Verslag fietsen voor m’n eten – 6/11/2017


Een kort verslag zonder fietskaartje vandaag. Door tijdgebrek (jaja dat heb ik ook weleens) ben ik even snel naar het dorp heen en weer gefietst.

Maar eerst naar soep- en kruidnootexpert Linda Bosman om de courgettesoep en kruidnootjes, gezoet met kokosbloesemsuiker te halen. Morgen de soep proeven, de kruidnootjes zijn al op. Dat zegt iets over hoe lekker ze waren…

Door naar Keurslager Poleij voor vis. Dacht ik eindelijk op maandag een viswinkel in de buurt te kunnen bezoeken, helaas… geen vis op maandag. Zijn uitleg was logisch: dan is er geen verse vis te krijgen en alles moet toch spartelvers zijn, willen ze het in hun winkel verkopen. Dan maar twee wienerschnitzeltjes mee.

De kaas was ook weer op. Nee geen muizen in de koelkast, maar een mannetje die heel erg van kaas houdt in huis. En dit vrouwtje ook natuurlijk. Door naar Kaasmeester Richard voor een stuk. Dit keer viel mijn oog op een biologische kaas van Biostee. De jonge blom werd van mij. Nog een olijfolie uit Kreta mee en ik was weer klaar. Dit keer had ik grotere verhalen dan Richard (over Kreta dan, niet over kaas) en dat is wel heel bijzonder… Kijk maar eens wat hij over geitenkaas te vertellen heeft op het bordje aan de muur.

Vanavond de wienerschnitzels gemaakt in roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel, met wortelen van De Weilandwinkel, gebakken uien (van Peter en Coriza Hoogendonk), paprika van Lange Broekweg 31 (Naaldwijk) en tomaten van Naaldwijkseweg 175 (‘s-Gravenzande) meegebakken.

Heb jij nog gefietst?
Of had je een Rust-en-Restjesdag?
Nieuwsgierig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *