Verslag fietsen voor m’n eten (en een verrassing voor de deur) – 31/10/2020


Goedemorgen op deze zondagmorgen! Even wat leesvoer voor bij het zelfgefabriceerde ontbijtje. Mijn fietstochtje gisteren was er weer een als vanouds, met nog een bijzondere verrassing voor mijn deur aan het eind.

Ik startte met als eerste bestemming Boeregoed aan de Baakwoning 15 in Naaldwijk. Het was er een komen en gaan van mensen, zo gaaf om te zien hoe deze Farmshop in de paar maanden dat het open is, al zo’n succes is. En als je even niet kunt fietsen, zoals Sanne Romijn-Oosterbaan gisteren in haar berichtje schreef, kun je op vrijdag die heerlijke producten uit de buurt(kas) laten bezorgen. Beterschap, Sanne!
De winkel is alleen op vrijdag en zaterdagochtend open, dus een mooie start van mijn ritje. Meteen bij aankomst kreeg ik al reacties op mijn fietsverslag van ‘s ochtends. Leuk om te horen dat mijn schrijfsels ook gelezen worden. Dat motiveert weer om vaker te schrijven, en te fietsen voor dat leesvoer ook natuurlijk.
Ik nam van alles mee: verschillende groentes en sla, champignons, aardappels van Boer Pait Peter Hoogendonk en yoghurt en boter van DelflandseZuivel.
Mijn fietstassen organiseren en weer verder naar de volgende stop.
Achter Naaldwijk langs fietste ik naar De Lier. Op de Hoefweg kwam ik op nummer 6 ineens een nog onbekend stalletje voor courgettes tegen en ik vulde meteen een tipsformulier in op www.fietsenvoormijneten.nl/tip om deze aan ploegbaas Aad van Meurs van het stalletjesinvoerclubje door te geven. Wist je dat hij eigenhandig al 700 tips door heel Nederland op de regiokaarten op de website www.fietsenvoormijneten.nl heeft gezet? Uren vrijwillig zwoegen achter de laptop om ons voor de dagelijkse boodschappen en tijdens onze vakanties te voorzien van informatie. Daar neem ik mijn fietshelm voor af en maak ik een diepe buiging voor. Jullie ook even?

Terug naar mijn fietsritje. Het was al zeker twee maanden geleden dat ik bij

Sylvia Simons-vd Berg, bij Santé Holland was geweest. Nadat ik een paar van haar andere klanten de weg naar de Groeneweg had uitgelegd, waar zij naar eigen zeggen ‘Joke Bloemkool’ wilden bezoeken, was ik aan de beurt. Eerst even de mooie grote vriezer bewonderen waar Syl in geïnvesteerd had, om dat heerlijke vlees van De Holy Hoeve tentoon te stellen. Het nodigde me zeker uit om wat in mijn koeltasje mee te nemen.
Ook nog wat jammetjes voor vriendin Manuela Ende-Ruis meenemen, die gek is op de aardbeienrabarberjam van Syl. En fruitsappen want daar ging ik eigenlijk voor. De Vers-Express kreeg het zwaar met al die pakken, flessen en vlees. En ik was nog niet klaar. Na een uitgebreid praatje met Syl fietste ik naar het centrum van De Lier.
Bij Poelier Jos Straathof was ik ook al (te) lang niet meer geweest. Zo lang zelfs dat ik van de eerste coronagolf nog een bonnetje in mijn portemonnee had om bij te schrijven op mijn Piggy spaarpas. Ik nam weer heerlijke gegrilde drumstickjes mee en wat smeerseltjes en kaas. Ook voor hen met deze tweede golf weer een domper, want hun cateringactiviteiten zijn weggevallen door de huidige maatregelen. Gelukkig maken mensen het nu thuis gezellig, vooral in de weekenden, dus dat compenseert weer een beetje, volgens Jos. Daarom steun ik deze kleine zelfstandigen en niet alleen in coronatijd. Help je mee door bij de kleine winkeliers te shoppen? #supportyourlocals
Onderweg naar huis op Galgeweg 47 in Naaldwijk vond ik nog de allerallerlaatste Westlandse druiven van dit jaar. Vandaag op zondag is hij gesloten, maar misschien heeft hij maandag nog wat en dan is het echt klaar. De ouwe tuinder vertelde me dat zijn oogst dit jaar niet best was door plagen en andere uitdagingen, maar hij was nog gezond dus liever dat dan een goeie druivenoogst.
Na 22 km fietsen in de beentjes stalde ik mijn enorme buit uit op tafel. Mijn fiets slaakte een zucht van verlichting toen de spullen eruit werden gehaald. De buit van m’n lief kwam er ook nog bij, die was net even naar het dorp gefietst om bij Meesterbakker Roodenrijs vers brood voor de lunch te halen en bij Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst nog wat te snoepen.
Maar dat was niet de verrassing voor de deur. Onderweg ontving ik een appje van Martine de Bruin, die mij wilde verblijden met nog een paar schaaltjes en bordjes van hetzelfde servies dat ik heb. Ze zou even aardbeien gaan scoren en het dan langs brengen. Dus bij thuiskomst vond ik het stapeltje in mijn portiek. Dat is nog eens leuk thuis komen! Bedankt, Martine…
Gisteravond lekker makkelijk gegeten met die drumstickjes van Straathof en een komkommer van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk.
Vandaag wat uitgebreider aan de slag met het eerste stukje vlees van De Holy Hoeve. Welke groente zal ik daarbij kiezen?
Keus genoeg in ieder geval, mijn koelkast is weer gevuld.
Fijne zondag!
Dit bezige bijtje gaat even uitrusten van het buffelen van de afgelopen twee weken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − twee =