Verslag fietsen voor m’n eten – 8/9/2017


Vandaag een wat ander verslag van mijn fietsrondje, want ik heb na mijn ontbijtje mijn stalen ros ingeruild voor mijn regenbestendige autootje om naar het Healthy Food Congress (Groentecongres) te gaan. Het werd georganiseerd door o.a. Westland Marketing en Koppert Cress.

Bij Rob Baan van Koppert Cress heb ik natuurlijk even gepleit voor een 24/7 automaat om ook te fietsen voor die heerlijke cressen die zij produceren.
Na afloop kreeg ik een tas vol lekkere snoepgroenten en een doos cressen mee, dus ik had toch een buit vandaag.

Gisteren had ik genoeg gefietst voor m’n eten voor twee dagen, dus vanavond waren de kippenpoten van Gebrs van der Ende Maasdijk aan de beurt, met de broccoli van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk en een schaaltje kromme komkommer van Naaldwijkseweg 253. Dat die krom was, zie en proef je natuurlijk niet meer als je er plakjes van snijdt. Goed tegen verspilling!

Wil je trouwens iets leuks doen met broccoli?
Beetje water, zout, olijfolie en twee teentjes knoflook in plakjes gesneden in de pan. Broccoli erbij en op een hoog vuur met het deksel erop stomen. Eruit halen als het nog knapperig en helder groen is. Zie de foto’s.

Heb jij vandaag de regen getrotseerd om te fietsen voor je eten? Of stalletjes bezocht met je vierwieler? Nieuwsgierig…

Nu voorbereiden op mijn radio-interview op de WOS Media, morgenochtend rond 10:20.

Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *