Verslag fietsen voor m’n eten – 6-12/3/2021


Wat was het vorige week zaterdag toch nog een prachtig fietsweertje, vergeleken met deze week. Rijp op het gras, zonnetje op m’n bol, hup vroeg op de fiets om een ontbijtje voor m’n lief en mij te scoren. Het werd een kort maar heerlijk rondje. Eerst naar de Geestweg, waar ik bij Slagerij Björn van Koppen wat inkopen deed. Mijn oog viel naast wat broodbeleg ook op de jachtschotel. Vers door hen klaargemaakt en lekker makkelijk voor het weekend.
Hierna even bij de Biefit Gezondheidswinkel langs voor melk en bananen. En naar Boeregoed waar ik toevallig Laura Hagen-Game tegen kwam, die haar fietskarretje aan het volladen was met groente en fruit. Laatste stop werd Dierenwinkel van Staalduinen, want voor ons vogelbeessie Moki moest ook goed gezorgd worden.‘s Avonds warmde ik in de oven de jachtschotel op en ik haalde wat eerder vers gemaakte spinazie à la bloep (maar beter gezegd soep) uit de vriezer. Dat was me toch een partijtje lekker!
Maandag ging ik weer heerlijk aan de slag in mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl en met voorbereiden van het Paasbrunchfietsen. Ook al heb ik met het Kerstdinerfietsen met hetzelfde bijltje gehakt, het blijft veel werk om zoveel mogelijk winkeliers en stalletjes uit te nodigen om mee te doen. Maar als ik dan weer zie hoe leuk het gaat worden, dan is dat weer al het harde werken waard geweest.Ik warmde ‘s avonds een eerder vers gemaakte hutspot op met gemarineerde kiplapjes van Poelier Jos Straathof erbij. Beetje boerenmosterd erbij en een kuiltje jus van boter van de Biefit. Glaasje sap van Zuivel- en Fruitboerderij Nieuw Slagmaat, die ik tijdens mijn kleine uittrapje naar Fietsen voor m’n eten – Kromme Rijnstreek had gescoord.
Dinsdag een vergelijkbare dag met praktijkafspraken en Paasbrunchfietsen voorbereiden. Ik maakte ‘s avonds een heerlijke salade van ingrediënten van de Kleine Achterweg, Boeregoed, de Biefit, wat overgebleven krootjes van Eetvanpait en geitenkaasblokjes van de De Molkerei – Geitenzuivel van ’t Wad. Er waren nog gegrilde drumstickjes van Straathof dus die maakten het compleet.
Woensdag koppelde ik de nood aan de deugd. Er moesten namelijk paashaasoren aangemeten worden bij In de Verkleedkist en ik had een overleg met Richard de Rijke van de Ben de Westlandse Bij strips, die alweer leuk bezig is met de Marja-de-Bij-met-paashaasoren illustraties. En wist je dat Richard nog meer doet dan die leuke wekelijkse strip in de krant Groot Westland? Zo heeft hij ook in opdracht een mooi boekje genaamd ‘Victor’ vol met strips getekend over leven met autisme.
Na het passen, meten en bijpraten, fietste ik nog even langs de Kleine Achterweg 7 in Naaldwijk. Ik kocht er fruit voor op de fruitschaal. En later voor in de mond natuurlijk, erg belangrijk om de weerstand op peil te houden met verse vitamientjes.
Mijn moedertje had een zakje kippenpoten gehaald bij Kippie Grill & Maaltijden Maassluis en ze had er voor ons ook twee meegenomen, hoe lief! Ik maakte ze ‘s avonds klaar met bospeen van Boer Pait en doperwtjes van de Biefit. Donderdag werd weer een volle dag met praktijkafspraken en computerwerk. Wel heel leuk computerwerk want het was inmiddels helemaal duidelijk wie meedoen met het Paasbrunchfietsen. Dus ik kon de fietsroutes gaan uitstippelen in route.nl. Het zijn 6 fietsroutes geworden, korte en wat langere. Ik houd jullie nog even nieuwsgierig….
Om mezelf weer te ontspannen, ging ik heerlijk aan de slag met koken. Sperzieboontjes en (gebakken) aardappels van Boer Pait, kastanjechampignons van Boeregoed, biefstuk van Delflandse Vleesmeesters, mayonaise van de Biefit. Glaasje wijn van De Slijters Traan erbij en het feestmaal was compleet.
Gisteren weer een goed gevulde praktijkagenda en ik schreef weer een column voor De Kortste Weg, die binnenkort gedeeld gaat worden. Nog even de puntjes op de ei voor het Paasbrunchfietsen, overleg met Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland, babbeltje met Richard de Rijke en de dag was weer bijna voorbij. Toen ging de telefoon… “Hallo, met Mirjam Wolfsbergen van Omroep West. We maken zaterdagavond een uitzending van Avondklok Radio over eten en willen jou graag spreken over Fietsen voor m’n eten en het Paasbrunchfietsen.” Zo, dat gaat snel, de persberichten zijn nog niet eens de deur uit… maar Mirjam blijkt trouwe volger te zijn en had de foto met paashaasoren al voorbij zien komen. En over eten praten, is natuurlijk mijn favoriete onderwerp.
Dussss… vanavond rond 21:10 op Radio West! Luister je mee?
Snel nog even naar het Winkelcentrum ‘s-Gravenzande om de kleine winkeliers te steunen. Het werd Meesterbakker Roodenrijs, Kaasmeester Richard en Keurslager Poleij. En een pakje afgeven bij Primera Brekelmans. Daar kwam ik Francien van Haften nog tegen en we kletsten even bij over haar huisgemaakte potjes die je onder haar carport op de Alsemgeestlaan in ‘s-Gravenzande kunt kopen. Wel netjes betalen…
De maaltijd werd makkelijk: harde broodjes van Roodenrijs met uienburgers van Björn, kromme jongen van Boeregoed en tomaten van Lanstomaten erbij. Beetje ketchup van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk en mayonaise van de Biefit.
Zo, mijn werkweken geven weer voldoening, een gevoel dat ik tijdens de tweede lockdown zo ontzettend heb gemist. Voldaan moe plofte ik gisteren op de bank en al snel weer in mijn mandje. Rond 21:00 kon ik mijn ogen al niet meer open houden. Geen last van de avondklok want ik lig dan al heerlijk te knorren. Dat wordt nog wat om vanavond nog na bedtijd op de radio te verschijnen. Gelukkig heeft Mirjam me redelijk vroeg in de uitzending ingepland.
Welke bikkel stapt vandaag op de fiets voor zijn of haar eten? Het wordt in ieder geval niet zo lekker fietsen als vorige week. Sterkte als je dat nodig hebt!
Fijn weekend!

   ‍♀️

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *