Verslag fietsen voor m’n eten en beetjes-en-bijtjes coronacrisis week 1:


Alsof we meerdere weken in een week, meerdere dagen in een dag geleefd hebben… zo voel ik me. Wat een hyperactiviteit, wat een MultiKracht, wat een netwerkpowerrr… 

Als ik al iets heb meegekregen van deze coronacrisistijd, dan is het dat het wel strijd tegen een micro-organisme is, maar geen oorlog is. Dat in hetzelfde schuitje zitten verbroedert, ook al kunnen we elkaar even niet van dichtbij beetpakken. Dat internet en sociale media toch wel heel handig zijn. Dat er eten in overvloed is, op de plekken waar niet gehamsterd wordt: buiten de supermarkt.

Toen zondag het land op slot ging, waren we bijna bang om naar buiten te gaan. Toch wilden we vers brood hebben en waar kun je dan terecht? Bij Van Maanen Delft, daar lagen de schappen weer vol.
Verder had ik zeker voor twee weken groenten in huis, dus het avondmaal werd gegrilde kippetjes van Poelier Jos Straathof met sperziebonen van Boer Pait Peter Hoogendonk.

Vanaf maandag ging ik in een zelfopgelegde thuisquarantaine. Al mijn afspraken voor SuXeed Massage & Leefstijl moest ik afzeggen, ik ben zo’n zzp’er waarvan Wiebes eerst nog zei een zelfgekozen ondernemersrisico te nemen. M’n lief ging met lood in zijn schoenen naar zijn werk bij de exporteur op de Bloemenveiling, zich schrap zettende voor het nieuws dat zou komen. Gelukkig waren de grenzen met Engeland nog niet gesloten en komt Engelse Moederdag eraan.

We aten een speklapje van De Holy Hoeve, gekocht bij Sylvia Simons-vd Berg, met bloemkool en aardappelen van Boer Pait. Roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel.

Dinsdag (of was het alweer woensdag) aten we gemarineerde kiplapjes van Straathof, met broccoli en knoflook van Boer Pait, olijfolie en roomboter van de Biefit.

Donderdag werd witlof van Boer Pait op twee manieren: salade met dubbeldooier eieren (ook van Pait) en olijfolie van de Biefit en scharrelmayonaise van Hoeve Bouwlust, en gekookt met ham van ZWAARD, slagerij & traiteur, kaas van Kaasmeester Richard en paneermeel van de Biefit, gegratineerd. Hamburger van De Holy Hoeve erbij.

We werden deze dagen volledig geleefd, m’n lief op z’n werk om de handel die er nog was naar Engeland qua automatisering te regelen en thuiswerken voor zijn collega’s mogelijk te maken. Ik in het zenuwcentrum van Fietsen voor m’n eten om de sierteeltsector en later de cressen van Koppert Cress te helpen redden, door de tip van Enrico Van Dijk. En achter de schermen Danielle Looije een beetje bijstaan met haar initiatief Coronahulp Westland.

De vrijdag werd een uitsmijtertje op brood, geen foto. In gespannen afwachting van de live uitzending van Samenvoorderegio op de WOS. Zouden onze inspanningen getoond worden en mijn oproep om bloemen en cressen op de fiets te gaan scoren, gezien? En ja hoor, bijna aan het einde van de uitzending.

Een jarige Aad van Meurs die al 400 stalletjes op de kaart had gezet, gigantische stijgingen van ledenaantallen in de fietsengroep en bloemengroep, tv beelden van cressenfietsers en bloemen- en plantenredders, het was allemaal hartverwarmend. En de vele sponsorbijdragen die deze week weer via www.fietsenvoormijneten.nl/sponsoring zijn binnen gekomen, brengt ons nog dichterbij bij beoogde verbeteringen op de website. Waarvoor onnoemelijk veel dank!

En vanmorgen móést ik gewoon even naar buiten. Dat prachtige zonnetje, die blauwe lucht, heerlijke vrieskou in de luchtwegen…. en natuurlijk zelf ook Cressen-Redder worden. Dus hup met de Vers-Express naar Koppert Cress in de snijdende wind. Een doos cressen achterop en door naar de Kleine Achterweg voor groente, fruit en eieren, zodat ik weer een quarantaineweek vooruit kan.

Bij de Geestweg stond de rij met klanten voor Slagerij Björn van Koppen netjes met gepaste afstand buiten tot voorbij de naastgelegen bakker. Bij Bakkerij van Malkenhorst stond de kleine verkeersregelaar ook de boel binnen de perken te houden. En bij de Biefit was het deze week ook drie keer drukker dan normaal maar geen hamsteraar te bekennen en goed gevulde schappen.

We namen onze boodschappen mee op en aan de fiets en fietsten binnendoor naar huis, via Dijckerwaal en achter de sportvelden. Zo onwerkelijk dat er geen sportende kinderen bezig waren op deze prachtige zaterdagochtend…

De statistiek van de groep tot en met gisteren toont een ook onwerkelijke stijging. Zal dit blijvend zijn? Of gelijk met het coronavirus het lokale land straks weer verlaten… we wachten het af. Iets anders dan wachten kunnen we niet.

Heb jij al gefietst voor je eten vandaag? Met gepaste afstand en contactloos betaald?

‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × 3 =