Verslag fietsen voor m’n eten – 28/7/2020


Afgelopen week weer een mooie ronde kunnen fietsen. Ik ben begonnen bij de Dorpstraat van Zwaag hier mijn weg vervolgt langs de Karwei Hoorn richting de Koewijzend / Bangert. Daar verschillende producten en kraampjes gezien. Bij de eerste kraam, een zak appels gekocht er waren hier nog meer verschillende producten te koop zoals; perensap, appelsap, Elster en Jonagold appels. Helaas waren de sapjes op om deze te proberen. Daarna mijn weg verder volgt langs de Bangert / Blokker.
Daar kwam ik aan het einde vqn de straat bij het stoplicht een leuke kraam met verse biologische producten uit eigen tuin. Ze verkochten bieten, uien en aardappels. Hier voor nu niks mee genomen maar wel even een foto gemaakt. Het adres zet ik onder de foto.

Daarna de weg over gestoken om Honing te halen bij de familie Kampen. In de zelfde straat kwam ik nog puntpaprika’s tegen er hier een van mee genomen. De kraam zal er niet altijd staan maar zeker leuk om mee te nemen. Door gefietst naar Oosterblokker, naar de zuidergracht langs de Molen de Krijgsman.
Door gefietst naar Jam en Zo, hier helaas wel een foto gemaakt maar deze is mislukt.. Maar er stond heerlijk fruit voor aan de weg. Hier kersen, bessen, pruimen en een prei mee genomen. Daarna doorgelopen naar het winkeltje van Jam en Zo. Hier zuivel mee genomen. Vlaflip, melk, yoghurt en hangop mee in de koeltas.
Door over de Zuidergracht langs de Intratuin. Daar stond een heerlijke kraam met veel verschillende producten. Van tuinbonen, tomaten tot uien en meer.
Even kijken of ik nog ruimte overhad om nog iets mee te nemen. Ik ben gegaan voor de tomaten en een komkommer. Helaas is de foto een ‘live’ foto geworden waardoor ik het niet zo goed op de foto heb kunnen zetten. Daarom is het een wazige foto geworden.

Daarna mijn weg vervolgt over de Noordergracht richting Schellinkhout. Daar kwam ik kersen tegen bij Fruitbedrijf Snoeck. Onderweg kwam ik nog loempia’s en andere gerechten tegen. Bij Vietnamese Loempia.
Aan de overkant van de weg nog een mooie kraam in de vorm van een oud bushokje. Hier kwam ik er achter dat mijn klein geld zo goed als op was dus ben ik omgekeerd. Door het park terug naar de Heusmolen. Langs het Munt park terug naar de markt van de Heusmolen. Hier nog paprika, frambozen en courgettes mee genomen. Gelukkig kon hier pinnen en waren mijn fietstassen ook over vol en is het tijd om naar huis te gaan. Ik ging nog even langs de slage maar deze was al met vakantie.

De adressen zet ik bij de foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *