Verslag fietsen voor m’n eten – 29/11 – 3/12/2020


Goedemorgen aanstormende Kerstdinerfietsers! Nog een paar nachtjes slapen en dan wordt alle informatie waarmee je de komende weken je kerstdiner bij elkaar kunt sprokkelen, gedeeld. Als koetjes in de wei zijn we alles voor jullie aan het voorkauwen en herkauwen, zodat je straks alleen maar de fietsroute hoeft te volgen en het winnende kerstmenu van Laura Hagen-Game zo in je fietstassen belandt.

Achter de schermen wordt door Richard de Rijke keihard vol passie aan de instructies en coupons gewerkt en Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland bereiden de promocampagne voor. Kun je je nieuwsgierigheid nog bedwingen? Of sta je net als ik te trappelen om op de fiets te stappen en de route te gaan rijden?

Het mag dan wel somber weer zijn, met een beetje regen en wind, het kan mij in ieder geval niet deren. Vanwege de beperkte beschikbare tijd waren het wat korte ritjes deze week. En heel veel smullen van dat heerlijke lokaal gekochte eten.
Zondagavond maakte ik een ‘Loetje’, zoals in het gelijknamige restaurant: een biefstuk in zijn jus. Deze biefstuk had ik vorige week zaterdag gekocht bij Boerderij Landlust Maasland en het was subliem vlees! Sperzieboontjes van de Kleine achterweg in Naaldwijk erbij en een gekookt aardappeltje en roomboter voor het bakken en de jus van de Biefit Gezondheidswinkel. Een mesje kruidenboter van Keurslager Poleij op de biefstuk maakte het helemaal af.
Maandag had ik een volle dag in mijn praktijk SuXeed Massage & Leefstijl. Naast de drukte rondom het organiseren van het Kerstdinerfietsen loopt mijn praktijk ook gewoon door. Zij komen deze maand met als doel stressvrije feestdagen te hebben en gelukkig weet ik zelf heel goed hoe ik mijn eigen stress kan ontladen: fietsen! En regelmatig gemasseerd worden, de juiste voeding, voldoende water drinken en genieten van koken en eten.
Het helpt me om de dagen achter de pc te kunnen volbrengen en zo had ik er deze week nogal wat. Dinsdag werd de winnaar van de Kerstdinerfietsenverkiezing – stemronde bekend en gelukkig stuurde Laura me meteen uitgebreide recepten en ingrediënten zodat ik direct de fietsroutes in route.nl kon gaan uitstippelen. Dat is echt een gepuzzel waar ik wel de rest van de dinsdag mee bezig was.
Af en toe een zoete lekkernij eten is helemaal niet erg als je zoveel in beweging bent als ik. Die heerlijke eierkoeken van Banketbakkerij Chocolaterie Van Aalst bijvoorbeeld… ik haalde ze woensdag voor m’n lief. En een beetje voor mezelf. Bij Poelier Lieffering in ‘s-Gravenzande haalde ik gebraden kippenpoten. Bij Kaasmeester Richard was het weer tijd voor een stuk kaas. En ik kon kiezen: van melk of marsepein gemaakt. Wat een grappig kaasplankje was dat!
Met nog wat Onwijs Lekker chocola van Wim Löbker en een stukje brie op zak ging ik huiswaarts. Om voor het avondeten even een makkelijke salade van sla, puntpaprika en komkommer van Boeregoed, snoeptomaatjes van Lokaal Westland en dressing van Fruitwinkel de Kwikstaart, gebr van Kekem die ik nog uit de Alblasserwaard had, te maken. Gebraden kippenpoot erbij en klaar was ik…
Donderdagochtend had ik een afspraak met PUUUR Midden-Delfland om een leuk promofilmpje op te nemen. En waar kun je dat beter doen dan bij Bouwlust waar de kerstsfeer al helemaal te proeven was. Ook zij zijn Kerstdinerfietsenpartner straks in de Midden-Delflandse route.
Met de gelukssokken aan die ik deze zomer van Aad en Wilma van Meurs heb gekregen, fietste ik door een beetje regen, met tegenwind heen en 13 km in één stuk naar Maasland. Kerstmuts van In de Verkleedkist op en filmen maar.
Ik maakte na de opnames meteen van de gelegenheid gebruik om te shoppen in dat prachtige streekwinkeltje, die 7 dagen in de week geopend is. Zuivel van DelflandseZuivel, vla van Kaas- en Zuivelboerderij van Winden, vlees van verschillende boeren uit de buurt, bospeen… het belandde allemaal weer in de fietstas van de Vers-Express.
Op de terugweg had ik heerlijk windje mee. Ik fietste naar Poelier Jos Straathof
waar ze druk bezig waren met de kerstetalage van de winkel. Wat broodbeleg en schnitzels mee en hop weer naar de volgende kleine winkelier. Bij Bakkerij van Delft haalde ik broodjes voor de lunch. Weer 25 km op de teller, in tweeën gesplitst op de foto’s want ik had per ongeluk op ‘voltooien’ in plaats van pauze gedrukt bij Bouwlust.
We hadden nog twee van die kippenpoten van Lieffering dus dat was makkelijk donderdagavond. Ik maakte er gebakken aardappels van de Kleine Achterweg bij en een bloemkooltje van Boeregoed. Mayonaise Van Ton van de Biefit erbij en smikkelen maar.
Gisteren was weer een volle dag met organiseren, masseren, gemasseerd worden, mailen, mailen en nog eens mailen. We hebben de Westlandse horeca maar gesteund door iets te laten bezorgen…
Vandaag staat er nog een fietstochtje op de planning. Even de spanning van het computeren eruit trappen en dan de laatste voorbereidingen voor maandag: de dag die je wist dat zou komen… de dag van de lancering van het Kerstdinerfietsen…
Ben je ook net zo nieuwsgierig als ik en al die Kerstdinerfietsenpartners, hoeveel mensen gebruik gaan maken van de actie? Hoeveel Kerstdinerfietsers gaan de kleine winkeliers en stalletjes verblijden met een bezoekje en aankopen van de aanbiedingen (en meer) doen?
Ik ga er nog even een rustig weekend op voorkauwen en herkauwen. Als een koetje in de wei en een bezige (Marja de) bij…
Fijn fietsweekend!
 ‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *