Verslag fietsen voor m’n eten – 28/9/2017


Huh? Toch een verslag? Tsja, soms lopen dagen anders dan gepland dus ik heb vandaag toch stiekem gefietst. En gekookt. Ik kon het gewoon niet laten, het is een verslaving. Wel een gezonde verslaving gelukkig…

Ik had nog best veel nodig, vooral snoepjes (fruit en komkommertjes) en zuivel. Eerst ben ik via Monster naar Plukkerij Framblij gefietst om een doosje frambozen en aardbeien te halen. 2e keus frambozen zijn ook lekker en goedkoop, maar wel meteen opeten.

Daarna ben ik doorgereden naar het centrum van Naaldwijk om kaas te halen. Eerst nog even langs de Westlandse Wijnhandel. Omdat ik vaak zoete rode wijn in gerechten verwerk (pastasaus en stoofpeertjes), ben ik advies gaan halen. Wat een leuk winkeltje is dat! En heb je gezien in een eerder bericht vandaag dat ze binnenkort een aantal proeverijen organiseren? Zie ook www.westlandsewijnhandel.nl.

Op naar de kaas bij Kaashuis Tromp Naaldwijk dit keer. Nog wat cashewnoten erbij en ik kan weer vooruit. Ook bij dit kaashuis organiseren ze een leuke proeverij op woensdagavond 4 oktober in de Oude Kerk. Zie het eerdere bericht van vandaag in deze groep.

Voor kwark, yoghurt en boter nog even naar de Biefit Gezondheidswinkel. Meteen gevraagd of Cindy van Domburg ook tissues gaat verkopen. Dan hoef ik nergens meer voor naar de supermarkt.

Onderweg naar huis nog wat blauwe pruimen gehaald bij de Boeregoedhoek in De Carlton Tuincentrum. Die zijn toch zo lekker! En bij Naaldwijkseweg 253 langs voor kromme snoepkomkommertjes. Anders worden ze toch maar afgekeurd (en weggegooid, zonde!).

Vanavond heb ik courgettepasta gemaakt met groene courgette van het Vlotwateringspad. De saus bevatte ui, knoflook, gehakt en bouillon van de Biefit, oranje paprika van de Raaphorstlaan en tomatensalsa die ik deze week voor de pompoensoep had gemaakt en nog over had. Alles weer vers van langs de weg en bij kleine winkeliers. Ik hou ervan!

Ga jij ook al zover fietsen dat je niet meer naar de supermarkt hoeft? Nieuwsgierig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.