Verslag fietsen voor m’n eten – 30/8/2017


Jaja, een beetje regen heeft dit vrouwtje niet tegengehouden om vandaag weer te gaan fietsen voor m’n eten. De planning was om naar het Staelduinse Bos te fietsen voor een hardlooprondje en dan door naar de Naaldwijkse weekmarkt, maar die buienradar is ook niet te vertrouwen… “de komende drie uur geen neerslag verwacht” betekende als een verzopen katje in het bos aankomen.

In het bos hardlopen ging best, maar aangezien we in deze minst groene gemeente van Nederland geen bos hebben om droog doorheen te fietsen, beloofde dat niet veel goeds.

Na het hardlopen ben ik maar even naar huis gereden om een droog fietspakkie aan te trekken en weer een poging te wagen. Nou heb ik vroeger dagelijks de Westlandsche Courant rondgebracht, dus ben gepokt en gemazeld wat regen, wind, hagel, ijzel enzo betreft. Onderweg kwam ik langs de keet van Cees bij Maasdijk 108, een plekje die nog niet op de kaart stond. Toch wel lekker om even droog te staan.

Cees z’n keet is onbemand maar je wordt er verwelkomd door een vrolijk muziekje, een camera en een bord met daarop de hoop dat het er eerlijk aan toe gaat “anders kap ik ermee”. Ik heb genoten van de inhoud van Cees z’n keet, vooral van de poster van Cees z’n spruiten die niet te koop waren. Zie de foto’s om het allemaal zelf te beleven. De buit was groot: aardbeien, mandarijnen, uien en druiven.

Op naar de weekmarkt om ingrediënten te halen voor een courgettesoep. Toen ik gisteren die knoepert van een courgette die ik gisteren had gekocht bij het Westlands Museum aan vriendin Linda Bosman liet zien, stuurde ze mij meteen een recept toe.
Bij de viskraam van Vishandel ’t Loggertje haalde ik zalmsnippers en daarna liep ik door naar Kaashuis Tromp Naaldwijk om groene pesto en roomkaas te halen.

Toen werd het tijd om eens een bezoekje aan Marian van Heuveln te brengen in Marian’s Kookwereld. Even kennismaken en met twee supersonische vershouddozen plus uitgebreide uitleg weer door naar het volgende punt. Melk en yoghurt haalde ik bij de Biefit Gezondheidswinkel en zo had ik de buit weer compleet en een rondje fietsen van 18 km.

Ik was er helemaal klaar voor om voor het eerst in mijn leven courgettesoep te maken, maar de plannen werden anders. Heerlijk met familie bij Eetcafé de Witte gegeten, dus morgen aan de slag met de soep.

Het was dat mijn vriend weer tandpasta nodig had, anders zou ik gewoon weken niet meer naar de supermarkt hoeven. Het was stervensdruk bij Appie dus dat bevestigde meteen dat ik liever fiets voor m’n eten. Zelfs op zo’n regenachtige dag als deze.

Jullie ook (inmiddels)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *