Verslag fietsen voor m’n eten – 29/8/2017


Vandaag een rondje kriskras door het Westland gemaakt. Ik fietste langs het stalletje dat Marian van Heuveln aan Lange Broekweg had doorgegeven en zag er direct aan de overkant nog eentje met pruimen (de druiven waren op denk ik). Ik kocht aan de ene kant een gele paprika en komkommertjes en de pruimen waren ook van mij. Wel snel opeten want ze zijn goed rijp. Dus lekker voor onderweg.

Mijn missie was vis halen op de weekmarkt in De Lier. Toen ik bij de viskraam aankwam, werd de vis net aangeleverd dus nog spartelvers. Op de foto wilde ze ook wel terwijl ze mijn kabeljauwfilet schoonmaakte.

Ik wist nog niet zo goed wat mijn volgende stop zou zijn (ik heb nooit een boodschappenlijstje), maar dacht ineens aan Louis Kester en zijn raapstelen. Dus Nieuwe Tuinen 12 in Honselersdijk werd het. Nog geen idee waar ik precies heen moest fietsen, maar de door mij gemaakte kaart bood uitkomst. Ik ben 43 maar nog nooit daar geweest.

Onderweg fietste ik even langs het Westlands Museum, ook nog nooit eerder geweest. De man achter de kassa zei dat zijn vrouw hen hier had aangemeld dus leuk om te horen dat deze groep al bekend was. Ik kocht een enorme courgette voor het verbijsterende bedrag van 25 cent. Ze hebben geen winstoogmerk, vertelde de man. Een aanrader voor mensen die niet zoveel te besteden hebben dus.

Bij Raapstelen Westland nam ik een recept voor raapstelensalade mee en de raapstelen zelf, waarna ik mijn weg vervolgde naar de Biefit Gezondheidswinkel om de rest van de ingrediënten te halen. Cindy van Domburg zat heerlijk een salade te eten en ze gaf me meteen een tip: van oud brood kun je croutons maken door blokjes brood even te roosteren, olie en kruiden erop en door de salade. Die onthouden we!
In het kader van verspilling waar ik vanmorgen deze blog over deelde: http://www.suxeed.nl/blog-minderverspilling/

Na mijn inkopen nog een heerlijke warme grillworst bij Speciaalslagerij Bjorn van Koppen gehaald en toen op naar huis.

Onderweg aan de Hoge Geestweg kwam ik nog een stalletje tegen met druiven. Ze hadden ook midi-komkommers en die heb ik meegenomen. Niet vergeten te betalen want je staat op camera en je foto wordt zo verspreid.

Ik wilde nog wat fruit halen en dacht aan de Westlandse AardbeiVan der Sar Plants of Be-leaf, maar bij alledrie stond ik voor een dichte deur.
Aardbeien zijn er half september weer bij de Westlandse Aardbei.
Vlakbij huis ontdekte ik nog een stalletje bij Naaldwijkseweg 116, waar ik oogmeloen mee heb genomen. Benieuwd of die net zo lekker smaakt, als-ie ruikt.

Thuisgekomen eerst geluncht met crackers, grillworst (hij was nog warm) en boerenkaas.
De rauwe melk van Hoeve Biesland opgemaakt, deze is 5 dagen houdbaar dus net op tijd. Morgen de glazen fles weer vullen aan de melktank, dat is nog eens goed voor het milieu! Vanmiddag vroeg gegeten en me gewaagd aan de raapstelensalade. Nog nooit eerder gegeten, voor herhaling vatbaar.

Op zo’n warme dag als vandaag is een koeltasje met bevroren koelelement onontbeerlijk, zeker als je vis of vlees gaat halen.

Vanavond maak ik kennis met Bezoek Westland, nieuwsgierig…

Fijne avond met heerlijk bij elkaar gefietst eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *