Verslag fietsen voor m’n eten – 8/10/2017


Vandaag een heerlijke zondag met m’n gebruikelijke rondje hardlopen in het Het Staelduinse Bos. Een klein zonnetje probeerde door de bomen te prikken. Ik vroeg me af waar ik op zondag stoofperen kon halen. Ik had namelijk magere runderlappen uit het vleespakket van de Delflandse Vleesmeesters klaar liggen en die peertjes zouden het mooi aanvullen.

Ik fietste vanaf het bos via de Heenweg eerst naar De Carlton Tuincentrumen had meteen dubbel geluk: ze waren vandaag open en er lagen heerlijke Gieser Wildeman stoofperen in de Boeregoed hoek.

Met dit deel van mijn buit fietste ik via de Dijckerwaal langs de Nieuwe Vaart. Daar zag ik een stel varkentjes heerlijk in de modder wroeten en spelen en ik dacht even terug aan mijn kindertijd. Verlang jij ook weleens terug naar kaplaarzen aan en heerlijk ravotten in de modder… kikkervisjes vangen in de sloot… en klimmen in de treurwilgen…? O, ik dwaal af.

Terug naar mijn fietsritje. Via de Nieuwe Vaart fietste ik naar de Hoflaan en zo binnendoor naar het nieuw aangelegde en volgens het regionieuws gisteren officieel geopende Vlotwateringpad, dat door het nieuwe natuurgebied Poelzone loopt. (Zie het nieuwsbericht van WOS Media:
http://www.wos.nl/Poelzone+officieel+geopend/nieuws/item…)

Mijn volgende doel was druiven halen bij Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuinruif. Nog even gebruik van hun zondagsopening maken, dit kan alleen in de maand oktober nog. Die heerlijke muscaatdruiven waren alweer zo snel opgegaan… zou dat komen omdat ze zo lekker zijn (en biologisch)?

Via de duinen fietste ik terug naar ‘s-Gravenzande, even langs T Kommaatjevoor komkommertjes. Helaas alleen grote komkommers in de 24/7 automaat, dus die maar meegenomen.

Vanmiddag heb ik eindelijk de eerste 10 liter tank Aquadraat water van Santé Holland leeggemaakt. Conclusie: óf ik drink te weinig water óf er zit veel meer in dan 10 liter. Er bleef maar water uit komen… Sylvia Simons-vd Berg stiekem meer in de tank gestopt?
Op de foto zie je trouwens hoe weinig er van de verpakking overblijft om weg te gooien. Zeer goed over nagedacht.

Vanavond heb ik dus een stoofschotel gemaakt met de runderlappen van de Delflandse Vleesmeesters, roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel, uien van Boeregoed, oranje paprika van de Raaphorstlaan (Monster), courgette van het Vlotwateringpad, tijm van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk en en rode peper van de Biefit.
Daarbij de stoofperen van Boeregoed, in een badje van zoete rode wijn van de Westlandse Wijnhandel en biologische kaneel.
Even bijkomen en genieten van de lichamelijke verwerking daarvan…

Heb jij vandaag nog gefietst voor je eten?
Nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *