Verslag fietsen voor m’n eten – 27/10/2017


Wat een prachtig weer was het vandaag om te fietsen! Net als ik ergens binnen was, regende het en ik had heen en terug zijwind, dus prima uitgekiend.

Ik had vandaag een afspraak met Marieke Berkhout en Margriet van Stadstuinderij Buitenleeft, dé zelfoogsttuin van Delft en omstreken. Binnenkort meer daarover, er komt weer een blog aan….

Na een inspirerend gesprek op die immer inspirerende plek, ging ik grote inkopen doen bij De Weilandwinkel van Hoeve Biesland. Omdat het dit weekend super lekker gaat waaien en mijn vriendje en ik van kitesurfen houden, ben ik dit weekend op het water te vinden in plaats van op de fiets.

Dus voor drie dagen boodschappen doen. Ik nam
– kastanjechampignons en oesterzwammen mee voor soep, met een nog af te bakken maïsbrood,
– verse zuurkool uit het vat, kruimige aardappels uit eigen tuin (van De Groenteboerin dan), met spekblokjes en rookworst,
– en rundergehakt en courgettes voor pasta di Marja. En altijd als ik daar ben, een fles rauwe melk mee zo van de koe.
Ook eens die lekkere biodynamisch ‘geteelde’ eierkoek van Jan Bronswijkgeprobeerd, lekker eentje voor onderweg.

Onderweg terug kon ik het niet laten om even bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight te fietsen om de meest verfijnde druiven te halen uit de regio (en een oogmeloentje, smullen!). En dan ontmoet je zo weer een paar inmiddels nieuwe leden van deze groep…

Op het laatste moment heb ik ook nog een paar komkommers meegenomen bij het stalletje van Naaldwijkseweg 116 (‘s-Gravenzande). Toen was ik wel compleet…

Vanavond dus heerlijke champignonsoep gemaakt van het recept van soepexpert Linda Bosman. Ze kan me niet meer bijbenen. Had ik net een soep voor haar klaar staan, is het alweer zover… huphuphup met die soepruilclub!

Bij de soep heb ik dat ovenheerlijke maïsbrood afgebakken. Het is met recht het lekkerste maïsbrood dat ik ooit gegeten heb! Ode aan Jan Bronswijk.
Nu ga ik voldaan van 45 km fietsen en heerlijk eten met m’n beentjes op de bank….

Jullie nog gefietst voor je eten vandaag?

Fijne avond en alvast een fijn weekend.
Ik zal aan jullie denken als ik me met vlieger en op surfplankje laat voortbewegen door de wind op de zee… yieeeehaaaa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.