Verslag fietsen voor m’n eten – 3/10/2017


Vandaag stond eerst een interview bij Themapark De Westlandse Druif/Brasserie De Druiventuin op het programma. Met fikse tegenwind fietste ik via het Vlotwateringpad naar de Vlotlaan. Vlot was dus niet van toepassing op mijn ritje.

Bij De Westlandse Druif kreeg ik van Ton Immerzeel een uitgebreide uitleg over wat er allemaal nodig is om als biologische druif gecertificeerd te worden. Binnenkort een blog daarover. Druivenprinses Joyce van der Meermaakte het plaatje tussen de druiven mooi af. Natuurlijk met een doosje muscaat druiven mee, op naar de volgende stop.

Omdat ik het Vlotwateringpad nog nooit helemaal uitgereden had, ben ik terug helemaal doorgefietst. Tot het pad niet meer verder ging, letterlijk en figuurlijk. Het stopte gewoon, dus via het voetpad ben ik langs de plas van alle winden richting de Bospolder gefietst. Mijn volgende doel was Honselersdijk en onderweg nog even een overheerlijk oogmeloentje (of ogenmeloen zoals op het bord staat) gehaald op de Dortlaan. Als je ze nog wil proeven, moet je snel zijn: volgende week nog en dan is het over.

In Honselersdijk bracht ik een bezoekje aan Edith Laterveer-ter Beek, die de eerste (en enige) gegadigde was voor het vrijkaartje voor de wijn- en kaasproeverij georganiseerd door Kaashuis Tromp Naaldwijk. Zij was er maar wat blij mee en brengt na afloop verslag uit van de proeverij. Nieuwsgierig naar haar beleving van de wijnen en kazen…

Nog even een stop bij de Biefit Gezondheidswinkel om roomboter en die heerlijke biologische Bulgaarse yoghurt te halen, die is zo lekker mild dat hij alweer op was. In het kader van de Pietendiscussie heeft Cindy van Domburg al ovenheerlijke pepernoten gezoet met honing in de schappen liggen. Ze zijn een hommage aan de vorige eigenaar van de Biefit en daarom ‘Pietennoten’ genoemd. Ik kreeg een zakje mee om te proeven.

Vanavond heb ik champignonsoep gemaakt naar het recept van soepexpert Linda Bosman. Simpel en heerlijk! Zie het recept bij de foto’s.

De wind kon mij vandaag weer niet tegenhouden en die paar druppels regen verdampten direct weer op mijn jasje. Kortom een heerlijke dag om een rondje van 16 km te fietsen.

Heb jij ook je eten weer op de fiets gehaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *