Fiets en ontdek jouw dagelijkse eten langs de weg…
Verslag fietsen voor m’n eten – 27/10/2017
door: Marja 26 oktober 2017
Wat een prachtig weer was het vandaag om te fietsen! Net als ik ergens binnen was, regende het en ik had heen en terug zijwind, dus prima uitgekiend.
Ik had vandaag een afspraak met Marieke Berkhout en Margriet van Stadstuinderij Buitenleeft, dé zelfoogsttuin van Delft en omstreken. Binnenkort meer daarover, er komt weer een blog aan….
Na een inspirerend gesprek op die immer inspirerende plek, ging ik grote inkopen doen bij De Weilandwinkel van Hoeve Biesland. Omdat het dit weekend super lekker gaat waaien en mijn vriendje en ik van kitesurfen houden, ben ik dit weekend op het water te vinden in plaats van op de fiets.
Dus voor drie dagen boodschappen doen. Ik nam
– kastanjechampignons en oesterzwammen mee voor soep, met een nog af te bakken maïsbrood,
– verse zuurkool uit het vat, kruimige aardappels uit eigen tuin (van De Groenteboerin dan), met spekblokjes en rookworst,
– en rundergehakt en courgettes voor pasta di Marja. En altijd als ik daar ben, een fles rauwe melk mee zo van de koe.
Ook eens die lekkere biodynamisch ‘geteelde’ eierkoek van Jan Bronswijkgeprobeerd, lekker eentje voor onderweg.
Onderweg terug kon ik het niet laten om even bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight te fietsen om de meest verfijnde druiven te halen uit de regio (en een oogmeloentje, smullen!). En dan ontmoet je zo weer een paar inmiddels nieuwe leden van deze groep…
Op het laatste moment heb ik ook nog een paar komkommers meegenomen bij het stalletje van Naaldwijkseweg 116 (‘s-Gravenzande). Toen was ik wel compleet…
Vanavond dus heerlijke champignonsoep gemaakt van het recept van soepexpert Linda Bosman. Ze kan me niet meer bijbenen. Had ik net een soep voor haar klaar staan, is het alweer zover… huphuphup met die soepruilclub!
Bij de soep heb ik dat ovenheerlijke maïsbrood afgebakken. Het is met recht het lekkerste maïsbrood dat ik ooit gegeten heb! Ode aan Jan Bronswijk.
Nu ga ik voldaan van 45 km fietsen en heerlijk eten met m’n beentjes op de bank….
Jullie nog gefietst voor je eten vandaag?
Fijne avond en alvast een fijn weekend.
Ik zal aan jullie denken als ik me met vlieger en op surfplankje laat voortbewegen door de wind op de zee… yieeeehaaaa!
Een heerlijke 45 km in de beentjes…
Starten met een goed bodempie voor het fietsen: – aardbeitjes van de Westlandse Aardbei – blauwe bessen van De Weilandwinkel – slagroom van de Biefit Gezondheidswinkel, gezoet met een beetje honing
De zon was uitbundig aanwezig vandaag — bij Stadstuinderij Buitenleeft.
Eerst een bezoekje aan Stadstuinderij Buitenleeft voor wat voer voor een nieuwe blog — bij Stadstuinderij Buitenleeft.
Zo’n prachtige plek midden tussen het groen. Laat die zon de oogst maar rijpen bij Stadstuinderij Buitenleeft — bij Stadstuinderij Buitenleeft.
Zo weet je nu de weg bij Stadstuinderij Buitenleeft. Als je goed kijkt zie je dat het kapitalisme hier naar de uitgang wordt verwezen… 😛 — bij Stadstuinderij Buitenleeft.
Met deze dames had ik vandaag een fijn gesprek bij Stadstuinderij Buitenleeft. Bedankt Margiet en Marieke! — bij Stadstuinderij Buitenleeft.
Op naar Hoeve Biesland voor een bezoekje aan De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Niet te vergeten: een paar bananen mee bij De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
De knoflook is ook bijna op met al die soepen die ik aan het maken ben… hop in het mandje bij De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Ze hebben heerlijke verse zuurkool uit het vat bij De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Ze hebben heerlijke verse zuurkool uit het vat bij De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Heerlijke verse runderrookworst en spekblokjes mee voor de zuurkool, bij De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Rundergehakt voor in de pasta di Marja-saus, van de eigen koeien van Hoeve Biesland — bij De Weilandwinkel.
Courgettes mee voor de koolhydraatarme pasta, bij de De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Ze hebben zelfs kadobonnen bij De Weilandwinkel — bij Hoeve Biesland.
Onderweg terug even langs Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight — bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight.
De weg naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight kan niet missen met al die borden… — bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight.
Druiven van eigen bodem, ja die bodem is het belangrijkste… — bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight.
Mooi Westlands plaatje onderweg… — bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight.
Nog wat komkommertjes mee… — bij Naaldwijkseweg 116, ‘s-Gravenzande.
De buit voor drie dagen…
Aan de slag met de champignonsoep: – kastanjechampignons, oesterzwammen en melk van Hoeve Biesland – ui van Coriza Hoogendonk – knoflook, olijfolie, bouillonblokjes en roomboter van de Biefit Gezondheidswinkel – spelbloem van Zorgbakkerij Het Blauwe Hek
Het eindresultaat, inclusief afgebakken maïsbrood van De Weilandwinkel. Het lekkerste maïsbrood dat ik ooit gegeten heb, bedankt voor je goede zorgen voor het brood op mijn snijplank, Jan Bronswijk!
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.