Verslag fietsen voor m’n eten – 27 – 28/3/2020


15 foto’s om de sfeer weer te keren naar waar het in deze groep over gaat.

De tranen zijn gedroogd, de beslissing doorgezet. En hopelijk een zeer tijdelijke lockdown want ik heb er een gruwelijke hekel aan om mensen te moeten buitensluiten. Als zzp’er in een contactberoep voel ik me momenteel al zo doelloos omdat ik mijn praktijk heb moeten sluiten.

Wij hebben ons vol op deze groepen eten en bloemen gestort om van betekenis te kunnen zijn voor die kleine zelfstandigen met wie ik als collega-ondernemer meevoel. En dan schiet het zo uit z’n verband… ik troost me met de gedachte dat we allemaal een beetje van ons padje zijn. En dus dingen doen die we deden toen we nog moesten vechten voor ons voedsel. Eten of gegeten worden.

En weer door…

Nu weer over dat eten, daar geniet ik zo van. We houden ook van uit eten, maar nu dat niet meer kan op de gezellige manier, besteden m’n lief en ik meer aandacht aan ons eten thuis.

Gisteren even het fietsje gepakt naar de ‘s-Gravenzandse weekmarkt om een visje te halen. Kaas en noten bij Kaasmeester Richard en broodbeleg bij Keurslager Poleij.

Het werd een co-creatie samen met m’n lief gedoopt tot ‘Gambaanse cressen’ oftewel cressen van Koppert Cress op gamba’s van Vishandel ’t Loggertje, met knoflook van Keurslager Poleij room en olijfolie van de Biefit Gezondheidswinkel. Een salade erbij van sla van de Kleine Achterweg, komkommer en paprika van Boer Pait Peter Hoogendonk en radijs van Mijnie van der Knaap. Fetakaas van de Biefit. Zo heerlijk!

Vandaag toch nog even vroeg op de fiets om wat lekkers te gaan halen. De tomaten waren op dus ik wilde het net geopende stalletje van T Kommaatje bezoeken. Eerst even langs Rokerij Hoeks & Heerlijk voor sliptongetjes, die zagen er zo lekker uit op de foto. Het was nog rustig, dus ruimte genoeg om afstand te houden. Ook nog een makreeltje mee en hup weer verder.

Tomaten aan de Strandweg gehaald uit de automaat. Het winkeltje gaat voorlopig nog niet open maar de automaat was goed gevuld.

M’n lief wilde kampioentjes, dus nog even langs Bakkerij vd Berg aan de Julianaweg. Netjes buiten wachten want maar 4 klanten mochten binnen.

Harde broodjes, croissantjes, lekkere dingen om onszelf te verwennen.

Ik wilde voor het weekend ook nog wat fruit hebben dus ik dacht: laat ik nu eindelijk eens de nieuwe winkel van Koornneef Versmarkt gaan bewonderen. Nou dat heb ik geweten. Daar ging natuurlijk wel wat meer in de tas mee naar huis dan een paar peren. Midi- en maxikomkommertjes, bospeen, Hollandse paprika… al dat vers huppelde zo m’n tas in. En iedereen hield netjes afstand. Top geregeld.

Vanavond gingen we samen lekker de sliptongetjes klaarmaken. In roomboter van de Biefit, met de bospeen en erwtjes. En natuurlijk met een potje homemade perencompote van Francien van Haften, Alsemgeestlaan (tussen nr 1 en 2 onder de carport) ‘s-Gravenzande. En cressen erop. Smullen!

Hebben jullie ook zo lekker gegeten?

Besteed je ook meer aandacht aan je verse vitamientjes? Het is zo belangrijk in deze tijd…

Zo is het tij in mij weer gekeerd.

Even de ontlading van de spanning en weer focussen op waar het hier om draait: fietsen voor je eten buiten de supermarkt.

Wat koop jij en waar? Wat maak je ervan?

Deel het hier om elkaar en de ondernemers te ondersteunen…

‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *