Verslag fietsen voor m’n eten en beetjes-en-bijtjes – 2/4 – 4/4/2020


Na mijn Social media distance dagje van woensdag was ik weer helemaal ‘t vrouwtje. Donderdag was m’n lief nog even een slagroomspuit gaan halen zodat we de aardbeienkwarktaart konden omtoveren tot ‘Cress op cheesecake’ creatie met cressen van Koppert Cress. Nou die kan zo naar Heel Westland Bakt als ze dat nog zouden organiseren. Al zeg ik het zelf…

En als je dan zo’n mooie taart maakt en daar zelf al van gesnoept hebt, dan wil je anderen ook blij maken. Dus hop een stukje naar moedertjes, buurtjes en vriendjes. Met 1,5 meter afstand toekijken hoe verrast ze waren.

‘s Avonds aten we de peperburgers van Slagerij Björn van Koppen in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel gebakken. Gegratineerde witlof van Boer Pait Peter Hoogendonk met ham van Keurslager Poleij en kaas van Kaasmeester Richard. Aardappeltje van de Kleine Achterweg 7, Naaldwijk.

Achter de schermen werken we trouwens heel hard door om Fietsen voor m’n eten het leukste consumentenplatform van NL te maken. Zo is dinsdag de Facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Oostland van start gegaan met Diana Bolle Van Egmond als voorfietser! En Diana is ook Fietsen voor m’n bloemen – Oostland aan het vullen met informatie om ook de siertelers in Nootdorp/ Pijnacker te steunen. Dus woon je in die buurt of in het grensgebied? Word lid van haar groepen en fiets ook eens die kant uit!

Ik vergeet door al die groei en leuke ontwikkelingen m’n lunch weleens op tijd te nuttigen. Maar lekker en gezond is die wel. Zo ook vrijdag: een bord Griekse yoghurt, blauwe bessen en ongebrande noten van de Biefit met nog een restje aardbeienyoghurt van DelflandseZuivel, met frambozen van Koornneef Versmarkt.

‘s Middags was ik nog even heel drukdrukdruk, toen m’n lief vroeg of ik mee ging naar ‘de mart’ oftewel de weekmarkt van ‘s-Gravenzande. Maar hij ging maar even alleen. Nou had ik al in de gaten dat deze coronacrisistijd ergens goed voor is, maar er is nog iets leuks aan: m’n lief is ineens chef-kok ‘de la maison d’Arditi’ geworden, oftewel ons thuisrestaurant. Vorige week al gamba’s, dit keer dorades. Met allerlei groente van de markt en grote garnalen, knoflook en zo pruttelen in de oven. En niet alleen het koken is hem naar de bol geslagen, ook de presentatie moet perfect. Ken je in Frankrijk die grote schalen fruits de mer op een standaard? Nou die cheesecake was toch op dus hup die schaal op de standaard. En lekker! Echt een aanrader de vis van Vishandel ’t Loggertje.

En dan zie je ineens een item over de sierteeltsector en de grote verliezen door de crisis voorbij komen op RTL Z… en wordt Fietsen voor m’n bloemen – Westland ineens groot getoond! Jessica Stoffels in het artikel van Het Hele Westland zo bammm op nationale tv… 
Het was nog lang onrustig in huize Van der Ende en in het beheerdersappgroepje.

Vanmorgen gingen m’n lief en ik weer samen op de fiets eten halen. De rit ging naar De Lier om bij ZWAARD, slagerij & traiteur vlees te halen. Het wordt weer BBQ weer dus de grill gaat weer onder het stof vandaan. En ik verwacht met m’n nieuwbakken chef-kok, ik bedoel Grillmaster Mause, dat dat helemaal goed gaat komen morgen.

M’n lief ging onderwijl naar Poelier Jos Straathof voor gegrilde kippetjes voor vandaag. Daarna fietsten we naar Naaldwijk om bij Bakkerij van Malkenhorst brood te halen en bij de Biefit nog wat voorraad. En slagroom voor de aspergesaus. En eindelijk die rollen toiletpapier mee. Daar mocht m’n lief mee fietsen want De Vers-Express zat vol.

Toen we weer thuis waren, gingen we voor het eerst dit jaar lunchen in de veranda. Daarna dacht ik ineens: tomaten op… dus een tweede ritje kwam er achteraan. Even naar T Kommaatje en daarna nog kaas halen bij Kaasmeester Richard en chocola van Onwijs Lekker van Wim Löbker mee. Nog paaschocolaatjes bij Meesterbakker Roodenrijs mee voor m’n paasbeest thuis en de tweede buit was echt compleet. Nog 4 km bij die 18 die ik eerder al gefietst had.

Nu zit ik heerlijk met de beentjes in de hangmat en het gezicht in het zonnetje dit te typen.
Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben en wat inspiratie hebben voor jullie eigen boodschappenlijstjes.

Fijn weekend, virusvrij en zoveel mogelijk binnen…

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *