Verslag fietsen voor m’n eten – 9/9/2017


Vandaag een vroeg verslag want vanavond hoef ik niet te koken, omdat ik de tomatensoep ga proeven van, inmiddels tot soepexpert gebombardeerde Linda Bosman, die we donderdag bij elkaar gefietst hebben samen.

Vanmorgen begon de dag met een interview op de WOS Media radio over Fietsen voor m’n eten – Westland, spannend en leuk! Het fragment wordt waarschijnlijk maandag online gezet dus dat zal ik delen zodra het er is.

Ik ben vanmorgen voor het eerst in anderhalve week weer naar de AH geweest. Om een kleine zak plastic weg te gooien (zoveel minder dan voorheen) en om bubbeltjeswater en toiletpapier te halen. Ik heb dus al ruim twee weken geen eten meer in de supermarkt gekocht.

Ik zag dat het zou gaan regenen maar ben toch lekker op de fiets gestapt met alle voorzorgsmaatregelen. Uiteindelijk heb ik geen druppel gevoeld omdat ik steeds net binnen in een winkeltje of boerderij stond.

Ik ben naar Schipluiden gefietst om rauwe melk te tappen bij Bouwlust. € 1,50 in de automaat en de fles er schuin onder steken anders gaat het schuimen. Wist je dat ze daar ook ijs hebben gemaakt van A2 melk? Dat is melk waarvan vermoed wordt dat ook lactose-intolerante mensen deze wel kunnen drinken. Met enige voorzichtigheid en eigen risico, want een claim mag daarop niet gelegd worden…

Daarna ben ik doorgefietst naar Kaas- en Zuivelboerderij van Winden om biologische kaas en verse boter te kopen. Ze hadden ook Marokkaanse yoghurt in de aanbieding en dat heb ik nog nooit gegeten, dus meegenomen. Wat deze boerin niet kent, gaat zo het mondje in…

Ik fietste door naar Farm I See om noten en die onwijs lekkere bonbons van Onwijs Lekker te kopen, een kadootje. Voor wie? Zeg ik nie…. De druiven op de toonbank zagen er zo mooi uit, die kon ik niet weerstaan. Ook hebben ze daar havergranola van Hét Bak Atelier. Verser kan niet.

Toen weer terug naar huis via De Lier. Vlakbij huis kwam ik nog heerlijk uitziende pruimen en een oogmeloentje tegen bij Naaldwijkseweg 116. Hop, in de tas voor op de fruitschaal. Je kunt niet genoeg snoepgroenten en fruit op je tafel hebben staan.

Waar zijn jullie vandaag naartoe gefietst voor je eten?
Nieuwsgierig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.