Verslag fietsen voor m’n eten – 7-1-2020


“Wat zie je er wit uit”, zegt m’n lief. Jaja, dat krijg je als je vierwieler een maand lang je vriend is, de Vers-Express stof vangt en eindejaarsmoeheid in een soort winterslaap overgaat.

Hoe lekker is dan het eerste fietsen voor m’n eten fietstochtje van twintig-twintig!
Ik had twee zakken glazen potjes en flesjes gespaard voor Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk, (Lange Kruisweg 4, Maasdijk) zodat daar weer van die smaakvolle sapjes en moes in kunnen stoppen.
Ze hadden ook lekker wat aanbod in het winkeltje. Appels, peren, radijs, twee soorten sla en wat flesjes verschillende soorten fruitsap verdwenen in m’n fietstas.

Volgende stop werd de kar met eieren aan de De Jonghlaan 19, ‘s-Gravenzande. Binnendoor en langs het Staelduinse bos, Heenweg en door de Dijckerwaal fietste ik naar de Biefit Gezondheidswinkel. Een winterse etalage om de sfeer van januari nog even te proeven. Even de zuivel aanvullen want die lattes van m’n nieuwe koffiemachien zijn zo lekker.
Nog wat bruno banani’s voor in de yoghurt, tegen verspilling. En wat andere voorraad aanvullen.

Laatste stop: Kleine Achterweg 7, Naaldwijk. Komkommers, tomaten en sinaasappels voor m’n lief. 16 km’s weer in de beentjes.

Thuis even bijkomen en aan de slag met de Pasta di Marja, speciaal voor drie want schoonmoedertje at weer mee. De macaroni, olijfolie, rode honingkruidenwijn en gistextractvrije bouillonblokje kwamen van de Biefit. Uien, knoflook en paprika van Boer Pait Peter Hoogendonk, Polderhaakweg 29, HvH. Het laatste pakje gehakt van Westlands Vlees.

Een sapje van Sylvia Simons-vd Berg van Santé Holland erbij, maakte de maaltijd weer compleet.
Nu lekker aan het uitbuiken. Ik heb de smaak weer te pakken! Jullie ook?

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *