Verslag fietsen voor m’n eten – 5/9/2017


Laat ik beginnen met uit te schrijven hoe overweldigd ik ben van alles wat hier gebeurt in deze groep. Ik zie mensen met elkaar afspreken om te gaan fietsen, mensen trekken hun stalen ros na jaren van stal, mensen delen hun verhalen en foto’s en de tips blijven binnen fietsen… geen woorden voor alleen dankbaarheid. 

Vandaag had ik een afspraak bij eetcafe de Bonte Haas met Monique Sieck om te gaan lunchen. Een lekkere tussenstop van een lange fietstocht, dus ook op de kaart gezet.
Na een heerlijke omelet met zalm, dacht ik ineens aan die onwijs lekkere bonbons van Onwijs Lekker Wateringen. Monique ging gezellig mee en we brachten een bezoekje aan het chocolade atelier. Op een paar vierkante meter achter zijn huis maakt Wim de mooiste bonbons, met veel minder suiker erin en de meest bijzondere en lekkere vullingen die ik ooit geproefd heb. Natuurlijk naar huis met een volle tas… en we leefden nog lang en onwijs gelukkig… 

Ik fietste Wateringen in om naar Vers5 kaas en noten te gaan. Daar zitten vijf ondernemers bij elkaar in een winkel: slager, kaas, groenteboer, bakker en bloemen. Ik werd meteen herkend door de vrouw bij de kaas, ze was helemaal enthousiast over deze groep. Dus ook op de kaart erbij.

Door Kwintsheul fietste ik terug naar huis en kwam tegenover het Westlands museum het stalletje van Middel Broekweg 107 tegen. Ik werd daar herkend door Angelique Waayer-van Der Graaf, die met haar dochtertje op stap was voor haar eten. Zie het resultaat daarvan in een van de andere berichten die zij vandaag geplaatst heeft. Bij die locatie heb ik vooral veel fruit gekocht en een heerlijke bloemkool. De oudere man daar overtuigde me dat ik de volgende keer toch echt eens spekbonen moet proberen. Dat gaan we zeker doen!

Ik probeerde nog wat andere stalletjes maar vond niet wat ik zocht en ik kwam ook nog wat nieuwe stalletjes tegen. Het is echt ‘ontdek je plekje’. Op de Van Buerenweg 25 trof ik weer een uitgebreid assortiment aan, ook eieren.
Ik had nog kwark nodig en bananen en daarvoor reed ik naar de Biefit Gezondheidswinkel.

Het was vandaag een uitdaging voor mijn fiets om alles mee te krijgen. De buit was groot en zwaar, maar zo lekker! Vanavond heerlijke schouderkarbonades gegeten met bloemkool en salade.

Daarna ontstond er spontaan een nieuw idee: de soepruilclub. Linda Bosman (die van de courgettesoep) wilde het bakje terug brengen en ik stelde meteen voor haar de bietensoep te laten proeven. Zij had champignonsoep gemaakt dus die ga ik weer proeven. Slim toch? 

Ik kon het natuurlijk niet laten haar een onwijs lekkere bonbon met rodekool vulling te laten proeven. Ze genoot zichtbaar… (zie de foto).

Het was weer een onwijs leuke dag vandaag, 30 km in de benen en gesmuld van het heerlijke eten.

Het leven is een feest, als je zelf de slingers ophangt!

Welterusten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.