Verslag fietsen voor m’n eten – 31/8/2017


Vandaag had ik niet zoveel nodig dus ik ben meer gaan verkennen om de kaart te verrijken met nieuwe adressen.

Eerst ben ik naar Bakkerij Vreugdenhil gefietst om daar een vers ongesneden maïsbrood te halen voor bij de courgettesoep waarvan Linda Bosman mij het recept gaf (zie foto).
Wist je dat je daar ook heerlijk een kopje koffie (met zelfgebakken koekje uiteraard) kunt drinken?

Onderweg terug ging ik op zoek naar de scharreleieren van Francis D Vette. Even de Maasdijk oversteken naar 37a en via hetzelfde pad weer terug. Ik reed de zwarte kist bij de brug straal voorbij en fietste naar achter het huis. Daar zag ik een moestuin waar een oudere man bezig was.
Ik vroeg of hij ook wat te koop had, maar het was voor eigen gebruik. Hij had wel druiven in een kas. Ophalen alleen op afspraak: dhr. Olsthoorn 0174-512846. Hij knipte een mooie tros druiven vers af en ter kennismaking maakte hij er ook een heel mooie prijs van.

Terug naar de brug om de eieren te spotten. Er zaten inderdaad eieren in de zwarte kist. En ik had ook nog een leeg eierdoosje bij me dus die kan meteen weer gerecycled worden.

Langs de Maasdijk op nr 50 (plaats Maasdijk, vooral niet te verwarren met ‘s-Gravenzande) vond ik een plek voor kasbonen. Fotootje gemaakt en op naar de tip die Ilze Visser mij gaf op de Dwarshaak 30.
Ik maakte daar kennis met Mijnie van der Knaap die een groot assortiment groente en fruit vanuit de schuur verkoopt. We hadden een heel leuk gesprek en hebben meteen de Facebook vriendschap compleet gemaakt. Mijnie benadrukte nog wel dat ze seizoensgroenten verkocht dus dat het ook een keer afliep. Dat geldt natuurlijk straks voor de meeste stalletjes langs de weg.

Thuis gekomen at ik snel een bord heerlijke yoghurt met blauwe bessen van de Biefit Gezondheidswinkel, met aardbeien van Cees (die van die spruiten die niet te koop waren) van Maasdijk 108 (‘s-Gravenzande).

Even wat praktijkafspraken, een interview met Sanne Bakker van het AD Westlandeditie (jaja we komen waarschijnlijk in de krant) en daarna snel aan de soep beginnen.
Hoe makkelijk kan het zijn: binnen een half uurtje stond er een heerlijke courgettesoep (van die knoepert van een courgette voor een kwartje bij het Westlands museum) met zalmsnippers van Vishandel ’t Loggertje en maïsbrood van Bakker Vreugdenhil.

Smullen!

Fijne avond fietsers…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.