Verslag fietsen voor m’n eten – 5/9 – 7/9/2018


Eindelijk weer even tijd voor een verslag. Door alle congressen en rides kwam ik daar even nog niet aan toe. Vandaag een verhaal over het kopje thee bij Theo. En nog meer leuks en lekkers.

Woensdag ging ik op de thee bij Theo. Theo van den Bos is de man achter de groen-witte parasol aan de Opstalweg op nummer 9 in Naaldwijk. Vorig jaar heb ik eens druiven bij hem gehaald en als ik geen tijd heb om ze bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight of Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin te halen en zijn parasol staat buiten, haal ik ze bij hem. Als hij er is en ze nog heeft want zijn hobbykas is niet zo groot. Maar lekker dat ze zijn!

Ik startte de dag met een schaaltje yoghurt met muesli van de Biefit Gezondheidswinkel met inmiddels bruin geworden banaan van Koornneef Versmarkt, zo heerlijk zoet en dat schijnt supergezond te zijn.

Ik had een hele zak vol plastic bakjes voor Theo opgespaard van de kersen en ander fruit, zodat hij daar zijn druiven in kan verkopen. Theo stond op het punt om jam van eigen bramen en pruimen te maken. Na een lang gesprek waarin we stukjes levensverhalen deelden, ging Theo mijn buit bij elkaar knippen. Ook kreeg ik nog harde peren van zijn boom, om moes van te maken en handappeltjes mee. Met tassen vol fietste ik weer naar huis, want meer tijd had ik niet vanwege praktijkafspraken. Ik had ook nog plastic doppen bij Stichting Spiritueel Lichthuis Mananochoja willen brengen voor het goede doel, maar daar kwam ik niet meer aan toe. Op Naaldwijkseweg 116, ‘s-Gravenzande, haalde ik nog een bakje pruimen.

Een mooie buit in nog geen 6 km. Ik at een kommetje tomatensoep die ik ‘s maandags van de tomaten van Naaldwijkseweg 173, ‘s-Gravenzande had gemaakt en een peertje van Peter Hoogendonk, Polderhaakweg 29, HvH achter Maasdijk. Snel aan de slag in mijn praktijk, om ‘s avonds weer lekker aan de Pasta di Marja te gaan. Met gehakt, olijfolie, knoflook, rode honing-kruidenwijn en bouillonblokje van de Biefit Gezondheidswinkel, uien van boer Pait aan de Polderhaakweg, paprika van de Poeldijkseweg in Monster en soeptomaten van de Naaldwijkseweg 173, flanste ik zo de saus in elkaar. De pastaslierten maakte ik met behulp van de sliertensnijder van Marian’s Kookwereld, van de gele courgette die ik tijdens het Courgettesoepfietsen van Courgettekwekerij van Vliet (Waellandweg 22, Monster) had gekregen en van de groene courgette van de Zwethkade Zuid 16, Den Hoorn. Duo Penotti, twee kleuren in een schaaltie, gebroederlijk bij elkaar. En het was weer heerlijk!

Donderdag was ik spreker op een congres over Integrale Zorg, in De Meerpaal in Dronten, dus de vierwieler werd weer eens van stal gehaald. Het was een boeiende dag met veel goede sprekers over voeding, de waarde van wetenschappelijk onderzoek en hoe artsen meer kunnen gaan samenwerken met complementaire therapeuten. De dag werd aan elkaar gepraat door Sabine Uitslag, voormalig Tweede Kamerlid, tegenwoordig in te huren als dagvoorzitter (en een goeie strenge dagvoorzitter is ze!). Ik heb het Fietsen voor m’n eten tijdens mijn workshop weer flink onder de aandacht gebracht, wie weet wat dat weer oplevert… En ik kreeg de kans om mijn boek Vrij en blij zelfstandig ondernemen op de Zorgmarkt te verkopen dus dat was ook vruchtbaar.
Na het congres heb ik me weer eens laten verzorgen in een restaurant om de hoek, voordat ik die twee uur weer naar huis ging rijden.

Vrijdag was een Geen-Rust-Wel-Restjesdag, want ik had een aantal afspraken in mijn praktijk en het was een prima kitesurfweertje. Ik startte de dag met een yoghurtje fruit-met-plekjes, oftewel van alles wat normaal niet meer gegeten wordt omdat er een plekje op zat: peer van Polderhaakweg 29, appel van Theo, pruimen van de Naaldwijkseweg 116. Zo zonder de beurse plekjes nog prima te doen in de Griekse yoghurt van de Biefit Gezondheidswinkel.

Als bodempie voor het kitesurfen at ik een bolletje dat m’n lief nog bij Bakkerij van Malkenhorst had gehaald, speltcrackers van de Biefit Gezondheidswinkel en broodbeleg van Poelier Straathof en Slagerij Björn van Koppen. De laatste roomboter nog van Kaasboerderij de Westplaaterbij. Na een heftige kitesurfsessie (ik had een beetje pech met hoge golven en een zandbankje), warmde ik moe maar voldaan een eerder vers gemaakt courgettesoepje uit de vriezer op. Als toetje de laatste druiven die ik van Nicolette Rosalinde Graff had gekregen (ze zijn nu echt op), een ogenmeloentje van de Zwethkade Zuid, flesje fruitsap van Boeregoed en wat notenmix van Kaasmeester Richard. Met de beentjes op de bank lekker tv kijken.

Zaterdag heb ik weer lekker gefietst voor m’n eten, en zondag natuurlijk voor die rode roos, maar dat lees je weer in een volgend verslag.

Tussen alle bedrijven door zijn Fanny Beishuizen en ik natuurlijk ook nog lekker bezig met het vullen van de website met alle fietsverslagen. Zodat we straks ook mensen zonder Facebook blij kunnen maken met al die tips om je eten buiten de supermarkt te kopen. Een intensieve, maar o zo leuke klus om te klaren… 

Tot het volgende…
‍♀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.