Verslag fietsen voor m’n eten – 4/10/2017


Vandaag een bescheiden rondje tussen de afspraken in m’n praktijk door. Ik had lekkere eitjes nodig en had eerder nog geen succes gehad aan de De Jonghlaan (‘s-Gravenzande), dus vastberaden daar naartoe gefietst. En met resultaat, er stonden nog genoeg doosjes. Leeg doosje teruggezet, vol doosje mee.

Daarna naar de Tuindersweg (Maasdijk) voor sperziebonen. Op nummer 20 was het stalletje weg en nummer 1 was gesloten. Er hingen nu openingstijden dus die heb ik even op de foto gezet (en in de regiokaart verwerkt). Volgende poging voor die bonen: Stichting Zorgkwekerij Mil Maasdijk. Even over het weggefreesde asfalt heen, want ze zijn daar lekker bezig om de Lange Kruisweg te vernieuwen.

Bij Mil zag ik spekbonen liggen. Aangezien ik die nog nooit gegeten heb en dit vrouwtje geen ‘wat de boer niet kent…’-mentaliteit heeft, heb ik die gekocht. Nog wat tomaatjes en een komkommer mee en op naar de Naaldwijkse weekmarkt.

Want woensdag is bij mij visdag in plaats van gehakt. Naar de kraam van Vishandel ’t Loggertje gefietst om harinkies (met uitjes) en tong te halen. Onderweg naar huis nog even heerlijke pruimen in de Boeregoed hoek in De Carlton Tuincentrum gehaald, ze waren alweer op thuis, zo lekker die dingen. Ik zag ook zoete aardappelen liggen, dat leek me lekker bij de bonen.

Vanavond heb ik dus tong gemaakt, met spekbonen en in kokosolie gebakken zoete aardappelschijfjes. Jammie!

En die wind vandaag viel ook super mee. Heb jij ook nog gefietst voor je eten?

Trouwens spannend wat Edith Laterveer-ter Beek vanavond bij de wijn- en kaasproeverij van Kaashuis Tromp Naaldwijk gaat beleven. Benieuwd naar haar verslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *