Verslag fietsen voor m’n eten (en filmopnames) – 22-28/11/2020


Zondagochtend schrijven is inmiddels vaste prik en het bevalt me prima. Ik ben altijd al vroeg wakker en de hyperdepiepjes schieten dan meteen door m’n lijf. Terwijl m’n lief nog naast me ligt te ronken, lig ik met één oor op m’n kussen en m’n telefoon op z’n zij opgeklapt, te typen. Ideaal moment om de week weer even door te nemen. En wat een week was het weer! En weer zo snel voorbij gevlogen.

Zondag ontbeten we met dat heerlijke desembrood van Bakkerij Huijsgemaakt. Wist je al dat ze daar ook Enjoy Granola verkopen? Het werd een heerlijk ontbijtje en een dagje luieren om bij te komen van de hectiek van een (te) drukke week. ‘s Avonds werd dus erg makkelijk koken: een eerder vers bereid tomatensoepje opwarmen, met brood en smeerseltjes van Poelier Jos Straathof, Keurslager Poleij en Slagerij Björn van Koppen.
Maandag was een bijzondere zonnige dag. Goed weer om… een kerstfilm op te nemen! Compleet met kerstsokken, handschoentjes en grote kerstmuts, fietste ik langs de Plas van alle Winden, waar ik die prachtige zonsopkomst zag, naar Natuurlijk-Westland. waar we met Bezoek Westland en West Country Media samen kwamen. We bezochten ook Boeregoed, Framblij en De Carlton Tuincentrum en ik fietste de Poelzone door met zo’n zoemend apparaatje boven me. Van 8:30 tot 14:00 waren we bezig en na 25 km heen-en-weer fietsen, potjes en verse groenten pakken en weer terug zetten en tien keer hetzelfde inspreken, stond het erop. Ik ben benieuwd naar de blooperversie…
Met een heerlijke buit van framblijtjes, bloemkool en sla kwam ik thuis om al snel weer aan het avondeten te beginnen. Het werden kipdijfilets van De Holy Hoeve, met bospeen van Boeregoed en doperwtjes van de Biefit Gezondheidswinkel.
Dinsdag lunchte ik bij vriendin Margriet Udding, die heerlijk kan koken en we maakten een boottochtje en wandeling langs de Bergse Voorplas in Rotterdam. Thuis werd het een hamburger van Poleij met salade van rucola, puntpaprika en komkommer van Boeregoed en tomaat van de Zijdijk/Maasdijk in ‘s-Gravenzande. Beetje fetakaas en balsamicoazijn van de Biefit erdoor en olijfolie van Kaasmeester Richard.
Woensdag was het plan om de kerstmuts terug te brengen naar In de Verkleedkist, dus nog even langs de Geestweg in Naaldwijk om bij de Biefit aardappels en spekreepjes te halen en uienburgers bij Slagerij Björn van Koppen.
Mijn bezoekje aan de verkleedkist leverde een bewondering van de nieuwste Ben de Westlandse Bij kerstmondkappies op en de kerstmuts mocht weer mee terug “want anders moeten we over een maand weer zoeken welke over je helm heen past”.
Onderweg naar huis maakte ik nog een prachtige foto van het Westerlicht bij de Dijckerwaal. De buit van die fietstocht van 12 km belandde in de andijviestamppot die ik met de andijvie van Eetvanpait ging maken.
Donderdag maakte ik de sucadelappen klaar met roomboter van de Biefit en uien van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk. Snijbonen van Kwekerij de Woerd en aardappels van de Biefit tot stamppot verheven.
Vrijdag was #blackfriday maar voor mij werd het #greenfriday niets kopen maar lopen. Ik trok mijn stoute (hardloop)schoenen weer eens aan en fietste naar Het Staelduinse Bos om daar een flinke wandeling te gaan maken. Ik had afgelopen week iets teveel binnen gezeten naar m’n zin. Onderweg terug nog even aardbeien gescoord bij Westlandse Aardbei alwaar ik de jeugd van tegenwoordig tegen kwam, die in plaats van energy drinks of ongezonde snoep de gezonde snoepvariant nuttigde: echte aardbeien.
Gisteren kriebelde het bij het wakker worden al om weer eens een flinke fietstocht te gaan maken. Ik was al een paar keer door Roel van Buuren
uitgenodigd om op zijn Boerderij Landlust Maasland aan de Oostgaag 25 langs te komen voor een rondleiding en die trip kwam er eindelijk van. Het was maar 4 graden toen ik weg ging dus de fleecesokken en handschoenen waren weer nodig. 13 km fietsen en ik was er, na eerst nog een zak soeptomaten aan de Westgaag gekocht te hebben.
Wat een leuke plek is Landlust! Roel liet me trots zien waar zijn jersey koeien nu stonden en de nieuwe stal die gebouwd werd waar ze binnen twee weken naartoe gaan. In zijn winkeltje wordt kaas van zijn eigen melk, vlees (ook van Het Poldervarken – Circulaire Varkenshouderij), eieren van eigen kippen, meel van Molen De Drie Lelies – Maasland en mosterd van Hoeve Avondrust verkocht. En er is een melktap met verse jersey melk. Zijn winkel is open op woensdagochtend en zaterdagochtend.
Omdat ik in de buurt was en Aad en Wilma van Meurs een verrassing voor mij hadden, belde ik Aad of ze thuis waren. En dat waren ze! Dus even langs Bouwlust om wat lekkers voor bij de koffie te halen. Het werd een streeckulaas koek van Bakker Suikerbuik, een zakje kruidnootjes van Het Blauwe Hek en chocolaatjes van Wim Löbker. Verder nog aardappels, vla van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden en yoghurt en roomboter van DelflandseZuivel mee.
Ik had alweer volle fietstassen toen ik bij Aad en Wilma aankwam. Gelukkig was het buiten zo koud als een koelkast. Het was weer zo gezellig en de verrassing was een nieuwe fietstoeter. In de vorm van een Marja de Bij… Dat wordt weer lachen gieren toeteren op de fiets!
Rond 12:00 rolde ik weer naar buiten na een paar koppen thee met streeckulaas en ik fietste binnendoor door de polder naar Naaldwijk. Nog even wat voorraden halen bij de Biefit, wat fruit en groente bij de Kleine Achterweg, brood voor de lunch bij Huijsgemaakt en broodbeleg bij Poleij. 35 km en een heerlijke gelukzalige blik op m’n rooie toet.
Avondeten werd een shoarmapakket van Poleij, met een makkelijke salade van komkommer van Boeregoed, tomaat van de Zijdijk en augurk van de Biefit.
En heerlijk de beentjes op de bank want die lange fietstochten was ik al even niet meer gewend.
Mijn aandacht ging vooral naar de Kerstdinerfietsenverkiezing – stemronde deze week. Er zijn al meer dan 200 stemmen binnen! Er kan nog gestemd worden tot maandagavond 23:59, dus doe je dat nog even via www.fietsenvoormijneten.nl/Kerstdinerfietsenverkiezing?
Fijne zondag allemaal! Enne… ook op zondag kan er gefietst worden. Hoeve Bouwlust, Westlandse Aardbei en Plukkerij Framblij zijn sowieso open vandaag, dus dat kan een heerlijk ritje worden. En Bakkerij Huijsgemaakt voor een heerlijk zondagochtend ontbijtje…
  ‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.