Verslag fietsen voor m’n eten en daarvan genieten – 1-6/11/2020


Vorige week zaterdag had ik zo’n heerlijk rondje Naaldwijk-De Lier gedaan en de rest van de week konden we daar heerlijk van genieten. Dat begon met een zondagontbijtje, een mix van kleine hapjes. Een tosti van maïsbrood van Meesterbakker Roodenrijs, ham van Slagerij van Strien en kaas van Kaasmeester Richard. Een gebakken eitje van de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk. Yoghurt van DelflandseZuivel, gekocht bij Boeregoed, met walnoten en honing uit de Alblasserwaard. Een eierkoek van Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst met aardbeien van de Westlandse Aardbei. Melk in de latte bij de Biefit Gezondheidswinkel vandaan en water nog uit een van de laatste Aquadraat 10-literverpakking van Santé Holland.

Het werd een luie zondag waarbij het ontbijt meer de lunch, oftewel brunch was, dus op naar het avondeten. Een varkensfiletlapje van De Holy Hoeve, met gekookte en vervolgens gebakken aardappels van Boer Pait Peter Hoogendonk, gekocht bij Boeregoed. Salade van komkommer en sla van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk en sla en paprika en radijs van Boeregoed, tomaten van de Maasdijk/Zijdijk 4, ‘s-Gravenzande. Uitje van de Kleine Achterweg. Echte Hollandse Majoneis van het merk ‘Van Ton’ gekocht bij Landwinkel Pek in Alblasserwaard maar dat merk hebben ze ook bij de Biefit. Dressing van Fruitwinkel de Kwikstaart, gebr van Kekem.
Maandagavond aten we een saucijsje van Van Strien, met bloemkool van Boeregoed en gebakken courgette van het stalletje op Hoefweg 6, De Lier en uien van Zorgkwekerij Mil.
Dinsdag werd een restje van de borrelhapjes van Poelier Jos Straathof, met bospeen van Boeregoed en doperwtjes van de Biefit.
Woensdag een hamburger van de Holy Hoeve met gebakken champignons van Boeregoed, met een salade van ingrediënten die ook bij Boeregoed vandaan kwamen. Het was weer een paar dagen smullen. Donderdag steunden we de Westlandse horeca met een take-away maaltijd waar we twee dagen van konden eten, van Glenn’s Diner.
Gisteren werd het weer tijd voor een fietstochtje. Het werd een rondje Kwintsheul-Wateringen, waarbij ik eerst langs de Biefit ging voor wat zuivel, conserven en bananen. Volgende stop werd Lokaal Westland, het winkeltje bij De Bakker Westland op de Bovendijk 67a in Kwintsheul. Ik nam er de net gefabriceerde groene tomaten in pot mee, een potje ketchup en een zakje snoeptomaatjes. Groetjes aan Roel de Bakker en Sandra Kaag-Rietveld van De Keuken Van Sandra en hup weer verder naar de volgende bestemming.
Dat werd Vers5 kaas en noten in het Vers 5 miniwinkelcentrum, waar 5 ondernemers bij elkaar zitten. Ik nam er een stukje kaas, cremeux de Bourgonje en nootjes mee en schoof een metertje verder om bij Keurslager Warmenhoven vlees en vleeswaren mee te nemen. De koude zaken pasten allemaal maar net in het koeltasje, en de warme grillworst ging in de rugtas.

Die koeltas was wel nodig met koelelementen erin, want een bezoekje aan

Wim Löbker van Chocoladeatelier Onwijs Lekker stond op mijn planning en ik weet hoe heerlijk Wim en zijn vrouw kunnen kletsen. Wim liet me trots de creaties voor Sint en Kerst zien en het water liep me alweer in de mond. Zelfs aan een creatie voor de Sint voor zorgmedewerkers heeft hij gedacht (zie de foto). Wist je dat Wim echt een kunstenaar is met chocola en dat zijn bonbons en repen veeeeel minder suiker bevatten dan wat je in de supermarkt koopt? Wil je weten hoe hij dat voor elkaar krijgt, dan is een bezoekje aan zijn atelier het zeker waard. Als de vlaggen buiten staan aan de Doctor Schaepmanstraat 17 in Wateringen, is hij open.
Ik nam een doosje onwijs lekkers mee voor Sanne Romijn-Oosterbaan, zoals ze zelf gisteren al schreef. Sanne is een van de moderators van deze groep en heeft zich de afgelopen maanden toch vol ingezet voor het beheer van de groep ondanks een niet zo voorspoedig herstel van een ingreep. Een hart onder de riem en een doosje chocoladecreaties van Wim waren dus op hun plek bij Sanne en ik bracht het bij haar langs in Honselersdijk.
Mijn laatste stop werd De Carlton Tuincentrum, waar nog steeds een koelkast vol aardbeien van Boeregoed te vinden is, ook al zijn de buurtkas en Farmshop verplaatst naar Baakwoning 15 in Naaldwijk. Ik nam twee bakjes mee en toen was mijn strooptocht met De Vers-Express weer bijna klaar.
Bijna, want ik had nog een doosje chocoladelekkers voor een speciaal iemand bij me: mijn moedertje. Dus haar nog even verrassen en verblijden, ze houdt van pure chocola dus het waren alle pure bonbons die Wim in zijn assortiment heeft, plus een passiezoen bovenop.
En zo had ik 24 km gefietst voor een heerlijke buit. Het werd vrijdag gemakdag, want ik had nog wat op te warmen van Glenn’s diner van de dag ervoor dus we waren snel klaar met koken.
Vandaag heb ik weer een ritje in gedachten, dus misschien komen we elkaar wel weer tegen op de fiets. Het is er prachtig weer voor.
Ook heb ik gisteren samen met Bezoek Westland een leuke kerstactie bedacht, waar jullie al snel meer van zullen horen. Soepfietstochten organiseren kan nu niet, maar zelf fietsen voor je kerstdiner kan natuurlijk wel. Wordt snel vervolgd dus…
Fijn fietsweekend en geniet van het heerlijke eten dat onze streek en de kleine winkeliers te bieden hebben!
 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *