Verslag fietsen voor m’n eten – 3/11/2017


Het was weer tijd voor een lange fietstocht vandaag om m’n eten bij elkaar te sprokkelen. Maar bij gezond eten hoort een gezonde bereidingswijze. Die versleten teflon pan moest nu echt de deur uit. Laat Marian van Heuveln van Marian’s Kookwereld daar nou net een leuk aanbod voor hebben: bij inlevering van je oude pan € 10 korting op een nieuwe. Plus een gedegen advisering. Ik koos voor titanium met 10 jaar garantie.

Toen moest ik op zoek naar een spin om de watertanks van Aquadraat op mijn bagagedrager mee te kunnen nemen. Marian gaf me het advies om naar Hoogkamer Rijwielhandel te gaan in Naaldwijk. Wat een goed advies! Ik werd zeer professioneel geholpen en als de spin niet goed werkte, kon ik hem gewoon terugbrengen.

Goed beslagen ter weg fietste ik naar mijn belangrijkste doel van vandaag: die overheerlijke druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Volgende week zaterdag is de oogst bij hun wel op, dus nog snel ervan genieten.

Daarna doorgefietst naar Hoeve Biesland voor rauwe melk van de tap. Ook nog die superheerlijke eierkoeken van Jan Bronswijk in De Weilandwinkelmeegenomen en wortelen en roomboter. Alles in de koeltas en op naar Santé Holland.

Onderweg bedacht ik me ineens om geen vis te halen op de markt maar lekkere gegrilde drumsticks bij Poelier Straathof in De Lier. Snel door naar Sylvia Simons-vd Berg om de supersonische spin-constructie uit te proberen. En het lukte! Fietsen voor m’n water is dus ook op deze fiets mogelijk. Ik merkte niet eens dat er een tank van 10 liter achterop lag…

Thuisgekomen heb ik die ovenheerlijke eierkoek op, met dik boter en aardbeitjes van de Westlandse Aardbei erop. Weet jij al hoe onwijs lekker dat is? Een fijne beloning voor 52 km fietsen…

Het werd ‘vrijdag gemakdag’ dus vandaag: kippetjes van Straathof met knabbelwaar zo uit het vuistje: worteltjes van Cees (Maasdijk 108, ‘s-Gravenzande), komkommer van Naaldwijkseweg 116 (‘s-Gravenzande) en radijsjes.

Wat ontzettend leuk dat steeds meer fietsers (en wandelaars en vierwielers) hun verslagen gaan delen!

Blijf delen en maak een ander daarmee blij… zowel andere fietsers als de aanbieders van ons eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *