Verslag fietsen voor m’n eten (en boekplannen) – 22/11 – 23/11/2018


Goedemorgen vroege zondagsfietsers! Ik loop gigantisch achter met het uit de doeken doen van m’n fiets- en vierwielertochtjes voor Fietsen voor m’n eten. Daarom weer lekker aan de schrijf, want dat miste ik het meeste de afgelopen dagen. Er volgen zich zoveel leuke dingen achter elkaar op dat ik even mag graven in m’n geheugen om nog te weten wat ik ook alweer allemaal heb meegemaakt. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Die zijn voor mij altijd weer een blauwdruk van m’n belevenissen op de fiets en daarbuiten.

In het laatste verslag konden jullie lezen dat ik woensdag 21/11 bij Farm I See twee mooie geschenkpakketten had gekocht. De ene had ik woensdag kado gegeven, de tweede nam ik donderdag mee naar een bijzonder feestje.

Voordat ik daarheen ging, eerst even lekker ontbeten met een schaaltje Westlandse Aardbei, granola van Bakkerij van Malkenhorst voor m’n lief, muesli van de Biefit Gezondheidswinkel en granenmix van Het Blauwe Hekvoor mij en yoghurt van DelflandseZuivel voor ons beiden.
En de lunch bestond uit broodjes die m’n lief eerder gehaald had bij Bakkerij vd Berg, met roomboter van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden, kaas van Kaasboer Corné, stoofperenjam van Sylvia Simons-vd Berg van Santé Holland en een lekker gebakken dubbeldooier eitje van Peter Hoogendonkmet ham van Keurslager Poleij.

Toen met de vierwieler naar Harderwijk. En dat was met recht bijzonder te noemen. Als een klein kind zo blij was ik, dat ik een kijkje mocht nemen in de slaap- en werkkamer van de echte Sinterklaas, jaja je leest het goed! Zijn bureau, bed, werkkamer en zelfs de po waarop hij s….t. En de bedjes van de Pietjes met de wasruimte waar de petjes van de Pietjes werden gewassen. Ik voelde me vereerd om in dit Pietenhuis te mogen zijn.

En waarom was ik daar? ‘Mijn’ uitgever Bianca Daniels van Uitgeverij Gopher (jaja ik heb een eigen uitgever) nam afscheid en een nieuw tijdperk breekt aan. Zes jaar geleden werd met haar verloskundige hulp mijn boek Vrij en blij zelfstandig ondernemen geboren en ik heb veel aan haar te danken. We hebben sindsdien een aantal bijzondere gesprekken gehad over een tweede boek, maar dat is er nog steeds niet gekomen.

Tijdens het feestje in het Pietenhuis leerde ik mijn nieuwe uitgever kennen, Martijn Adelmund. Om in termen van eten te blijven: achter de schermen zijn we al meteen begonnen met het bekokstoven van een nieuw gerecht. Ik laat jullie natuurlijk nog even heerlijk in spanning hoe dat eruit komt te zien, maar het suddert in mijn hersenpan…

Een heerlijke snert ging er bij mij ook wel in die dag. In de bijzondere kelder van het Pietenhuis, met heuse kruidnootjesbakovenhoek verorberde ik die met traditioneel roggebrood met spek. Een voorproefje op het Snertfietsen van 8 en 15 december. Snertfiets je dan mee? Voor 15 december is nog plaats: https://www.fietsenvoormijneten.nl/snertfietsen-15dec/

Bianca was maar wat blij met haar streekproductenkadopakket en met enige weemoed in de buik (of was dat van die heerlijke snert) ging ik huiswaarts. Een afscheid van zo een bijzondere vrouw is niet mis, gelukkig kunnen we zo weer afspreken zoals we eerder gedaan hebben.

Vrijdag 23/11 werd een klein rondje fietsen met de Vers-Express. Ik kon de primeur om Wim Löbker met z’n Onwijs Lekker bonbons welkom te heten in m’n eigenste Breeje Durp natuurlijk niet overslaan. Dus hup naar Kaasmeester Richard voor een doosje als kadootje voor m’n lieve moedertje. Zij houdt van puur dus allerlei vullingen met puur omhulsel samengesteld in dat leuke doosje.
Wim had het natuurlijk heel erg druk dus een lang praatje zat er niet echt in. Ik kocht nog wat kaas en notenmixen en fietste verder naar Naaldwijk voor een rondje Geestweg.

Even bij de Biefit Gezondheidswinkel wat voorraden boter, fetakaas, conserven en pepermuntjes inslaan en door naar Bakkerij van Malkenhorst. Daar hadden ze het winterafdak alweer aan de gevel geplaatst voor de oliebollen en appelflappen verkoop straks.
Ik nam een fles melk van DelflandseZuivel mee en een vers brood en liep verder naar Slagerij Björn van Koppen.
Wat schnitzels van de vrijdagaanbieding mee, stukje grillworst en broodbeleg en de voorraad voor de vrijdag gemakdag was compleet.
Een rondje van bijna 9 km dus, maar heerlijk om weer even buiten te spelen.
We aten ‘s avonds dus lekker makkelijk brood met verse broodbeleg.

Een wat korter verslag dan jullie inmiddels van mij gewend zijn maar vele volgen nog deze week.
Ik verwonder me meer en meer over de leuke verbindingen die in deze groep zijn ontstaan en de belevenissen die ik meemaak en zeer binnenkort nog ga meemaken. In een ander bericht heb ik al tipjes van de sluier opgelicht, maar het heeft iets met TV, kok, snert en fietsen te maken.
Nieuwsgierig? Nog even geduld….

‍♀️ ‍♂️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *