeker goed met me, want de grote-najaars-schoonmaak-kriebels hadden flink toegeslagen in huize Van der Ende. En àls dat bij mij gebeurt, dan is het een paar dagen goed raak. Tot in het kleinste detail worden zaken uitgeplozen, worden anderen blij gemaakt met nog verkoopbare spullen en wordt de gemeentewerf bezocht. Kastjes heringedeeld en elke keer opnieuw denk ik weer de meest ideale indeling gevonden te hebben. Een volle papierkliko die voorlopig nog niet geleegd wordt…

Van fietsen was dus weinig gekomen, op een paar noodzakelijke one-stop-shopping rondjes in m’n eigenste breeje durp naar Kaasmeester Richard
voor die romige cremeux en een tochtje naar Marian’s Kookwereld om mezelf te verwennen met een mooie supersonische Bamix staafmixer. Die grote stapel tomaten die ik aan het stalletje onderaan de Maasdijk/Zijdijk ‘s-Gravenzande had gescoord, moest omgevormd worden tot tomatensoep en ik had mijn staafmixer (stiekem) in de caravan laten liggen.
Ondertussen kreeg ik het eten ook gewoon in de schoot geworpen, of beter gezegd in de brievenbus gestopt. Want Bezoek Westland stak haar partners een hart onder de riem met een pakje notenmix van Kaasmeester Richard en huisgemaakte brownie van NON pop-up. Wat een leuke verrassing om het leed te verzachten van het feit dat we niet kunnen Soepfietsen momenteel.
Die stapel tomaten bleek wel 5 kilo te zijn! Ruimte voor zoveel bakjes soep had ik niet, maar drie kilo ging wel lukken. De opgespaarde bakjes die je krijgt als je de plaatselijke horeca af en toe steunt, kwamen deze weken van pas voor meer doeleinden. Zowel soep in de vriezer als spulletjes ordenen in kasten en laadjes, ze zijn er ideaal voor.
Afgelopen dinsdag kroop ik eindelijk uit mijn op en top georganiseerde grot om een rondje Maasdijk te doen. En het werd tijd om de vele lege potjes die ik opgespaard had voor Francien van Haften en Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk naar hun bestemming te fietsen.
Ik stapte al om 8:00 op de Vers-Express en fietste via de Alsemgeestlaan om tussen nummer 1 en 2 onder de carport de zakken met glaswerk achter te laten. De kast van Francien was helaas nog gesloten, dus iets van haar homemade lekkers meenemen, lukte niet. Vervolgens fietste ik naar Bakkerij Vreugdenhil, alwaar een prachtig zonnetje mij opwachtte. Wat een heerlijk fietsweertje was het die ochtend nog, en zo heerlijk rustig in de winkel.
Ik scoorde granola van Lijfstijl diëtisten en zonnepitcrackers en fietste door naar Slagerij van Strien. Om nog een beetje van die stapel tomaten te verwerken, had ik gehakt nodig en dat hadden ze toevallig in de aanbieding. Verder nog wat vleeswaren mee en toen viel mijn oog op het zuurkoolstamppot pakket in de etalage. Het weer was er deze week echt naar om weer aan de stamppotten te gaan. Dus hop in de fietstas.
Via de Tuindersweg fietste ik binnendoor naar Zorgkwekerij Mil. Ik hoopte nog wat te scoren maar er stonden geen stalletjes meer. Bij Mil bracht ik ook etiketloze potjes, zie het recycling voorschrift op de foto. Tsja, potjes van Hak zul je in mijn keuken niet tegenkomen, dus erg veel bleef er niet achter bij hen… daar moet ik in mijn milieuplein rekening mee gaan houden.
Ik nam lekker veel groente en fruit mee bij Mil en weer wat fruitsapjes. Volgende stop werd Poelier Gebrs. van der Ende Maasdijk, want ik had toch zo’n trek in kippenvleugeltjes! Dus een zakje met een paar gepaneerde schnitzels gingen in de koeltas. Onderweg naar huis nog even langs de
Westlandse Aardbei voor twee bakken aardbeien en toen naar huis om buit nummer 1 thuis af te leveren en een pakje op te halen dat ik moest versturen via Primera Brekelmans. Deurtje verder nog even kaas en chocola van Onwijs Lekker van Wim Löbker halen en de buit was helemaal compleet. Ik kon weer even een paar dagen vooruit.
Dinsdagavond meteen het buikje gevuld met de kippenvleugeltjes en een salade. Woensdag maakte ik pasta, met strikjes die ik bij Keurslager Poleij
had gekocht.
Donderdag bracht ik met de vierwieler een bezoekje aan de Biefit Gezondheidswinkel. Ik moest namelijk een voorraadje bronwater en nog andere boodschappen halen en deed dat even makkelijk onderweg van wat andere klusjes.
‘s Avonds maakte ik de zuurkool van Van Strien, met aardappels van Mil en roomboter van de Biefit.
Gisteren was het tijd voor een schnitzel van Van der Ende, met spekbonen en een gekookt aardappeltje van Mil. En zo gaan de voorraden weer hard, dus vandaag staat er weer een fietstochtje op de planning. Een rondje De Lier gaat het worden met als start die leuke Farmshop van Boeregoed aan de Baakwoning 15 in Naaldwijk.
Waar fiets jij je eten bij elkaar vandaag? Zwaai even als je me ziet fietsen, dan weet ik dat jij het bent… en maak foto’s van de stalletjes en winkels en van je buit en deel je verslagje. Nieuwsgierig…
 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *