Verslag fietsen voor m’n eten – 5/11 – 7/11/2018:


Nou ben ik eerst eens even gaan zitten om al jullie leuke berichten van de afgelopen dagen door te nemen. Zo fijn om te zien dat deze groep op Facebook nu in beweging is (letterlijk en lijfelijk) en dat het gewoon doorgaat, ook als ik er even ‘niet ben’. Mijn afwezigheid had natuurlijk een oorzaak. Door familieomstandigheden was mijn massagepraktijk de afgelopen 3 jaar op een te laag pitje komen te staan en dat gaat nu knellen. Dit bezige bijtje heeft het de afgelopen week dus heel druk gehad met gesprekken voeren, keuzes maken en de gevolgen van die keuzes aan den lijve ondervinden. Dat klinkt even vaag en zwaar, maar het resultaat is ernaar (ojee, de Sinterklaasdichtkunst schiet alweer op hol). Ik ben lekker bezig geweest met mijn website aanpassen en dat vraagt wat inspanningen. 

Concreet kan ik zeggen dat mijn multifocus weer helder is:
– mijn praktijkagenda voor SuXeed mag weer voller met massageafspraken,
– de ondernemerstrainingen die ik via verschillende wegen geef, worden nog veel leuker en simpeler dan ze al waren,
– én ik blijf lekker doorgaan met Fietsen voor m’n eten, goed nieuws voor deze groep dus.

Dus als je nog mensen weet die op zoek zijn naar rust in lijf en hoofd en je wilt ze een leuk kadootje geven met de feestdagen? Kijk dan eens op https://www.suxeed.nl/kadobon/ voor een kadobon.
Of zijn ze ondernemer in de dop? Geef dan mijn boek Vrij en blij zelfstandig ondernemen kado, meer info op https://www.vrijenblijzelfstandigondernemen.nl.

Tot zover het reclameblok  .
Ik heb natuurlijk ook gefietst voor m’n eten, gekookt en heerlijk gesmikkeld dus dat deel ik ook graag. Het wordt weer meer dan één verslag, omdat ik weer leuke dingen heb meegemaakt deze week en veel foto’s heb gemaakt.

Maandag begon de dag met een schaaltje heerlijke Griekse yoghurt van de Biefit Gezondheidswinkel met aardbeien van de Westlandse Aardbei en granola van Bakkerij van Malkenhorst. Ik ging lekker aan de slag met schrijven, de blog over Snertfietsen voor Bezoek Westland was aan de beurt. Heb je hem al gelezen op https://www.bezoek-westland.nl/snertfietsen-langs-westlands…?

‘s Middags stapte ik op de fiets om naar Koppert Cress te gaan voor een leuke workshop die Bezoek Westland organiseerde in samenwerking met Online Harvest, over Google My Business. Oftewel: hoe kan ik mijn inmiddels-bedrijf-geworden Fietsen voor m’n eten beter vindbaar maken in Google?

Eerst even langs de Biefit om het boek dat ik gewonnen had, op te halen, maar … Cindy was er zelf niet dus maar weer een keer terug op een andere dag, geen straf.
De workshop was leuk en leerzaam en het was gezellig om de andere partners van Bezoek Westland te ontmoeten. En de stoerste bioboerin van Nederland Hilde Jansen van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in een andere hoedanigheid te zien, worstelend achter een laptop in plaats van met een schaartje in de hand om die heerlijke druiven te laten proeven. 

Natuurlijk kregen we bij Koppert Cress een doos cressen mee, die een plekje in mijn koelkast kregen om weer weg te geven. Ik had de doos bedacht voor lid nummer 3000 Frank van der Steen en zijn toevoeger Ellen Voskamp maar ze reageren nog niet op mijn berichtjes helaas. Dus: wie wil een doos overheerlijke cressen om te verwerken in je gerechten?

Thuis ging ik aan de slag met het klaarmaken van een heerlijke maaltijd: gemarineerde kipfilet van Slagerij D&D in roomboter van de Biefit, met witlof van de Kleine Achterweg, ham van D&D, kaas van Poelier Jos Straathof en paneermeel van de Biefit. Gebakken uien van Boer Pait Peter Hoogendonk, groene paprika van Kwekerij Berkhoudt en courgette van Boeregoed erbij, in olijfolie en kokosolie van de Biefit gebakken. Smullen!

Dinsdag had ik een dagje op stap met de vierwieler. Met een banaantje van de Biefit, appeltje van Farm I See en notenmix van Kaasmeester Richardvoor onderweg ging ik de pad op, helaas te koud voor dakloos.

Ik had een zakelijk overleg in Nijkerk ‘s middags en plakte daar meteen vooraf een gesprek met HalloBoer aan vast. Niels Tomsom van Hallo Boer wist een leuk tentje in Nijkerk, Coava, waar wel heel gezond gekookt (en gebakken) werd: appeltaart met havermoutbodem en gezoet met oerzoet en een kom met veganistische smoothie met granola, banaan, kokos en spirulina. Zag er net zo heerlijk uit als het smaakte, ik zat de rest van de dag vol.
Kennen jullie HalloBoer al? Ze hebben ook een kaart waar boerderijen en kwekerijen op vermeld staan.

Na het andere overleg en een rit van ruim twee uur in de vierwieler kwam ik voldaan moe thuis, weer blij met mijn verse soep in de vriezer. Dit keer was het wel pompoensoep wat ik pakte. Beetje verse basilicum van de Biefit erin en genieten maar.

Woensdag ging ik eerst even feest vieren toen ik ontdekte dat we over de 3000 leden waren. Mijn compilatie werd door anderen voor heel andere dingen aangezien dan de cijfers die de groenten en fruit vertegenwoordigden, maar daar ga ik maar even niet op in. Het is net ‘what is on your mind’ wat je erin ziet natuurlijk.

Ik pakte de fiets om onderweg te gaan naar de Biefit om dat boek te gaan bewonderen. Cindy zou er zijn dus dat is leuk voor de foto.
Eerst nog even langs dat stalletje met bloemkool op Zanddijk 80, ‘s-Gravenzande. Er lagen nog maar een paar bloemkooltjes en een grote verdween in de tas en het geld in het kistje natuurlijk. Ik fietste door naar de Strandweg om bij T Kommaatje een paar komkommers mee te nemen. Ze zijn daar tot 1 december nog open, de automaat 24/7 en het winkeltje alleen op vrijdag.

Via de duinen fietste ik naar Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin om daar een kilo overheerlijke blauwe en witte druiven te kopen. Ook daar is het seizoen helaas bijna voorbij.
Door de Poelzone fietste ik richting Naaldwijk. En wat zag ik daar? Twee grote vrachtwagens met daarop twee delen van… de nieuwe fietsbrug! Voor wie zich dit nog herinnert: de vorige was gesneuveld toen er een vrachtwagen i.p.v. fiets overheen was gereden. Krak, brug weg…
Dus: hij zal binnenkort weer open zijn (of nu al).

Bij de Biefit nam ik broccoli mee voor een ovenschotel, vlees, kaas en schapenmelk. Misschien is het jullie in de verslagen al opgevallen, ik ben even gestopt met melk drinken. Ik merkte dat ik me opgeblazen voelde en ben aan het uittesten of het werkt om een tijdje zonder koemelk verder te gaan. Behalve in de latte natuurlijk. En in de ovenschotel die ik wilde maken gaat ook melk dus ik dacht: ik ga eens schapenmelk proberen, die ze natuurlijk bij de Biefit hebben.

Cindy van Domburg stond er helemaal klaar voor om mij het boek ‘Healthy is Funky’ van Mich Baron te overhandigen, een Vlaamse schrijfster die haar ervaringen met van ongezond naar gezond leven heeft opgenoteerd. Wat een leuk dik boek, ook met recepten! Ik stopte het in m’n blauwe rugtasje om het te beschermen voor onderweg. Jullie zullen waarschijnlijk wel wat tips voorbij zien komen de komende tijd.

Ik fietste door naar Kaashuis Tromp Naaldwijk voor hele oude kaas en notenmixen. Buiten lag hij al te pronken op een stoel: die Ouwe Toon. Zo oud dat hij bij snijden al uit elkaar brokkelt. Ik nam een stukje mee voor over de ovenschotel en voor bij een lekker wijntje natuurlijk.

Op de terugweg nog even een omweggetje via de Heenweg en op de Laan van de Heilige Lambertus paprika’s bij Aat en Els van Onselen gehaald en verderop in het ‘steegje’ een groene courgette bij het favoriete stalletje van Marian van Heuveln. Al die tijd had ik daar nog nooit iets gekocht, dus dat moest er een keer van komen.

Onderaan de Maasdijk reed ik naar de Westlandse Aardbei maar ik moest de dijk oversteken want ze waren bezig aan de weg van dat kleine parallelweggetje. Aardbeien gehaald en hup terug naar huis via de Alsemgeestlaan. Ik zag een bordje van Francien van Haften dat ze ook kadopakketten verkoopt met home made producten dus als je nog iets lekkers zoekt voor een ander: Alsemgeestlaan tussen 1 en 2, ‘s-Gravenzande.

Zo had ik toch weer bijna 20 km weggetrapt met de Vers-Express en de eerste regendruppels op m’n fietshelm gevangen.
Ik ging heerlijk lunchen met dubbeldooier eieren van Boer Pait, Polderhaakweg 29, HvH, en zeekraal van Vishandel ’t Loggertje. Kippenpootjes van Poelier Jos Straathof erbij en wat snoeptomaatjes van Boeregoed.

‘s Avonds ging ik de krootjes van Blaker 16, De Lier koken met hamburgers van en in roomboter van de Biefit gebakken. Grote salade erbij van sla van TopKrop, komkommer van T Kommaatje, fetakaas van de Biefit, paprika van Kwekerij Berkhoudt. Rode ui van Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk erdoor en olijfolie en balsamicoazijn van de Biefit.
Zo heerlijk vers nog alles, ook al ligt het al even in de koelkast. Dat valt me wel op sinds ik fiets voor m’n eten buiten de supermarkt, hoe veel verser alles is.

Ik sloot de dag af met een schaaltje Griekse yoghurt met lijnzaad van de Biefit GezondheidswinkelWestlandse Aardbei en amandelen van Kaasmeester Richard.

Het volgende verslag komt er zeker aan binnenkort. Niet vandaag want ik ga lekker rommelen aan de website van SuXeed. En fietsen voor m’n eten natuurlijk…
Zie ik jou vandaag ook lekker buiten?

Later!
‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *